Ντόρτμουντ απέναντι σε Ισπανούς: Προκρίσεις, ανατροπές, αλλά και αποκλεισμοί

Τι κάνει η Ντόρτμουντ απέναντι σε ισπανικές ομάδες;

Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα μονομαχήσουν για ένα «εισιτήριο» στα ημιτελικά του Champions League. Η Ντόρτμουντ μετρά οκτώ νίκες απέναντι σε ισπανικές ομάδες, οκτώ ισοπαλίες και εννιά παιχνίδια έχει ηττηθεί.

Η πρώτη φορά που συναντήθηκαν ήταν τη σεζόν 1996-1997, την χρονιά που οι Γερμανοί στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης. Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν στο πρώτο παιχνίδι, ενώ η Ατλέτικο επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Ντόρτμουντ.

Την επόμενη σεζόν, Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η «βασίλισσα» επικράτησε με 2-0 απέναντι στους Γερμανούς με τη ρεβάνς να λήγει ισόπαλη χωρίς γκολ, η Ρεάλ προκρίθηκε της Ντόρτμουντ.

Το 2002 η Ντόρτμουντ έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη δεύτερη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με τη δεύτερη αναμέτρηση να λήγει ισόπαλη με 1-1. Η Ντόρτμουντ αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.  

Τη σεζόν 2012-13 η Ντόρτμουντ έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο σε τρεις φάσεις της διοργάνωσης τέθηκε αντιμέτωπη με ισπανικές ομάδες. Στη φάση των ομίλων αντίπαλος ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης, τελικό αποτέλεσμα μια νίκη οι Βεστφαλοί με 2-1 και μια ισοπαλία 2-2. Στα προημιτελικά, αντίπαλος ήταν η Μάλαγα. Το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν λευκή ισοπαλία. Στη ρεβάνς του «Signal Iduna Park», η Ντόρτμουντ μπορεί να «φλέρταρε» με τον αποκλεισμό, ωστόσο, με λυτρωτή τον Φελίπε Σαντάνα προκρίθηκε στα ημιτελικά. Στους τέσσερις, οι Βεστφαλοί αντιμετώπισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης, επικρατώντας με 4-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έβαλε και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης. Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Ρεάλ επικράτησε με 2-0, αλλά οι Γερμανοί πήραν την πρόκριση στον τελικό.

Την επόμενη σεζόν (2013-14), η Ντόρτμουντ αντιμετώπισε τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League. Μπορεί οι Βεστφαλοί να κέρδισαν με 2-0, αλλά η Ρεάλ πήρε την πρόκριση νικώντας στη ρεβάνς με 3-0.

Τη σεζόν 2016-17 η Ντόρτμουντ και Ρεάλ συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του Champions League. Τα παιχνίδια τους ήταν μοιρασμένα με το τελικό σκορ, στις δύο αναμετρήσεις, να είναι 2-2.

Τη σεζόν 2017-18 η Ντόρτμουντ και η Ρεάλ ξανά συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων. Η «βασίλισσα» νίκησε και τις δύο φορές (3-1, 3-2) και πήρε την πρόκριση στη φάση των «16» από την Ντόρτμουντ.

Το 2018 οι φετινοί μονομάχοι αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων. Η Ατλέτικο επικράτησε με 2-0 στο «Wanda Metropolitano», ενώ στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ επικράτησε με 4-0.

Την σεζόν 2019-20, η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο δρόμο της Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί στην πρεμιέρα των ομίλων πήραν «λευκή ισοπαλία» απέναντι στους «μπλαουγκράνα», αλλά στο «Καμπ Νόου», η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1.

Τέλος τη σεζόν 2020-21 η Ντόρτμουντ έπαιξε με τη Σεβίλλη. Στο πρώτο παιχνίδι του «Σάντσεζ Πιθχουάν» οι Βεστφαλοί επικράτησαν με 3-2. Ωστόσο, η ρεβάνς στο «Signal Iduna Park» έληξε 2-2.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.