Ρωσία-Δανία 1-4: Πρόκριση (και) για τον Έρικσεν! (hls)

Πάρτι στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης έστησαν το βράδυ της Δευτέρας (21/6) οι Δανοί, που έφτασαν σε θριαμβευτική νίκη κόντρα στη Ρωσία και πέρασαν στους "16" του Euro 2020 ως δεύτεροι από τον Β' όμιλο

Εκπληκτική νίκη για τους Δανούς το βράδυ της Δευτέρας (21/6) στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης απέναντι στους Ρώσους με σκορ 4-1 για την τρίτη αγωνιστική του Β’ ομίλου του Euro 2020 και πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ως δεύτεροι! Μια νίκη-πρόκριση αφιερωμένη και στον μεγάλο άτυχο, Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος πλέον μετά το καρδιακό επεισόδιο στον πρώτο αγώνα της Εθνικής Δανίας στο Πανευρωπαϊκό κόντρα στη Φινλανδία παρακολουθεί τα παιχνίδια από το σπίτι του.

Οι Δανοί στο τελευταίο ματς του ομίλου -και μολονότι είχαν μηδέν βαθμούς- έπαιξαν σπουδαίο ποδόσφαιρο. Κυριολεκτικά διέλυσαν την αντίπαλη άμυνα και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους “16” της διοργάνωσης μέσω τριπλής ισοβαθμίας. Μάλιστα, τα σταυρώματα των ομίλων τους φέρνουν αντιμέτωπους με τους Ουαλούς, που σημαίνει ότι έχουν μεγάλες πιθανότητες να φτάσουν στους “8”. Άλλος ένας λόγος για το τεράστιο πάρτι που στήθηκε στο σχεδόν γεμάτο Πάρκεν!

Θυμηθείτε εδώ το live του ματς και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα

Επιθετικά από το ξεκίνημα

Οι Δανοί μπήκαν στο γήπεδο να παίξουν επιθετικά από την αρχή. Με τον Κάσπερ Γιούλμαντ να παρατάσσει την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-3, πίεσαν εξ αρχής τους Ρώσους, ζήτησαν και πήραν την κατοχή της μπάλας, φτάνοντάς την πάνω από 70% στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, και κυνήγησαν με κάθε τρόπο το γκολ.

Το έργο τους δεν ήταν εύκολο, καθώς ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ παρέταξε τη δική του ομάδα με διπλή ζώνη άμυνας, σε σχηματισμό 5-4-1. Οι Δανοί είχαν να διασπάσουν αυτό το αμυντικό τείχος, τη στιγμή που οι Ρώσοι είχαν να κλέβουν μπάλες και να βγαίνουν στις κόντρα επιθέσεις.

Μάλιστα, στο 18ο οι Ρώσοι παραλίγο να μπούνε μπροστά στο σκορ, όταν ο Γκολοβίν σούταρε πάνω στον Σμάιχελ, αντί σε κάποια από τις γωνίες της εστίας του Δανού τερματοφύλακα. Στο 20ό ο Τζιούμπα είχε σουτ άουτ και κάπου εκεί οι Ρώσοι έχασαν τις στιγμές τους να προηγηθούν.

Στα μισά του ημιχρόνου ο Γιούλμαντ άλλαξε το σχηματισμό της Δανίας σε 4-4-2, η ομάδα του έγινε πιο επιθετική και στο 38ο έφτασε στο 0-1 (τυπικά γηπεδούχοι ήταν οι Ρώσοι) με τον Ντάμσγκααρντ με τρομερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να παίρνει ύψος και να κατεβαίνει την κατάλληλη στιγμή. Στο 39ο κεφαλιά του Βεστεργκάαρντ έφυγε άουτ. Αντίδραση οι Ρώσοι στο εις βάρος τους γκολ δεν έβγαλαν.

Κι άλλο, κι άλλο!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ρώσοι βγήκαν με διάθεση να παίξουν επίθεση. Ξεκίνησαν δείχνοντας ότι θέλουν να κρατήσουν μπάλα, να πιέσουν, να ισοφαρίσουν. Αντί να φτάσουν στο γκολ, όμως, έκαναν δώρο στο 59ο στους Δανούς! Ο Κουζιάεβ γύρισε την μπάλα απρόσεκτα στον τερματοφύλακα της ομάδας του, πετάχτηκε ο Πόουλσεν, έκλεψε και με πλασέ σε άδειο τέρμα έγραψε το 0-2!

Οι Ρώσοι αναθάρρησαν στο 70ό, όταν κέρδισαν πέναλτι, με τον Βεστεργκάαρντ να ανατρέπει τον Μίραντσουκ. Ο Τζιούμπα ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι μειώνοντας σε 1-2. Μάλιστα, ο Ρώσος φορ έφτασε τα 30 γκολ με την Εθνική ομάδα κι ισοφάρισε στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Κερζακόφ.

Η ρωσική αντεπίθεση ήταν προσωρινή, καθώς στο 79ο ο Κρίστενσεν με οβίδα έξω από την περιοχή έγραψε το 1-3, ενώ το Βέλγιο είχε ήδη σκοράρει κατά της Φινλανδίας στο άλλο παιχνίδι του ομίλου και οι εξέδρες του Πάρκεν πήραν φωτιά! Το πάρτι συνεχίστηκε, καθώς στο 82ο ο Μάλε με σουτ πέτυχε το 1-4 σφραγίζοντας την πρόκριση. Οι Δανοί έγιναν οι πρώτοι που προκρίνονται σε επόμενη φάση Euro από όμιλο έχοντας γνωρίσει δύο ήττες!

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ): Σαφόνοφ, Ντιβέεφ, Κουντριασόφ (68′ Καραβάεφ), Τζίκια, Φερνάντες, Οζντόεφ (61′ Ζεμαλέτντινοφ), Ζόμπνιν, Γκολοβίν, Κουζιάεφ (67′ Μούχιν), Μίραντσουκ (62′ Σομπόλεφ), Τζιούμπα.

Δανία (Κάσπερ Γιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κίερ, Βέστεργκααρντ, Βας (61′ Στρίγκερ Λάρσεν), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Μάλε, Μπρέθγουεϊτ, Πόουλσεν (61′ Ντόλγκμπεργκ), Ντάμσγκααρντ (72′ Νόργκαρντ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.