Ιρλανδία – Γαλλία 0-1: Παβάρ και Μενιάν, χάρισαν τη νίκη στους «τρικολόρ» (hls)

Σπουδαίο διπλό της Γαλλίας επί της Ιρλανδίας με (1-0) για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024 .

Για την δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024 τέθηκαν αντιμέτωπες Ιρλανδία και Γαλλία. Οι Γάλλοι έφυγαν με το διπλό (1-0) από το “Αβίβα Στάντιουμ” και πέτυχαν δεύτερη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις, μετά τον θρίαμβο επί της Ολλανδίας με (4-0). Έτσι βάζουν από νωρίς τις βάσεις για να κατακτήσουν μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση της διοργάνωσης. Σκόρερ για του “τρικολόρ” ο Παβάρ με ένα εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής. Ο Μενιάν στο 89′ έκανε την επέμβαση της αγωνιστικής, κρατώντας το τρίποντο για την ομάδα του. Για τους Ιρλανδούς, αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι στον όμιλο και έδειξαν θα είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Ο στόχος των Γάλλων ήταν να κυριαρχήσουν από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Οι «τρικολόρ», είχαν την κατοχή και επιχειρούσαν να γίνουν απειλητικοί κυρίως από τα πλάγια. Η σφιχτή άμυνα των Ιρλανδών έμοιαζε να είναι… απροσπέλαστη και έτσι μετά το πέρας του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα, αλλά και χωρίς ευκαιρίες.  

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές. Η Γαλλία με το «καλημέρα» βρήκε το γκολ που έψαχνε σε ολόκληρο το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Ο Παβάρ στο 50’ με μια «οβίδα» εκτός περιοχής κεραυνοβόλησε τον Μπαζούνου και με αυτό το εντυπωσιακό γκολ, οι Γάλλοι ξεκλείδωσαν την άμυνα των Ιρλανδών. Μετά το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι βγήκαν από το καβούκι τους και το παιχνίδι απέκτησε πιο γρήγορο ρυθμό. Η επόμενη καλή φάση έγινε στο 69ο λεπτό, όταν ο Ντιαμπί, μετά ατομική προσπάθεια από τα δεξιά σούταρε με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει με δυσκολία. Τα λεπτά κυλούσαν χωρίς ευκαιρίες μέχρι και το 84’. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Ιρλανδών να απειλήσουν, αφού το γύρισμα του Μακλίν από τα αριστερά, ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Γαλλίας να επέμβει και να βγάλει την μπάλα κόρνερ. Οι Ιρλανδοί συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 89. Ο Κόλινς μετά από κόρνερ έπιασε την κεφαλιά και ο Μενιάν με μια εκπληκτική απόκρουση κράτησε τη νίκη για την ομάδα του. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού με του Γάλλους να φεύγουν με το «διπλό», έχοντας σαν ήρωες τους Παβάρ και Μενιάν.

Ιρλανδία (Κένι): (3-4-3) Μπαζούνου – Κόλινς, Ίγκαν, Οσέι (Μπράουν 78’) – Κόουλμαν, Μολουμπί (Ομπαφέμι 86’), Κούλεν, Ντόχερτι (Μακλίν 78’) – Νάιτ (Τζόνστον 78’), Ογκμπένε, Φέργκιουσον (Άιντα 65’)

Γαλλία (Ντεσάν): (4-3-3) Μενιάν – Παβάρ (Κουντέ 81’), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Ερνάντες – Καμαβινγκά, Γκριζμάν, Ραμπιό (Τσουαμενί 81’) – Μουανί (Tουράμ 90′), Ζιρού (Ντιαμπί 65’), Μπαπέ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.