Ατλέτικο-Ίντερ 2-1 (3-2 πεν.): «Μίλησε» το «Μετροπολιτάνο» για την πρόκριση στα πέναλτι

Η Ίντερ προηγήθηκε με 0-1, η Ατλέτικο έκανε ολική ανατροπή και νίκησε 2-1, οδηγώντας το παιχνίδι σε παράταση.

Η Ατλέτικο προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, με την νίκη της στον δεύτερο αγώνα της φάσης των “16” κόντρα στην Ίντερ, στην διαδικασία των πέναλτι με 3-2. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι της Ίντερ, το έστειλε άουτ και ενώ ο Ομπλακ είχε αποκρούσει τα πέναλτι των Σάντσες και Κλάασε, ενώ ο Ζόμερ δεν δέχτηκε γκολ από το πέναλτι του Σαούλ.

Τα 120 λεπτά της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, αποδείχτηκαν ότι δεν ήταν αρκετά για την Ατλέτικο και την Ίντερ, να μην αλλάξουν…ημέρα στην Μαδρίτη, διεκδικώντας την πρόκριση. Η Ατλέτικο νίκησε 2-1 τους “νερατζούρι”, από τους οποίου είχε ηττηθεί με 1-0 στον πρώτο αγώνα της φάσης των “16”. Στην παράταση, η Ίντερ ήταν πιο επιθετική από τους “ροχιμπλάνκος” αλλά δεν έφτασε σε γκολ πρόκρισης.

Η Ατλέτικο μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά, περιόρισε την Ίντερ στα καρέ της και στο 5′ έχει την πρώτη καλή ευκαιρία της, όταν ο Λίνο επιτέθηκε κάθετα από τα αριστερά και μπήκε στην περιοχή, με το διαγώνιο συρτό σουτ του να υποχρεώνει τον Ζόμερ σε δύσκολη επέμβαση, αν και είχε πάρει θέση ο τερματοφύλακας της Ίντερ.

Η «απάντηση» της Ίντερ ήρθε μέσω αντεπίθεσης στο 13′. Ο Τουράμ κέρδισε την κατοχή, ο Τσαλχάνογλου έδωσε κάθετη πάσα στον Ντάμφρις που “βγήκε” στην κόντρα, με τον Όμπλακ να αποκρούει αρχικά το διαγώνιο σουτ του Ολλανδού και στη συνέχεια να μπλοκάρει σταθερά το νέο σουτ που έγινε από τον Ντάμφρις.

Η Ατλέτικο συνέχισε να πιέζει και είχε δεύτερη τελική εντός εστίας στο 29′, από την την κεφαλιά του Μοράτα, με τον Ζόμερ να αποκρούει σταθερά, αλλά η Ίντερ ηταν αυτή που άνοιξε το σκορ, στην δεύτερη αντεπίθεση της που ήταν ιδανική σε συνεργασία. Τελικός αποδέκτης της μπάλας, ήταν ο Ντι Μάρκο από ασίστ του Μπαρέλα και ο Ιταλός αριστερός μπακ “εκτέλεσε” τον Όμπλακ με σουτ εντός περιοχής (33′).

Η χαρά των “νερατζούρι” διέρκησε μόλις δυο λεπτά, γιατί η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση. Μετά από κάθετη πάσα στην περιοχή της Ίντερ οι αμυντικοί απέτυχαν να απομακρύνουν, με τον Γκριεζμάν να γίνεται κάτοχός της, να «γυρίζει» το σώμα του και με δυνατό σουτ να νικά τον Ζόμερ για την ισοφάριση (35′). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ισορροπημένο σκορ και χωρίς άλλη ευκαιρία, εκατέρωθεν.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε στο 52′ για την Ατλέτικο, με τον Ζόμερ να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Γκριεζμάν από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από “γύρισμα” της μπάλας του Γιορέντε.

Στο διάστημα 55′-75′, η Ατλέτικο δεν απείλησε με αξιώσεις την εστία της Ίντερ. Ο Σιμεόνε έκανε διπλή επιθετικογενή αλλαγή με τον Ρικέλμε και τον Κορέα, ενώ ο Ίντζαγκι “απάντησε” με διπλή αλλαγή και σαφή αμυντικό προσανατολισμό για να διατηρούσε το 1-1 που ήταν σκορ πρόκρισης.

Η Ίντερ έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο (76′) με τον Τουράμ που βγήκε απέναντι στον Όμπλακ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Και ο Σιμεόνε επιχείρησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, με την χρησιμοποίηση του Ντεπάι αντί του Μοράτα. Η επιλογή του τον δικαίωσε. Ο Ντεπάι είχε δοκάρι στο 85′ και ήταν η πρώτη ειδοποίηση του στην ιταλική άμυνα που είχε “κλειστεί” στην μεγάλη περιοχή της.

Στο 87′, ο Κόκε έδωσε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ντεπάι, ο οποίος με συρτό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ζόμερ για το 2-1 και το “Μετροπολιτάνο” πήρε “φωτιά” από τους οπαδούς των ροχιμπλάνκος.

Αυτός ο…άκρατος ενθουσιασμός από την εξέδρα και την διάθεση των παικτών του Σιμεόνε, “άγγιξαν” το 3-1 και την πρόκριση, χωρίς παράταση, στο 3ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γκριεζμάν “έβγαλε” τον Ρικέλμε απέναντι στον Ζόμερ, αλλά στο σουτ του τελευταίου, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Ίντερ βασίστηκε μόνο σε αντεπιθέσεις, δεν ζήτησε δεύτερο γκολ, μετά το πρώτο και δεν άντεξε στην πίεση της Ατλέτικο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League η Ίντερ, αγωνίστηκε σε παράταση και είχε την μοναδική ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, από την κεφαλιά του Λαυτάρο Μαρτίνες, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Η κόπωση ήταν εμφανέστατη στις προσπάθειες και των δυο ομάδων, με αποτέλεσμα να επιδιώξουν την αποφυγή των λαθών, ως το μίνιμουμ.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Βιτσέλ, Ερμόσο, Μολίνα (79′ Μπάριος), Γιορέντε (98’Αθπιλικουέτα) , Κόκε, Ντε Πολ (71′ Κορέα), Λίνο (71′ Ρικέλμε), Μοράτα (79′ Ντεπάι), Γκριεζμάν (105′ Σαούλ)

ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι (72′ Ασέρμπι), Ντάμφρις (72′ Νταρμιάν), Μπαρέλα (84′ Φρατέζι), Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (111′ Κλάασεν), Ντιμάρκο ( 84’Μπίσεκ), Τουράμ (102′ Σάντσες), Λαουτάρο Μαρτίνες


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.