EURO: Φαβορί σε πρεμιέρες δεν υπάρχουν

Η επιβλητική στην προκριματική φάση και με γεμάτο ποιότητα ρόστερ Ιταλία υποδέχεται την Τουρκία της μιας ήττα στα τελευταία 13 παιχνίδια της στην πρεμιέρα του EURO.

Στην πανέμορφη Ρώμη γίνεται η σέντρα στου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί σε 12 χώρες. Αντιμέτωποι στην πρεμιέρα θα είναι η γηπεδούχος Ιταλία και η ανταγωνιστική – όπως αναμένεται – Τουρκία.

Οι Ιταλοί είναι αήττητοι σε 10 αναμετρήσεις απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο έχοντας 7 νίκες και 3 ισοπαλίες. Παράλληλα έχασαν μόλις σε 1 από τα 8 εναρκτήρια παιχνίδια μεγάλης διοργάνωσης. Το 2008 από την Ολλανδία με 3-0. Στα υπόλοιπα επτά έχουν 3 νίκες και 4 ισοπαλίες.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Οι κληρώσεις των προκριματικών δεν έχουν συμβάλει ούτως ώστε να συναντηθούν τα τελευταία χρόνια οι δύο αντίπαλοι της πρεμιέρας του εφετινού Euro.
Είναι χαρακτηριστικό πως η τελευταίες δύο αναμετρήσεις τους έγιναν το 2002 και το 2006, αμφότερες χωρίς να βγάλουν νικητή αφού ολοκληρώθηκαν με το ίδιο σκορ (1-1).

Η Τουρκία έχει αγωνιστεί 4 φορές στο παρελθόν σε τελική φάση και πήρε πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του θεσμού τις 2 από αυτές. Σε όλα τα εναρκτήρια παιχνίδια της ηττήθηκε ενώ στο μοναδικό που κατάφερε να σκοράρει είχε απέναντί της την Ιταλία το 2000…

Πριν 21 χρόνια ήταν και το μοναδικό παιχνίδι τους σε τελική φάση, με την Ιταλία του Ντίνο Τζοφ να επικρατεί με 2-1 έχοντας πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Αντόνιο Κόντε.

Η Ιταλία κράτησε ανέπαφη την εστία της στα πρώτα πέντε ραντεβού με αντίπαλο την Τουρκία, όμως δέχθηκε από ένα γκολ στα τελευταία 5.

Οι Τούρκοι έκαναν πρεμιέρα σε τελική φάση διοργάνωσης το 1996, ενώ έφτασαν στα προημιτελικά το 2000 και το 2008.
Πριν τέσσερα χρόνια η ομάδα του Φατίχ Τερίμ τερμάτισε πίσω από Κροατία και Ισπανία στον όμιλο.

Η Ιταλία μετέχει σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για 10η φορά και 7η συνεχόμενη. Μόνο σε δύο από αυτές δεν κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων και αποκλείστηκε πρόωρα (1996, 2004).
Κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου στην έδρα της το 1968, ενώ ήταν φιναλίστ το 2000 και το 2012.

Η εθνική ομάδα της Ιταλίας έχει παίξει 59 φορές στην «αιώνια πόλη» και έχει απολογισμό 35 νίκες, 18 ισοπαλίες και 6 ήττες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.