Νύχτες μαγικές κι ονειρεμένες! (video)

Στο κατώφλι της πρόκρισης για τρίτη φορά στην ιστορία του απ' τη φάση των ομίλων του Champions League, βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Λίγο πριν την αναμέτρηση-εισιτήριο με την Άντερλεχτ, το novasports.gr θυμάται τις βραδιές που άναψαν το πράσινο φώς της πρόκρισης στους ερυθρόλευκους!

Στο κατώφλι της πρόκρισης για τρίτη φορά στην ιστορία του απ’ τη φάση των ομίλων του Champions League, βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Λίγο πριν την αναμέτρηση-εισιτήριο με την Άντερλεχτ, το novasports.gr θυμάται τις βραδιές που άναψαν το πράσινο φώς της πρόκρισης στους ερυθρόλευκους!

9 Δεκεμβρίου 1998
Κροάσια – Ολυμπιακός 1-1

Ήταν μια πορεία που ξεκίνησε απ’ την ισοπαλία στο Ντας Άντας με την Πόρτο (2-2) και έμελλε να ολοκληρωθεί και πάλι μακριά απ’ την Ελλάδα και μάλιστα στο αφιλόξενο και παγωμένο Μαξιμίρ στις 9 Δεκεμβρίου του 1998. Ο όμιλος ήταν ανοικτός για τα καλά την τελευταία αγωνιστική και οι Πειραιώτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς αναζητούσαν “μη ήττα” σε συνδυασμό με θετικό αποτέλεσμα της Πόρτο επί του Άγιαξ. Τελικά όλα κύλησαν ευνοϊκα για τον Ολυμπιακό! Ο Γιαννακόπουλος ισοφάρισε στο 64′ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1 που έστειλε τους πρωταθλητές Ελλάδας στους “8”, όπου και συνάτησαν την Γιουβέντους του Ζινεντίν Ζινταν.

11 Δεκεμβρίου 2007
Ολυμπιακός – Βέρντερ Βρέμης 3-0

Εκείνη η ομάδα είχε αστέρι, ταλέντο, ποιότητα. Ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή και των Κοβάσεβιτς, Γκαλέτι, Στολτίδη, Λεντέσμα, Λουα Λουα κατάφερε να τερματίσει πίσω απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά με τους ίδιους πόντους και να αφήσει εκτός νυμφώνος τις Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο. Ο Ολυμπιακός έκανε σεφτέ στα διπλά στο Champions League κόντρα στη Βέρντερ, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Μαδρίτη και κέρδισε τη Λάτσιο στο Ολίμπικο. Την τελευταία αγωνιστική ήθελε νίκη ή ισοπαλία επί των Γερμανών για να πανηγυρίσει την πρόκριση! Οι ερυθρόλευκοι με πανηγυρικό τρόπο συνέχισαν στους “16” της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης επικρατώντας 3-0. Δύο γκολ απ’ τον πρωταγωνιστή Στολτίδη και ένα απ’ τον Κοβάσεβιτς! Η φιναλίστ Τσέλσι στάθηκε στη συνέχεια στο δρόμο του Ολυμπιακού και τον άφησε εκτός συνέχειας με ευκολία.

9 Δεκεμβρίου 2009
Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-0

Μια χρονιά προβληματική για τον Ολυμπιακό με συνεχείς αλλαγές προπονητών, που όμως επιφύλασσε ακόμα μια πρόκριση στις 16 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Ο Κετσπάγια δεν πρόλαβε να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε ματς Champions League, το έκανε ο Μπάντοβιτς αρχικά και στη συνέχεια ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να μην έπεισε σαν προπονητής συνολικά, ωστόσο κατάφερε με άνεση να οδηγησει τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση πίσω απ’ την Άρσεναλ και μπροστά απ’ τη Σταντάρ Λιέγης και την Άλκμααρ. Οι ερυθρόλευκοι για να προκριθούν χρειάζονταν νίκη επί της αδιάφορης Άρσεναλ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και τα κατάφεραν με σκόρερ τον Λεονάρντο στο 47′. Στη συνέχεια αποκλείστηκαν απ’ την υπερτιμημένη Μπορντό του Λοράν Μπλαν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.