Λευκορωσία – Κόσοβο 2-1: Πρώτη νίκη για τους Λευκορώσους! (highlights)

Η Λευκορωσία επικράτησε με 2-1 του Κοσόβου στον ένατο όμιλο, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη!

Η Λευκορωσία, επικράτησε του Κοσόβου με 2-1, σε ματς για του ενάτου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι τυπικά γηπεδούχοι, μιας και το παιχνίδι έγινε στην Ουγγαρία σε ουδέτερη έδρα, φάνηκε να θέλουν περισσότερο το ματς, είχαν από την αρχή συγκεκριμένη στρατηγική, την οποία εφάρμοσαν σωστά για να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών και να πετύχουν την πρώτη τους νίκη αφενός στα προκριματικά, αφετέρου σε επίσημο ματς και όχι φιλικό, από τις 27 Μαρτίου του 2021, όταν είχαν κερδίσει εντός έδρας την Εσθονία με 4-2.

Το Κόσοβο, είχε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς τον έλεγχο της μπάλας, είχε ευκαιρίες, τις οποίες ωστόσο δεν μπόρεσε ν΄αξιοποιήσει για να φτάσει σε γκολ, που θα του έδιναν τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι, ξεκίνησαν με καλή ευκαιρία μόλις στα 20 δευτερόλεπτα, με τον Εμπόνγκ να κάνει το πλασέ αλλά να μην μπορεί να κερδίσει τον Μούριτς! Η ομάδα του Αλέν Ζιρές, προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή στο 24, καθώς τραυματίστηκε ο αριστερός οπισθοφύλακας Πατσαράντα.

Ο 70χρονος κόουτς, που παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας στην θέση του τον Κρασνίτσι. Ο 24χρονος έπαιξε δεξί χαφ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και ο Ρουντάνι που ξεκίνησε ως δεξί χαφ, πέρασε ως αριστερό μπάκ.

Το Κόσοβο δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες με Τσελίνα και Μουσλίγια προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Πλήρωσε τα λάθη του το Κόσοβο!

Μέχρι το 55ο λεπτό, το Κόσοβο απείλησε σε τρεις ακόμη περιπτώσεις με Μουσλίγια και Τσελίνα αλλά κανείς δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Ο Ζιρές πέρασε στο ματς στο 53 τον Κριεζίου στη θέση του Φαζλίγι ενώ στο ημίχρονο είχε μπει και ο Ζεγκρόβα. Ο Μουσλίγια από αριστερό χαφ έγινε αμυντικό χαφ, αριστερά ήρθε ο Κρασνίτσι, δεξί χαφ ο Ζεγκρόβα.

Ο Κριεζίου στο 74 έκανε αδύναμο γύρισμα στον άξονα προς τον τερματοφύλακα του τον Μούριτς και το πλήρωσε καθώς ο Μοροζόφ που είχε περάσει ως αλλαγή, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έκανε το 1-0 στο 74!

Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για το Κόσοβο στο 76. Την καταπληκτική πάσα του Γιαμπλόνσκι, εκμεταλλεύτηκε ο Εμπόνγκ που έκανε το 2-0!

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και ο Μουρίτσι κέρδισε πέναλτι στο 85 όταν βρέθηκε στο έδαφος στην μονομαχία με τον Μπικόφ και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Μουρίτσι το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Λευκορωσία 4-3-3: Ιγκάτοβιτς, Μπικόφ, Βοκόφ, Πολιακόφ, Πετσένιν(88΄Μάλκεβιτς), Μποτσαρόφ(65΄Σελιάβα), Καπλένκο, Γιούζεπτσουκ(63΄Κοβαλέφ), Γιαμπλόνσκι(88΄Κλίμοβιτς), Σαβίτσκι(63΄Μοροζόφ), Εμπόνγκ

Κόσοβο 4-2-3-1: Μουριτς, Πατσαράντα(23΄Κρασνίτσι), Αλίτι, Ραχμάνι, Βοϊβόντα, Ντρέσεβιτς(46΄Ζεγκρόβα), Φαζλίγι(53΄Κριεζίου), Μουσλίγια, Τσελίνα(79΄Λοσάι), Ρουντάνι, Μουρίτσι

Κίτρινες: Μπικόφ, Κριεζίου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.