Βαυαρική επέλαση! (video)

Με άλλη μία ισοπεδωτική εμφάνιση, η Μπάγερν Μονάχου σκόρπισε 3-0 τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» (αγωνίστηκε χωρίς τον Μέσι) και πανηγύρισε με πειστικό τρόπο την πρόκρισή της στον τελικό απέναντι στη Ντόρτμουντ, που θα είναι ο τρίτος τα τελευταία τέσσερα χρόνια!

Με άλλη μία ισοπεδωτική εμφάνιση, η Μπάγερν Μονάχου σκόρπισε 3-0 τη Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» (αγωνίστηκε χωρίς τον Μέσι) και πανηγύρισε με πειστικό τρόπο την πρόκρισή της στον τελικό απέναντι στη Ντόρτμουντ, που θα είναι ο τρίτος τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Ρόμπεν (48′), Πικέ (αυτγκόλ 73′) και Μίλερ (76′).

Περίπου… τίποτα

Η Μπάρτσελόνα ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Χωρίς τον Μέσι αλλά και έχοντας σε κακή κατάσταση αρκετούς παίκτες, δεν κατάφερε να πετύχει τον αιφνιδιασμό που επιθυμούσε. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και η εικόνα της Μπάγερν, που έδινε την αίσθηση πως ελέγχει τα πράγματα παρά το ότι οι Καταλανοί είχαν (όπως συνηθίζουν) περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν ο Ρόμπεν στο 12′ υποδέχθηκε τη μπάλα στη σέντρα, φτάνοντας απέναντι στον Βαλντές, αλλά ο Πικέ την τελευταία στιγμή έβαλε την κόντρα και απέτρεψε τα χειρότερα για την ομάδα του. Νέα καλή στιγμή στο 19′, όταν Ρόμπεν, Σβάινσταϊγκερ και Λαμ έκρυψαν τη μπάλα, αλλά ξανά ο Πικέ ως από μηχανής Θεός χάλασε την προσπάθεια των Βαυαρών.

Η πρώτη στιγμή που ο Νόιερ ένιωσε την καταλανική επίθεση, ήταν το σουτ του Πέδρο στο 24′ που έδιωξε ο Γερμανός σε κόρνερ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Τσάβι λίγο έξω από τη μικρή περιοχή έπιασε το γυριστό αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, στην καλυτερη ευκαιρία που καταγράφηκε στο πρώτο ημίχρονο από πλευράς Καταλανών.

Αυτή ήταν και η τελευταία ουσιαστική φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να δυσκολεύονται να μπουν στην περιοχή, έχοντας ως πιο επικίνδυνους παίκτες τους Ινιέστα και Πέδρο. Οι ποδοσφαιριστές του Χάινκες κρατούσαν με σχετική άνεση το μηδέν στα μετόπισθεν, ενώ ήταν χαρακτηριστική η ευκολία που έβγαιναν στην κόντρα επίθεση, απειλώντας με τους Ριμπερί, Ρόμπεν και Μάντζουκιτς.

Γκολ και τέλος…

Από τη στιγμή που ο Βιλανόβα επέλεξε να μην ξεκινήσει τον Μέσι στο δεύτερο ημίχρονο, το μόνο που έλειπε για να οριστικοποιηθεί πως η Μπάγερν θα είναι αυτή που θα βρεθεί στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», ήταν ένα γκολ.

Αυτό ήρθε στο 48′. Ο Ρόμπεν έκανε τη γνωστή του κίνηση από δεξιά, συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό ανοίγοντας το σκορ στο «Καμπ Νου», βάζοντας ουσιαστικά ταφόπλακα σε οποιαδήποτε όνειρα των φίλων της Μπαρτσελόνα για ανατροπή.

Η εικόνα της Μπαρτσελόνα φανέρωνε απλά πως «δεν μπορούσε» και έτσι το δεύτερο γκολ της Μπάγερν έγινε πραγματικότητα στο 73′. Δράστης αυτή τη φορά ήταν ο Πικέ που θέλοντας να διώξει τη σέντρα του Ριμπερί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Είχε προηγηθεί φυσικά άλλη μία εξαιρετική ανάπτυξη των Βαυαρών.

Οι Γερμανοί δεν σταμάτησα εκεί και πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 76′, αναγκάζοντας τους Καταλανούς να υποκλιθούν. Ο Ριμπερί ήταν ξανά ο δημιουργός αφού τη σέντρα του εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Μίλερ, που πήδηξε πιο ψηλά από δύο παίκτες των γηπεδούχων, στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα.

Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Βιλανόβα να αποσύρει από το ματς και τους Τσάβι, Ινιέστα, πετώντας ουσιαστικά λευκή πετσέτα. Η Μπαρτσελόνα έφτασε ελάχιστες φορές στην περιοχή του Νόιερ όχι μόνο στο δεύτερο ημίχρονο αλλά σε ολόκληρο το παιχνίδι…

Η Μπάγερν Μονάχου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη συμπατριώτισσ Ντόρτμουντ στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» στις 25 Μαΐου και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που δύο γερμανικές ομάδες θα κοντραριστούν στο φινάλε της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Βαυαροί θα δώσουν το «παρών» για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας χάσει αυτούς του 2010 από την Ίντερ και του 2012 από την Τσέλσι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.