Η ώρα του…«El Cashico»!

Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, στη μάχη των αστέρων και των...πετροδόλαρων. Βόλφσμπουργκ - Ρεάλ Μαδρίτης ο άλλος αποψινός προημιτελικός.

Η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι για τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, στη μάχη των αστέρων και των…πετροδόλαρων. Βόλφσμπουργκ – Ρεάλ Μαδρίτης ο άλλος αποψινός προημιτελικός.

Η πρώτη μονομαχία ανάμεσα στους Παριζιάνους και τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ, δεν αποτελεί μόνο πεδίο διεκδίκησης της πρόκρισης στα ημιτελικά στο αγωνιστικό πεδίο, αλλά και στο επίπεδο των ιδιοκτητών, με τις δύο ομάδες να αποτελούν τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα της διείσδυσης της Μέσης Ανατολής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ως γνωστόν, ιδιοκτήτες της Παρί είναι οι ηγέτες του Κατάρ, ενώ αυτοί της Μάντσεστερ Σίτι χρηματοδοτούν την ομάδα από το Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι. Υπολογίζεται ότι συνολικά οι δύο σύλλογοι έχουν ξοδέψει πάνω από 1.5 δισ. ευρώ για μεταγραφές τα τελευταία χρόνια, οπότε πολλοί στα social media βάφτισαν τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ως «El Cashico» (λογοπαίγνιο με το «Εl Clasico» και το «cash» που σημαίνει ”μετρητά”), «Oil and Gasico» (λόγω πετρελαίου) ή και «Abu Derby»!

Χωρίς τη συμβολή των πάμπλουτων Αράβων, δύσκολα οι δύο ομάδες θα βρίσκονταν σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης, με δεδομένο ότι η Παρί πριν την αναλάβει η Qatar Sports Investments είχε κατακτήσει μόλις δύο τίτλους στη Γαλλία και μετρούσε μόλις μία συμμετοχή σε ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ, την δεκαετία του 1990. Η Σίτι, πριν γίνει κτήμα της Abu Dhabi United Group, δεν είχε κατακτήσει οποιονδήποτε τίτλο από το 1976 και ο αποψινός θα είναι ο πρώτος αγώνας της ιστορίας της σε αυτό το επίπεδο. Έτσι, οι δύο σύλλογοι θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι τελικά τα λεφτά φέρνουν την ευτυχία, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τον τελικό.

Αγωνιστικά, η Παρί δεν έχει στη διάθεσή της τους Παστόρε και Βεράτι, ενώ η Σίτι θα παίξει χωρίς τους Στέρλινγκ και Κομπανί, με τους Χαρτ, Ντελφ και Τουρέ αμφίβολους.

Πιθανές ενδεκάδες:
Π.Σ.Ζ. (Μπλαν):
Τραπ, Μαρκίνιος, Λουίζ, Σίλβα, Μάξγουελ, Ματουιντί, Ραμπιό, Μότα, Ντι Μαρία, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ (Καμπαγιέρο), Σανιά, Μανγκαλά, Οταμένδι, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Φερνάντο, Ντε Μπράινε, Σίλβα, Αγουέρο.

Με φόρα η Ρεάλ

Στον έτερο αποψινό προημιτελικό, η πρωτάρα Βόλφσμπουργκ υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, που συμμετέχει για 33η φορά στους «8» του θεσμού!

Οι Γερμανοί, θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν όσες ελπίδες τους αναλογούν για την έκπληξη απέναντι στην ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, που προέρχεται από τη μεγάλη νίκη στο «Καμπ Νόου» επί της Μπαρτσελόνα.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν στη διάθεσή τους Γιούνγκ και Καλιγκιούρι, ενώ αμφίβολος είναι ο Νάλντο, ενώ για τη Ρεάλ εκτός είναι οι Βαράν.

Πιθανές ενδεκάδες:
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ:
Μπενάλιο, Τρες, Ντάντε, Κνόχε, Ροντρίγκες, Γκιλαβογκί, Γουστάβο, Σίρλε, Άρνολντ (Βιεϊρίνια), Ντράξλερ, Κρούζε.
ΡΕΑΛ Μ.: Νάβας, Καρβαχάλ, Πέπε, Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Κασεμίρο, Μόντριτς, Μπέιλ, Μπεμζεμά, Ρονάλντο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Χθες

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μ. 2-1
Μπάγερν Μ. – Μπενφίκα 1-0

Σήμερα (21:45)

Παρί Σ.Ζ. – Μάντσεστερ Σίτι
Βόλφσμπουργκ – Ρεάλ Μ.

12 Απριλίου

Μάντσεστερ Σίτι – Παρί Σ.Ζ.
Ρεάλ Μ. – Βόλφσμπουργκ

13 Απριλίου

Ατλέτικο Μ. – Μπαρτσελόνα
Μπενφίκα – Μπάγερν Μ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.