Πρόβλημα δυσκολότερο του… Μεσ(ι)ανατολικού!

Αν δεν υπήρχε ο Λιονέλ Μέσι στην εξίσωση του δεύτερου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μιλούσαμε για έναν επαναληπτικό διαδικαστικού χαρακτήρα μετά το 4-0 του Μονάχου υπέρ της Μπάγερν.

Αν δεν υπήρχε ο Λιονέλ Μέσι στην εξίσωση του δεύτερου ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μιλούσαμε για έναν επαναληπτικό διαδικαστικού χαρακτήρα μετά το 4-0 του Μονάχου υπέρ της Μπάγερν.

Η έδρα της Μπαρτσελόνα από τη μία και η ύπαρξη του Αργεντινού παικταρά από την άλλη αφήνουν ανοικτό το «παράθυρο» του ενδιαφέροντος για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Φαβορί υπάρχει, όμως υφίσταται κι ένα ισχυρό αουτσάιντερ το οποίο θα κυνηγήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές του.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πώς οι Βαυαροί στάθηκαν πολύ, μέσω των δηλώσεων του Μίλερ κυρίως στη συνέντευξη Τύπου, ότι ο Λιονέλ Μέσι αναμένεται διαφορετικός στη ρεβάνς, σε σχέση με τη μετριότητα του πρώτου αγώνα της «Αλιάνς Αρίνα», και ικανός ν΄ αλλάξει τις ισορροπίες.

Για τον Τίτο Βιλανόβα υπολογίζεται ο Αντιάνο, που εξέτισε την τιμωρία του στο πρώτο παιχνίδι με την Μπάγερν, εξαιρετικά αμφίβολος έως απίθανος λογίζεται ο Μαστσεράνο που γύρισε στις προπονήσεις μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, ενώ εκτός είναι ο τιμωρημένος Άλμπα και οι τραυματίες Μπουσκέτς, Αμπιντάλ και Πουγιόλ.

Από την άλλη, η μεγάλη αμφιβολία αναφορικά με τον τρόπο που θα διαχειριστεί ο Γιουπ Χάινκες τη ρεβάνς αφορά τους ποδοσφαιριστές του που βρίσκονται στο όριο καρτών και με μία κίτρινη κάρτα χάνουν τον τελικό σε περίπτωση πρόκρισης της Μπάγερν!

Στη λίστα αυτή ανήκουν οι Μαρτίνεθ, Γκόμες, Σβαϊνστάιγκερ, Γκουστάβο, Ντάντε και Λαμ, με τον Γερμανό τεχνικό να δείχνει πώς δεν σκέφτεται ακόμη τον τελικό του «Γουέμπλεϊ» και να τους βάζει, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, όλους στην ενδεκάδα (πλην ίσως του Λουίς Γκουστάβο). Γυρίζει από τιμωρία ο Μάντζουκιτς, προσθέτοντας μία ακόμη επιθετική λύση στους φιλοξενούμενους, ενώ απών είναι Κρόος.

Η Μπαρτσελόνα «τρέχει» ένα αήττητο σερί τεσσάρων ετών χωρίς ήττα εντός έδρας στην Ευρώπη, καλείται να πραγματοποιήσει τεράστια υπέρβαση που όμοιά της ίσως να μην έχει υπάρξει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ σκοπός της Μπάγερν είναι να προκριθεί στον τελικό και να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε πέρυσι στην έδρα της, λόγω Τσέλσι: Την κατάκτηση του τροπαίου.

Οι «μπλαουγκράνα» έχουν κερδίσει όλες τις εντός έδρας «μονομαχίες» με γερμανικές ομάδες, ενώ κόντρα σε ομάδες της Μπουντεσλίγκας έχουν δεκαεννέα νίκες, μία ισοπαλία κι έξι ήττες! Οι Βαυαροί είναι δεκαεπτά ματς αήττητη, εκτός «Αλιάνς Αρίνα», σε όλες τις διοργανώσεις, από την πλευρά τους. Αξίζει να σημειωθεί πώς δεν έχει αποκλειστεί ποτέ ομάδα, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, έχοντας νικήσει με τέσσερα γκολ διαφορά στο πρώτο παιχνίδι.

Πώς θα παίξουν (Πιθανές ενδεκάδες)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Βαλντές – Άλβες, Πικέ, Αντριάνο (Μπάρτρα), Κορέια – Τσάβι, Φάμπρεγκας, Ινιέστα – Πέδρο, Μέσι, Σάντσες

Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1): Νόιερ – Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα – Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ – Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί – Γκόμες (Μάντζουκιτς)

Η «σφυρίχτρα»

Ο Σλοβένος Νταμίρ Σκόμινα. Σφύρισε τον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης, ανάμεσα σε Τσέλσι και Ατλέτικο Μαδρίτης, με την ισπανική ομάδα να φθάνει σε άνετη νίκη με 4-1. Πήρε παιχνίδια στο Euro 2012, ενώ τελευταίο του ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στις 5 Μαρτίου 2013, το Ντόρτμουντ-Σαχτάρ 2-0.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.