Μάντσεστερ Σίτι –Ολυμπιακός 3-0: Έπαιξε κι έχασε

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε τίποτα απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και ηττήθηκε 3-0. Τόρες, Ζεσούς και Κανσέλο οι σκόρερ. Κέρδος ο Μπρούμα.

Η τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League δεν απέφεραν βαθμό ή βαθμούς στον Ολυμπιακό, καθώς η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς γνώρισε ήττα 2-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αξιοπρεπείς και ρίσκαραν στο δεύτερο μέρος, ωστόσο παραδόθηκαν στην κυνικότητα των αντιπάλων. Τόρες, Ζεσούς και Κανσέλο οι σκόρερ των γηπεδούχων. Καλό πρόσωπο έδειξε μεταξύ άλλων ο νεοαποκτηθείς Μπρούμα.

Πως έπαιξαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 4-3-3, καθώς ο Ανδρέας Μπουχαλάκης προπονήθηκε κανονικά χθες και δήλωσε «παρών» για την ενδεκάδα της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Σίτι. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Σα, στην άμυνα οι Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, στη μεσαία γραμμή οι Εμβιλά, Καμαρά και Μπουχαλάκης, ενώ μεσοεπιθετικά ξεκίνησαν οι Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν υποτίμησε τον Ολυμπιακό και προχώρησε σε τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς απένατι με τη Μαρσέιγ. Οι Στόουνς,  Άκε και Μαχρέζ παρατάχθηκαν στις θέσεις των Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτε και  Ροντρί.  Στο τέρμα ξεκίνησε  οΈντερσον, στην άμυνα οι Γουόκερ, Στόουνς, Άκε, Ζιντσένκο, μεσαία γραμμή με Γκιντογάν, Φεράν Τόρες, Ντε Μπράινε, και προωθημένοι οι Φοντέν, Μαχρέζ και Στέρλινγκ.

«Άφαντος» στα πρώτα λεπτά, έφαγε γκολ για να συνέλθει!

Ο Ολυμπιακός μπήκε «τρακαρισμένος» στο Etihad και δεν κατάφερε να αντιδράσει στα πρώτα 20 λεπτά στην πίεση της Μάντσεστερ Σίτι. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα κυκλοφόρησαν με ευκολία την μπάλα και κέρδισαν μεγάλα ποσοστά κατοχής της μπάλας. Μοιραία ο Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση και το πρώτο γκολ ήρθε στο 12ο λεπτό! Ο Τόρες έπαιξε το 1-2 με τον Ντε Μπράινε και ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το σουτ και σκόραρε. Ο Ολυμπιακός μετά το πρώτο σοκ έβγαλε αντίδραση και φάνηκε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 32ο λεπτό ήρθε ακόμα μια μεγάλη στιγμή για τη Σίτι. Ο Στέρλινγκ σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια μετά την πάσα του Μαχρέζ, αλλά καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ. Ήταν ένα πρώτο μέρος λεπτών ισορροπιών με τη Σίτι να έχει τον έλεγχο και τον Ολυμπιακό να μετράει κάθε του κίνηση στον αγωνιστικό χώρο. 

Βελτιωμένος, αλλά δεν ήταν αρκετό

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε στο ματς του Μπρούμα και Πέπε, αντί των Ραντζέλοβιτς και Μπουχαλάκη. Οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν άμεσα καλύτερα και έγιναν επικίνδυνοι! Στο 54’ ο Φόντεν έκανε κακό γύρισμα, ο Βαλμπουενά έκανε πλασέ στην κίνηση, η μπάλα πέρασε άουτ. Ήταν η πιο σημαντική ευκαιρία του Ολυμπιακού μέχρι εκείνο το σημείο. Στο 60ο λεπτό η Σίτι απάντησε με πλασέ του Γκιντογάν μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε πάνω από το δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα ο Πέπε βρήκε τον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός μέσα από την περιοχή εξαπέλυσε το σουτ, ο Έντερσον μπλόκαρε με δυσκολία.

Ο Μπρούμα έψαξε το γκολ με σουτ λίγο έξω από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 73ο λεπτό ο Μασούρας μπήκε στο ματς αντί του Καμαρά και απευθείας έφτιαξε φάση για τον Χολέμπας. Ο αριστερός μπακ των Πειραιωτών μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πέρασε τον Γουόκερ, έκανε άστοχη σέντρα σουτ. Ο Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε με 4-2-3-1. Ο Βαλμπουενά επιχείρησε πίσω από τον Αραμπί. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε ανάσα στο 82ο λεπτό, όταν ο Ζεσούς σκόραρε με εκπληκτικό σουτ από τα δεξιά της περιοχής.

Ο Βραζιλιάνος που είχε πάρει τη θέση του Μαχρέζ  στο 69’ κεραυνοβόλησε τους Σισέ και Σα! Ο ρυθμός έπεσε και ο Ολυμπιακός έχασε την ενέργεια του. Ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Σουντανί στο 85’, αλλά ο Αλγερινός δεν πρόλαβε να προσφέρει κάτι. Απεναντίας ο Κανσέλο, ο οποίος πήρε τη θέση του Γουόκερ στο 82’ σκόραρε για το τελικό 3-0! 
Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός έφυγε χωρίς βαθμό στις αποσκευές, μένοντας στους τρεις στον όμιλο, μένοντας τρίτος πίσω από την Πόρτο, που επικράτησε της Μαρσέιγ 3-0. 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.