Το διαζύγιο μπορεί να περιμένει…

Λίγες εβδομάδες προτού αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν ο Κιλιάν Εμπαπέ βλέπει ορθάνοιχτη την πόρτα ενός δεύτερου τελικού Champions League με τους Παριζιάνους.

H ευρωπαϊκή ιστορία του με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα μπορούσε να τελειώσει έτσι, άδοξα. Όχι με τόσο ανοικτό ταμπλό με την ελπίδα του τελικού να θεριεύει στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε ανακοινώσει την απόφασή του να αφήσει την Παρί το προσεχές καλοκαίρι στον πρόεδρο, τους συμπαίκτες και τον προπονητή του λίγες ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (νίκες με 2-1 και 2-0).

Η γκρίνια για τις πρόωρες αποχωρήσεις από τον αγωνιστικό χώρο, για την παρουσία του στον πάγκο (!) σε ματς πρωταθλήματος, όλα έσβησαν στο χορτάρι του “Μοντζουΐκ” το βράδυ της Τρίτης στη Βαρκελώνη. Ο φακός συνέλαβε τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή να πέφτει πρώτα στην αγκαλιά του Λουίς Ενρίκε και μετά σε εκείνη του Νασέρ Αλ-Κελαϊφί. Είναι δύο άνθρωποι με τους οποίους έχει ψυχρότατες σχέσεις.

“Βγάζω το καπέλο μου στον Εμπαπέ. Ήταν ο ηγέτης μας, πρώτος στην πίεση, ειδικά με τον τρόπο που έδινε μάχη για κάθε μπάλα. Επιβεβαιώνεις πως είσαι ηγέτης δίνοντας το παράδειγμα, ήταν τέλειος” είπε ο Ισπανός προπονητής. Ο Παριζιάνος γνώριζε πως μετά την άοσμη εμφάνισή του στην πρώτη αναμέτρηση με τους “Μπλαουγράνα” όλοι τον περίμεναν στην γωνία. Ανταποκρίθηκε.

Η εκκίνησή του στο παιχνίδι θύμιζε Παρίσι προ 6 ημερών. Δίχως ρίσκο κι επιτάχυνση, λειτούργησε υποστηρικτικά για να αφήνει χώρους σε Μπαρκολά και Ντεμπελέ. Επομένως, στο ντροπαλό πρώτο ημίχρονο είχε να επιδείξει μια κεφαλιά στο 17′ (ούτως ή άλλως ήταν offside) και μια προσπάθεια με το αριστερό στο 28′ την οποία εξουδετέρωσε ο Τερ Στέγκεν.

Μετά την αποβολή του Αραούχο οι διάδρομοι έγιναν πιο ευδιάκριτοι, πάει να πει ένιωθε σαν στο σπίτι του. Στο 52′ προτιμά την πάσα στον Ρουίθ ενώ είχε την επιλογή να σουτάρει. Το πέναλτί του στο 61′ άλλαξε οριστικά την εικόνα του για να έρθει το γκολ στο 89′ και να τον βάλει στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ του Champions League.

Έφτασε τα 48 γκολ, όσα έχουν Ιμπραχίμοβιτς και Σεφτσένκο. Έφτασε τα 15 γκολ σε εκτός έδρας αγώνες νοκ-άουτ της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τον Καρίμ Μπενζεμά (14) κι έχοντας μπροστά του μόνο τον Κριστιάνο Ρονάλντο (25). Παράλληλα, ο…επόμενος παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης λατρεύει να σκοράρει κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Έφτασε τα 6 γκολ απέναντι στους Καταλανούς.

“Είναι η στιγμή για τους μεγάλους παίκτες, επομένως είμαι έτοιμος και ως συνήθως δεν πρόκειται να κρυφτώ” δήλωσε ο Εμπαπέ. Επόμενο τείχος το…κίτρινο τείχος της Ντόρτμουντ. Δεν φοβίζει, αλλά όσες φορές η Παρί υποτίμησε τον αντίπαλο την πάτησε. Σε λίγες ημέρες θα φανεί εάν το μάθημα έγινε πάθημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.