Εθνική ομάδα: Σοβαρή!

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ διαγράφουν από το λεξικό της ομάδας τη λέξη αγγαρεία, κάνουν όσα ζητά ο προπονητής τους και χαίρονται το παιχνίδι.

Εντάξει, κανείς δε θα μιλήσει για μεγάλη νίκη, για σπουδαία βραδιά και για εντυπωσιακό αποτέλεσμα στο ματς της Ελλάδας απέναντι στο Γιβραλτάρ. Μιλάμε για μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρώπης, την οποία η Εθνική μας ομάδα είχε χρέος να νικήσει. Από τέτοια παιχνίδια σπανίως υπάρχουν κέρδη, αντιθέτως σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα έχει να χάσει πολλά. Τα πάντα. Και στο πρόσφατο παρελθόν η “γαλανόλευκη” έχει χάσει πάρα πολλά σε παιχνίδια με παρόμοιους αντιπάλους.

Συνεπώς ναι, μπορούμε να μιλάμε για κέρδος όταν η ομάδα παρουσιάζεται τόσο σοβαρή. Μιλάμε για κέρδος όταν ο Πογέτ ζητάει ένταση και βλέπει ένταση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Μιλάμε για κέρδος όταν έχουμε τρία γκολ, τρία δοκάρια και πάνω από 30 τελικές προσπάθειες με ελκυστικό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Η λέξη “αγγαρεία” που εύκολα συνόδευε την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογα παιχνίδια, σβήνεται σιγά-σιγά από το λεξικό της Εθνικής. Κέρδος κι αυτό. Κέρδος και η ένταξη νέων παιδιών στο σύνολο.

Σε ότι έχει να κάνει με τον στόχο της ομάδας, προφανώς και δεν πέτυχε τίποτα. Έκανε ένα μικρό βήμα και διατήρησε τις ελπίδες που της αναλογούν ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Η βαριά ήττα της Ολλανδίας από την Γαλλία με 4-0 μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα του ομίλου. Οι “τρικολόρ” έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν το 8Χ8 και να τελειώνουν γρήγορα την πρωτιά στον όμιλο, δημιουργώντας ένα μικρό γκρουπάκι τριών ομαδων με πιθανότητες για τη δεύτερη θέση. Φυσικά η Ολλανδία παραμένει φαβορί για τη δεύτερη θέση, με το ΕΪΡΕ και την Ελλάδα να καραδοκούν.

Το παν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι να μείνει “ζωντανό” στο κυνήγι της δεύτερης θέσης μέχρι τις δύο τελευταίες αγωνιστικές και εκεί σε δυο ζαριές να ζητήσει την έκπληξη. Να αφήσει έξω τους “οράνιε” αλλά και τους Ιρλανδούς. Σε τόσα λίγα ματς, όλα είναι πιθανά. Θα πρέπει οι παίκτες που φορούν το εθνόσημο στο στήθος να συνεχίσουν να παίζουν με αυτή τη διάθεση για την ομάδα. Να παίζουν ο ένας για τον άλλον και να βάζουν τον εαυτό τους κάτω από το σύνολο.

Αυτή είναι η μοναδική συνταγή της επιτυχίας. Εδώ και 2,5 χρόνια, απο τότε που ανέλαβε ο Φαν΄τ Σχιπ έως και τώρα που είναι στο τιμόνι της ομάδας ο Γκουστάβο Πογέτ τον τελευταίο χρόνο, αν μη τί άλλο η ομάδα είναι σοβαρή, πειθαρχημένη, έχει “ξαναχτίσει” στεγανά στα εντός της και έχει τη θέληση να επιστρέψει σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά από δέκα χρόνια. Δείτε πως πανηγυρίζουν όλοι μαζί τα γκολ ακόμα και απέναντι στο Γιβραλτάρ. Μια ομάδα, μια αγκαλιά.

* Η στιγμή που ο Μπακασέτας παίρνει στους ώμους του τον μανώλη Σιώπη μετά το παρθενικό του γκολ με τη “γαλανόλευκη” είναι το ποδόσφαιρο.




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.