Μάλτα-Ελλάδα 2-2: Μέτρια εικόνα, υπέροχα γκολ (vids)

Με δύο πανέμορφα γκολ των Μπακασέτα και Φούντα (κορυφαίος), η Ελλάδα ήρθε ισόπαλη με σκορ 2-2 στη Μάλτα σε ματς στο οποίο η εικόνα της ήταν μέτρια.

Η Εθνική μας ομάδα δεν είχε την απαραίτητη συγκέντρωση για ένα φιλικό απέναντι σε υποδεέστερο αντίπαλο με αποτέλεσμα να έρθει ισόπαλη σε ματς που δίνει (έστω και λίγους) βαθμούς για το FIFA Ranking. Έτσι μετά από ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο χωρίς φάσεις, κατάφερε να προηγηθεί με ένα ακόμα φανταστικό σουτ του Τάσου Μπακασέτα. Αυτό όμως σα να “χαλάρωσε” περισσότερο τους διεθνείς μας, οι οποίοι στο δεύτερο μέρος είδαν τη Μάλτα να ανατρέπει το σκορ.

Με δύο γκολ στο 54′ και στο 67΄ (πεν.) οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ και κάπως αφύπνισαν τη “γαλανόλευκη”. Με κορυφαίο τον Φούντα που πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Πέλκα ξεκίνησε μια αντεπίθεση, ζήτησε ένα πέναλτι στο 77′ και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Φούντα στο 86′ να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την Εθνική ομάδα. Ο άσος της Ουάσινγκτον θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πετύχει άλλα δύο γκολ, αλλά ο Μπονέλο του είπε όχι σε υπέροχες προσπάθειες. Έτσι το 2-2 έμεινε ως το τέλος και ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Γκουστάβο Πογέτ ξεκίνησε την Εθνική μας ομάδα με το αγαπημένο του 4-3-3 και εκλεκτοί του ήταν οι Πασχαλάκης,Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Σιώπης, Μπακασέτας και Μάνταλος – Χατζηγιοβάνης, Ιωαννίδης,Πέλκας.

Από την άλλη ο τεχνικός της Μάλτας έφτιαξε μια διάταξη 5-4-1 με σαφή αμυντικό προσανατολισμό και βασικούς τους Μπονέλο, Ζ.Μποργκ, Καμενζουλί, Σ.Μποργκ, Ζ.Μπονγκ, Π.Μπονγκ, Πέπε, Τέουμα, Ντεγκάμπριελ, Ντίμεκ.

Ένα σουτ, μια γκολάρα σε ημίχρονο νωθρό

,Η Ελλάδα μπήκε στο ματς έχοντας τη μπάλα στα πόδια από τα πρώτα δευτερόλεπτα αλλά δυσκολευόταν πολύ να ακουμπήσει τη μπάλα στον Φώτη Ιαωννίδη και αναλωνόταν σε ποδόσφαιρο περιφερειακά της αντίπαλης περιοχής. Η Μάλτα έδειχνε πιο συγκεντρωμένη και έβαλε μια φορά τη μπάλα στην περιοχή μας στο 10ο λεπτό αλλά ο Ντεγκαμπριέλ δεν την βρήκε όπως θα ήθελε, ενώ στο 14′ ο Τεουμά απείλησε με μακρινό σουτ μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Κι ενώ στο ματς δεν συνέβαινε τίποτα στα επόμενα 25 λεπτά, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον μόνιμο σκόρερ της στην εποχή Πογέτ, τον Τάσο Μπακασέτα. Ο Μάνταλος άνοιξε ωραία τη μπάλα αριστερά στον Πέλκα, αυτός βρήκε τον Μπακασέτα στον άξονα έξω από την περιοχή, ο οποίος έφερε τη μπάλα στο αριστερό του πόδι και εξαπέλυσε έναν “κεραυνό” που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Μάλτας. Ένα ακόμα υπέροχο γκολ από τον αρχηγό.


