Η Άρσεναλ το τρίποντο, η Μονπελιέ τις εντυπώσεις (video)

Η Μονπελιέ παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Άρσεναλ στο Λα Μοσσόν στην παρθενική της εμφάνιση στο Champions League. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 9' με τον Μπελχαντά, όμως οι Ποντόλσκι (16') και Ζερβίνιο (18') γύρισαν το παιχνίδι για τους Λονδρέζους.

Η Μονπελιέ παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα, γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Άρσεναλ στο Λα Μοσσόν στην παρθενική της εμφάνιση στο Champions League. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο 9′ με τον Μπελχαντά, όμως οι Ποντόλσκι (16′) και Ζερβίνιο (18′) γύρισαν το παιχνίδι για τους Λονδρέζους.

Η Μονπελιέ στην παρθενική της εμφάνιση στο Champions League μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο και προσπάθησε με καλή κυκλοφορία να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Η Άρσεναλ που δεν είχε στον πάγκο της τον Αρσέν Βενγκερ, καθώς είναι τιμωρημένος προσπάθησε να απειλήσει με τον Σάντι Καθόρλα μόλις στο 4ο λεπτό, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν προβλημάτισε τον Ζουρντρέν.

Πέντε λεπτά αργότερα και ουσιαστικά στην πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, η Μονπελιέ κέρδισε πέναλτι με τον Μπελχαντά. Ο Μαροκινός μέσος μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ο Βερμάελεν, στην προσπάθεια του να απομακρύνει, τον ανέτρεψε και ο Βελάσκο Καρμπάγιο έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Ο Μπελχαντά ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για την πρωταθλήτρια Γαλλίας.

Ωστόσο οι Λονδρέζοι απάντησαν, και δη άμεσα με δύο γκολ κάνοντας την ανατροπή και αφήνοντας τους Γάλλους με τη χαρά του πρώτου γκολ. Στο 16′ ο Ποντόλσκι έπειτα από εκπληκτική συνεργασία των Ντιαμπί και Καθόρλα βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι και με όμορφο πλασέ ισοφάρισε για την Άρσεναλ. Δύο λεπτά αργότερα ο Τζένκινσον μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Ζερβίνιο στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Ζουρντρέν για το 1-2.

Στο 34′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση όμως το δυνατό σουτ του Καμπελά πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μανόνε και το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ρενέ Ζιράρ μπήκαν αποφασισμένοι να φτάσουν στην ισοφάριση. Έκλεισαν την Άρσεναλ στο μισό γήπεδο, όμως οι προσπάθειες των Καμπελά (47′), Καμαρά (53′) και Μουνιέ (53′) πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Δύο λεπτά αργότερα ο Καμπελά πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και επιχείρησε ένα εκπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ από το ημικύκλιο, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μανόνε.

Στο 58′ η Άρσεναλ πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ για το δεύτερο ημίχρονο, όμως το σουτ που επιχείρησε ο Σάντι Καθόρλα από ευνοϊκή θέση έδιωξε σε κόρνερ ο Ζουρντέν.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα και να προσπαθούν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των Λονδρέζων, όμως αυτό που τους έλειπε ήταν η τελική προσπάθεια. Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας ο Μπελχαντά βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι, έπειτα από γύρισμα του Ατι Φανά, αλλά το σουτ που δοκίμασε μπλόκαρε ο Μανόνε.

Στα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, η Άρσεναλ οπισθοχώρησε στο μισό γήπεδο, οι πρωταθλητές Γαλλίας πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφεραν και γνώρισαν την ήττα στην πρώτη τους εμφάνιση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Παρακολουθείστε  την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσω του match center

Διοργάνωση: Champions League
Φάση: Ομίλων
Αγωνιστική:
Αγώνας: Μονπελιέ – Άρσεναλ
Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο
Βοηθοί: Ρομπέρτο Φερνάντεζ, Χ. Κάρλος Χιμένεζ, Κάρλος Γκόμεζ, Κάρλος Γκράντε

Οι συνθέσεις:

Μονπελιέ: Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιάνγκα-Εμπιουά, Χίλτον, Μπεντίμο, Μπελχάντα, Εστράντα (Ερέρα 78′), Καμπελά, Σαϊχί, Μουνιέ (Αιτ Φανά 68′), Καμαρά (Σταμπουλί 78′).

Άρσεναλ: Μανόνε, Μέρτεζακερ, Βερμάελεν, Τζένκινσον, Γκίμπς, Ντιαμπί, Αρτέτα, Σάντι Καθόρλα (Κοκελίν 90′), Ποντόλσκι (Γουόλκοτ 90′), Ζιρού (Ράμσεϊ 76′), Ζερβίνιο. 

Κίτρινες κάρτες: Γιάνγκα-Εμπιουά, Μπελχαντά, Ντιαμπί.

Βαθμολογία Β’ ομίλου:

1.Άρσεναλ 3
2.Σάλκε 3
3.Ολυμπιακός 0
4.Μονπελιέ 0


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.