Πογέτ: «Δεν καλώ ποδοσφαιριστές για να κάνω κάποιους ανθρώπους χαρούμενους»

Συνέντευξη στη «Sun» παραχώρησε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής αναφέρθηκε στον τρόπο που επιλέγει τους ποδοσφαιριστές, αλλά και στην «υπόθεση» του Κώστα Φορτούνη.

Ο Γκουστάβο Πογέτ αποκάλυψε σε αγγλικό Μέσο τον τρόπο που επιλέγει τους ποδοσφαιριστές για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα προκριματικά του Euro 2024. Μάλιστα ο Ουρουγουανός προπονητής ισχυρίστηκε ότι πάντα στόχος της «γαλανόλευκης» είναι η νίκη και οι παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι οι κατάλληλοι για να το πετύχει.

Παράλληλα στη «Sun» ο Πογέτ αποκάλυψε ότι γνώριζε την απόφαση του Κώστα Φορτούνη σχετικά με την απόσυρση από την Εθνική. Τέλος πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα κριθεί από την επίτευξη ή όχι της πρόκρισης στο Euro 2024.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κριτική των επιλογών του στις κλήσεις αλλά και τον Φορτούνη: «Έχω μιλήσει στο παρελθόν για τις αποφάσεις μου στην Ελλάδα. Όταν βλέπετε την αρνητικότητα γύρω από την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στην Ελλάδα. Στις τελευταίες δύο αποστολές της Εθνικής, η πρώτη ερώτηση ήταν πάντα για τους παίκτες που δεν κλήθηκαν και ποτέ δεν με ρωτάνε για τους παίκτες που κάλεσα, αλλά αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει το ποδόσφαιρο.


Υπάρχουν διαφορετικοί λόγοι για να αφήσεις παίκτες εκεί, αλλά τώρα ο Κώστας Φορτούνης αποσύρθηκε από την Εθνική ομάδα και ήταν εξαιρετικός μαζί μου γιατί με κάλεσε να μου πει τους λόγους του. Ήταν μια προσωπική απόφαση και πάντα θα στηρίζω τις αποφάσεις των ποδοσφαιριστών. Δεν μου αρέσει να πιέζω τους παίκτες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τη γνώμη μου».

Για τον Δουβίκα και τα κριτήρια των κλήσεων: «Το να αφήσω εκτός τον Δουβίκα είναι μια διαφορετική κατάσταση. Είμαι από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς που δεν επιλέγουν όλους τους παίκτες που αποδίδουν καλά τη δεδομένη στιγμή, για να διαταράξω την ομάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε πέντε επιθετικούς που σκοράρουν στα πρωταθλήματά τους και πρέπει να επιλέξω αυτούς που χρειάζομαι για δύο παιχνίδια. Δεν χρειάζομαι πέντε επιθετικούς, όταν συνήθως παίζουμε με έναν μπροστά.


Δεν επιλέγω παίκτες για να κάνω χαρούμενους κάποιους ανθρώπους και να αποφεύγω ερωτήσεις γιατί δεν κάλεσε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Στο τέλος, θα κριθώ για τα επιτεύγματά μου και ο κύριος στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.

Έχουμε μια λίστα παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό, και οι περισσότεροι βρίσκονται σε αυτήν, και τότε θα πάρω μια απόφαση, γνωρίζοντας ποιοι είναι σε φόρμα για τα δύο παιχνίδια που τους χρειαζόμαστε. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να χρειάζεσαι έναν συγκεκριμένο παίκτη για έναν συγκεκριμένο αγώνα.

Κάποιες φορές θα παίξεις πιο βαθιά και θα θες περισσότερο ρυθμό, σε άλλα παιχνίδια θα βρίσκεσαι στο μισό γήπεδο του αντιπάλου και θα χρειάζεται μεγαλύτερη παρουσία στην περιοχή. Στην τελική, δεν καλώ παίκτες για να κάνω κάποιους ανθρώπους χαρούμενους, καλώ ποδοσφαιριστές όταν είμαι σίγουρος ότι είναι οι πιο κατάλληλοι να με βοηθήσουν να κερδίσω τα παιχνίδια».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας