Ρεάλ Μαδρίτης-Λειψία 1-1: Τα χρειάστηκε αλλά προκρίθηκε η “Βασίλισσα της Ευρώπης” (highlights)

Η Λειψία ήταν καλύτερη από τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου, αλλά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προκρίθηκε αγκομαχώντας χάρη σε μια υπέροχη συνεργασία Μπέλιγχαμ-Βινίσιους. Ισοφάρισε ο Όρμπαν αλλά δεν ήταν αυτό αρκετό. Δοκάρι ο Όλμο στο 92'.

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο οποίο η Λειψία έβαλε τη Ρεάλ στα σχοινιά του Μπερναμπέου και τη “χτυπούσε”, δεν μπόρεσε να τη ρίξει νοκ άουτ. Έτσι η “βασίλισσα της Ευρώπης” προκρίθηκε στους 8 του Champions League για 4η συνεχόμενη φορά και 39η στην ιστορία της. Η ομάδα του Ρόζε έμεινε με την πίκρα της εξαιρετικής εμφάνισης που δεν συνοδεύτηκε με νίκη. Το γκολ του Βινίσιους στο 65′ έκανε ουσιαστικά το 2-0 για τη Ρεάλ συνυπογίζοντας και το 1-0 του πρώτου αγώνα. Κατά συνέπεια το γκολ του Όρμπαν τρία λεπτά αργότερα να μην αρκετό για τη γερμανική ομάδα, που έχει κάποια παράπονα για μια φάση στο 54′ όταν και θα μπορούσε να είχε αποβληθεί ο Βινίσιους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχοντας το 1-0 από τον πρώτο αγώνα στη Γερμανία μπήκε στο πρώτο ημίχρονο με σκοπό να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό, κρατώντας χαμηλό τέμπο και ουσιαστικά προσπαθώντας να “χτυπήσει” όταν έβρισκε κενούς χώρους και σίγουρα χωρίς ρίσκο.

Η Λειψία από την άλλη, η οποία έψαχνε την μεγάλη ανατροπή, στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε άριστα τακτικά στο σπίτι της “βασίλισσας της Ευρώπης” και είχε τις δικές τις καλές περιπτώσεις προς την εστία του Λούνιν παίζοντας με τις γραμμές τις ψηλά στο γήπεδο.

Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τη Ρεάλ με τον Βινίσιους στο 12′ να προσπαθεί να σκοράρει με τον ώμο (!) στέλνοντας τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία. Η Λειψία απάντησε με τον Οπεντά, ο οποίος στο 16′ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση που ολοκληρώθηκε με άστοχο πλασέ του.

Προς το τέλος του ημιχρόνου η Λειψία είχε άλλες δύο καλές στιγμές κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στη Ρεάλ. Πρώτα με ωραίο σουτ του Σίμονς που έδιωξε σε κόρνερ ο Λούνιν και εν συνεχεία με τον Οπεντά να στέλνει για δεύτερη φορά τη μπάλα δίπλα από την εστία. Το ημίχρονο τελείωσε με τους φίλους των μαδριλένων να αποδοκιμάζουν την ομάδα τους.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λειψία μπήκε πάλι πιο δυνατά και πατούσε συχνά στην περιοχή της Ρεάλ δημιουργώντας εκνευρισμό στους “μερένχες” που δεν ήταν στη μέρα τους. Αυτό δημιουργούσε εκνευρισμό στους “μερένχες” με τον Βινίσιους να γλιτώνει την κόκκινη κάρτα όταν απώθησε βίαια τον Όρμπαν.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν να βρίσκουν όμως χώρους και είχαν μια καλή στιγμή με τον Κροος να σουτάρει και τον Γκουλάσι να αποκρούει αλλά είχε προηγηθεί φάουλ του Μπέλιγχαμ. Ωστόσο δύο λεπτά μετά ήρθε και η πρώτη κανονική ευκαιρία με διαγώνιο σουτ του Ροντρίγκο από τα δεξιά που έδιωξε ο Ούγγρος γκολκίπερ σε κόρνερ.

Ώσπου φτάσαμε στο 65ο λεπτό όταν ο Μπέλιγχαμ έβγαλε άλλη μια γρήγορη αντεπίθεση για τη Ρεάλ με τον Βινίσιους να κάνει τέλεια διαγώνιο κίνηση δημιουργώντας την πάσα στον Άγγλο και εκτελώντας σε πρώτο χρόνο για το 1-0.

Η Λειψία όμως απάντησε άμεσα και αφού είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σίμονς και σουτ που έκοψε με αυτοθυσία ο Ρούντιγκερ, εν συνεχεία σε φάση διαρκείας μετά το κόρνερ, ο Ράουμ έκανε υπέροχη σέντρα με τον Όρμπαν να πιάνει πολύ δύσκολη κεφαλιά υπό πίεση και να νικά τον Λούνιν για το 1-1.

Στο 74′ από κομπίνα σε φάουλ της Λειψίας ο Οπεντά με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα πάνω στον Καρβαχάλ. Στο 75′ νέο σουτ του Όλμο που κατέληξε άουτ. Και νέο σουτ του Χένρικς με το αριστερό του πόδι μπλόκαρε σταθερά ο Λούνιν. Στο 89′ είχε ευκαιρία ο Ροντρίγκο να τελειώσει το ματς με ωραία ατομική ενέργεια αλλά το πλασέ του μπλόκαρε σταθερά ο Γκουλάσι.

Στο 92′ με υπέροχη λόμπα ο Όλμο είδε προς απογοήτευσή του τη μπάλα να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει άουτ σε μια μοναδική ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση! Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία των Γερμανών με την Ρεάλ να παίρνει την πρόκριση στους 8 του Champions League.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος (77′ Μόντριτς), Καμαβινγκά (46′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε, Μπέλινγκχαμ (84′ Χοσέλου), Βινίσιους

Λειψία: Γκουλάσι, Χένρικς, Λουκέμπα, Ορμπάν, Ράουμ, Χαϊνταρά (90′ Καμπλ), Σλάγκερ (84′ Ελμάς), Όλμο, Σιμόνς, Οπεντά (77′ Πόουλσεν), Σέσκο (84′ Μπαουμγκάρτνερ)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.