Ανατροπή!

Στο δεύτερο μέρος φάνηκε πως η Μάλτα θέλησε να ανέβει μέτρα στο γήπεδο, έτσι ο ρυθμός είχε καλύτερο τέμπο και ήδη στο 48′ από γρήγορη αντεπίθεση με τον Μάνταλο να τροφοδοτεί τον Ιωννίδη, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού σούταρε δυνατά από διαγώνια θέση αλλά στην κλειστή του γωνιά ο Κορμπαλάν απέκρουσε σε κόρνερ.

Η Μάλτα όμως που βγήκε μπροστά με αυτοπεποίθηση κατάφερε να ισοφαρίσει στο 54ο λεπτό σε μια φάση που δεν λειτούργησε καθόλου καλά η ελληνική άμυνα. Η Μάλτα έπαιξε ωραία από τα δεξιά και έβαλε τη μπάλα υπέροχα ο Γκιλαουμιέρ στην καρδιά της άμυνας και τον Ντεγκαμπριέλε που στο τετ α τετ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Σα να μην έφτανε μόνο αυτό για την Εθνική μας ομάδα, στο 65′ η Μάλτα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπουχαλάκη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τεουμά που νίκησε τον Πασχαλάκη και έκανε το 2-1.


Πρώτο γκολ για τον Φούντα που ήταν ο κορυφαίος

Στο 77ο λεπτό η Εθνική ομάδα ζήτησε πέναλτι για χέρι παρόμοιο με αυτό του Μπουχαλάκη που δεν το έδωσε ο διαιτητής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να “εκραγούν” οι διεθνείς μας αλλά και ο ελληνικός πάγκος με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Μπάρκας (ή ο Πέλκας) και να δουν την κίτρινη κάρτα οι Φύσσας και Πογέτ.

Στο 84′ πολύ δυνατό σουτ του Φούντα με πορεία στην εστία έχασε λίγο δύναμη από επαφή που έκανε ο Δουβίκας θέλοντας να της αλλάξει πορεία κάτι που όμως είχε ως αποτέλεσμα να βοηθήσει τον τερματοφύλακα της Μάλτας να αποκρύσει σε κόρνερ.

Ότι δεν κατάφερε στο 84′ ο Φούντας το κατάφερε δύο λεπτά αργότερα. Ήταν μια πολύ ωραία ενέργεια από αριστερά με τον Κυριακόπουλο να σεντράρει τον Δουβίκα να μην μπορεί ανάμεσα σε παίκτες να τελειώσει τη φάση και τη μπάλα να στρώνεται στον Φούντα ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική μας ομάδα.

Στο 91′ ο Φούντας πήγε να πετύχει ένα ασύλληπτο γκολ, όταν από σέντρα του Χατζηγιοβάνη οριζοντιώθηκε στον αέρα και έκανε ένα υπέροχο βολ πλανέ το οποίο εξουδετέρωσε με υπέρένταση ο Μπονέλο. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο ματς που έληξε στο 2-2.

Οι συνθέσεις:

Μάλτα (Ζιλμπέρτ Άγκιους): Μπονέλο, Ζ.Μποργκ, Καμενζουλί, Σ.Μποργκ (46′ Άπαπ), Ζ.Μπονγκ(80′ Μιχαλίεφ), Π.Μπονγκ (80′ Κρίστενσεν), Πέπε, Τέουμα, Ντεγκάμπριελ (80′ Σαταριάνο), Ντίμεκ (80′ Τζόουνς)

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Πασχαλάκης,Ρότα, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας (46′ Τζαβέλλας), Γιαννούλης (80′ Κυριακόπουλος), Σιώπης (80′ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (46′ Μπουχαλάκης) Μάνταλος, Χατζηγιοβάνης, Ιωαννίδης (68′ Δουβίκας),Πέλκας (68′ Φούντας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.