Euro 2012: Παλέψαμε, αλλά πέσαμε σε τείχος (vid)

Η Ελλάδα για δεύτερη φορά στην ιστορία της βρισκόταν στην προημιτελική φάση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω της το φάντασμα του 2008.

Πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλό της και ήταν απέναντι στην πανίσχυρη Γερμανία για μια θέση στην τετράδα. Οι Γερμανοί είχαν κάνει το 3 στα 3 στο δικό τους όμιλο και ήταν το ακλόνητο φαβορί.

Ο Φερνάντο Σάντος έπρεπε να βρει τρόπο να καλύψει το κενό του τιμωρημένου Καραγκούνη, αλλά και να καταφέρει να μη συνδέσει την πολιτική με το ποδόσφαιρο καθώς όλοι στην πατρίδα έβλεπαν τον προημιτελικό ως ευκαιρία εκδίκησης απέναντι στα αυστηρά μέτρα που πρότεινε η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ.

Οι Γερμανοί από την αρχή πήραν τα ηνία της αναμέτρησης αναγκάζοντας μας σε παθητική άμυνα. Το γκολ δυστυχώς για μας ήρθε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, με τον Λαμ να βρίσκει δίχτυα στο 39.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Σάντος ανακάτεψε την τράπουλα και αυτό είχε αποτέλεσμα το 1-1 με τον Σαμαρά να εκμεταλλεύεται φοβερή κούρσα του Σαλπιγγίδη και να νικά τον Νόιερ με προβολή για την ισοφάριση στο 55ο λεπτό.

Παρά την πίστη για την ανατροπή οι Γερμανοί βρήκαν γρήγορα το 2 1 και πήραν ξανά προβάδισμα στο σκορ με τον Κεντίρα 6 λεπτά μετά το γκολ του Σαμαρά. Η Ελλάδα δεν είχε πλέον δύναμη για να αντιδράσει ξανά.

Ιδίως από τη στιγμή που ο Κλόζε βρήκε δίχτυα στο 68 με το κεφάλι, καταρρεύσαμε, για να δεχτούμε ακόμη ένα γκολ από τον Ρόις στο 74 για το γερμανικό προβάδισμα με 4-1.

Η Ελλάδα όμως δεν τα παράτησε με τον Σαλπιγγίδη να νικά τον Νόιερ από τα 11 βήματα και να κλείνει τον προημιτελικό με 4-2. Η προσπάθεια μας σταματησε στους 8, με την Γερμανία να αποκλείεται στον ημιτελικό από την Ιταλία του εκπληκτικού Μπαλοτέλι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.