Βέλγιο – Ρωσία 3-0: “Διαβολική” προπόνηση (hls)

Πρεμιέρα με το δεξί για το Βέλγιο που επικράτησε εύκολα της Ρωσίας μέσα στην Αγία Πετρούπολη. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο με τη ρωσική άμυνα να κάνει δώρο τα δύο πρώτα γκολ (Λουκάκου, Μενιέ).

Λάθη της ρωσικής άμυνας και εύκολα το Βέλγιο έβαλε τις βάσεις

Με την συμπλήρωση δέκα λεπτών ο Ρομέλου Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Ρωσίας και του Σεμένοφ και έδωσε το προβάδισμα στο Βέλγιο (1-0, 10ο λεπτό). Ο επιθετικός της Ίντερ σε τρομερή κατάσταση, έφτασε τα 61 γκολ με την φανέλα της χώρας του σε 94 συμμετοχές, ενώ παράλληλα πέτυχε το 19ο γκολ του στα τελευταία 15 ματς με την Εθνική. Γκολ φυσικά αφιερωμένο στον συμπαίκτη του στην Ίντερ, Κρίστιαν Έρικσεν.

Η Ρωσία προσπάθησε να ανεβάσει τις γραμμές της και πίεσε το Βέλγιο που λίγο έλειψε να σημείωσε και δεύτερο γκολ μετά την κούρσα του Λουκάκου και την προσπάθεια του Ντεντόνκερ που σούταρε ψηλά από πλεονεκτική θέση, ενώ λίγο αργότερα ο Τοργκάν Αζάρ δεν μπόρεσε από πλάγια θέση να σκοράρει. Δέκα λεπτά πριν φύγει το ημίχρονο το Βέλγιο ανέβασε το δείκτη του σκορ (2-0, 34o λεπτό) με τον Τόμας Μενιέ που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του τραυματία Καστάνιε και σκόραρε 7 λεπτά μετά την είσοδό του. Ο Μενιέ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που σκοράρει ερχόμενος από τον πάγκο σε πρώτο ημίχρονο!

Σβηστά και άνετα ήρθε η πρώτη νίκη για το Βέλγιο σε άγευστο 2ο ημίχρονο

Η Ρωσία άλλαξε αγωνιστική συμπεριφορά βγάζοντας μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της. Θετικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε ποτέ από τους γηπεδούχους με το Βέλγιο σβηστά να διαχειρίζεται το 2-0. Χωρίς φάσεις ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο που επικράτησε χωρίς να εντυπωσιάσει της ανύπαρκτης Ρωσίας που εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών. Δύο λεπτά πριν από το τέλος το Βέλγιο σκόραρε στην πρώτη φάση που δημιούργησε με τον Ρομέλου Λουκάκου να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα (3-0, 88ο λεπτό). Ο επιθετικός της Ίντερ έφτασε τα 62 γκολ με το εθνόσημο.

Στάδιο: Αγία Πετρούπολη

Διατητής: Ματέο Λαόθ

Επόμενη αγωνιστική 16 και 17 του μηνός: Φινλανδία – Ρωσία (19.00), Δανία – Βέλγιο (19.00)

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ παρατάχτηκε χωρίς τους τραυματίες Κέβιν Ντε Μπρόινε και Άξελ Βίτσελ, στον πάγκο έμεινε ο Εντέν Αζάρ που μπήκε στο 2ο μέρος και φόρεσε το περιβραχιόνιο. Τρεις αναγκαστικές αλλαγές για τους δύο προπονητές στο πρώτο ημίχρονο, εκτός ο τραυματίας Καστάνιε για το Βέλγιο και Κουζάεφ, Ζιρκόφ για τη Ρωσία. Προς το τέλος αποχώρησε και ο Βερτόνγκεν καθώς ένιωσε ενοχλήσεις.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερτόνγκεν (76′ Βερμάλεν), Μπογιάτα, Καστάνιε (28′ Μενιέ), Ντεντόκερ, Τίλεμανς, Τοργκάν Αζάρ, Μέρτενς (72′ Εντέν Αζάρ), Λουκάκου, Καράσκο (76′ Πρατ)

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Σούνιν, Τζίκια, Ζιρκόφ (43′ Καραβάεφ), Σεμένοφ, Μάριο Φερνάντες, Μπαρίνοφ, Οτζόεφ, Κουζάεφ (30′ Τσερίσεφ – 64′ Μίραντσουκ), Γκολόβιν, Ζόμπνιν (64′ Μούκιν), Τζούμπα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.