Σλοβακία – Ισπανία 0-5: Τους χόρεψαν… φλαμένκο στη Σεβίλλη! (hls)

"Ταύρους εν υαλοπωλείω" θύμιζαν οι... οργισμένοι Ισπανοί στη Σεβίλλη, συντρίβοντας με 5-0 την απογοητευτική Σλοβακία και κατακτώντας με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τη φάση των "16" του Euro.

“Ταύρους εν υαλοπωλείω” θύμιζαν οι… οργισμένοι Ισπανοί στη Σεβίλλη, συντρίβοντας με 5-0 την απογοητευτική Σλοβακία και κατακτώντας με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση για τη φάση των “16” του Euro. Οι Ίβηρες είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Σλοβάκους για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους και πήραν με άνεση, στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, το εισιτήριο της πρόκρισης ως δεύτεροι.

“Σόου” του Σαράμπια

“Φορτσάτοι” και πεισμωμένοι μπήκαν οι Ισπανοί στο παιχνίδι, αναλαμβάνοντας από τη… σέντρα τον έλεγχο στο παιχνίδι. Στο 5ο λεπτό οι Ίβηρες απείλησαν με τον Μοράτα, ενώ στο 10ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι – με τη βοήθεια του VAR – μετά από ανατροπή του Κόκε. Ο Μοράτα ανέλαβε την εκτέλεση του, ωστόσο ο Ντρούμπραβκα με σπουδαία επέμβαση κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Ο Σαράμπια δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 18′, η επικίνδυνη σέντρα του Αθπιλικουέτα δεν αξιοποιήθηκε στο 19′, ενώ ο Μοράτα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Ντούμπραβκα στο 23ο λεπτό σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο 28ο λεπτό έγινε η φάση του… Εuro και ένα απίστευτο αυτογκόλ του τερματοφύλακα των Σλοβάκων. Μετά από σουτ του Σαράμπια, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας της Σλοβακίας, Ντρούμβακα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Στο 44′ ο Κόκε είχε σημαντικό ευκαιρία με το δυνατό σουτ που έκανε έξω από την περιοχή, στο 45′ ο Μορένο δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ντούμπραβκα και στις καθυστερήσεις ήρθε και το δεύτερο τέρμα. Νέο λάθος του Ντρούμπβακα και άστοχη έξοδος και ο Λαπόρτ με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο γκολ των Ισπανών.

Ισπανική κυριαρχία

Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί δεν έριξαν το ρυθμό τους, συνέχισαν να πρεσάρουν ασφυκτικά τη Σλοβακία και στο 56ο λεπτό πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Σκόρερ ο Σαράμπια για τους Ισπανούς με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από εξαιρετική σέντρα του Άλμπα.

Στο 67ο λεπτό έγινε το 4-0 από τον Φεράν Τόρες, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι και το πέμπτο τέρμα της Ισπανίας σημειώθηκε στο 71ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Σλοβάκων και αυτογκόλ του Κούτσκα.

Στη συνέχεια οι Ισπανοί έριξαν το ρυθμό τους, ο Λουίς Ενρίκε ξεκούρασε βασικά στελέχη και στο φινάλε οι Ίβηρες γιόρτασαν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Σλοβακία – Ισπανία 0-5

Σλοβακία: Ντούμπραβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Χαράσλιν (69′ Σουσλόφ), Κούτσκα, Χρομάντα (46′ Ντουρίς), Μακ (69′ Βάις), Χάμσικ (90′ Μπένες), Ντούντα (46′ Λομπόκτα)

Ισπανία: Σιμόν, Άλμπα, Λαπόρτε, Γκαρσία (Π. Τόρες), Αθπιλικουέτα (77′ Ογιαρθάμπαλ), Πέδρι, Μπουσκέτς (71′ Αλκάνταρα), Κόκε, Μορένο (77′ Τραορέ), Μοράτα (66′ Τόρες), Σαράμπια


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.