Λάτσιο: Εικόνες ντροπής με φασιστικά συνθήματα

Σε μια ιστορική μπυραρία του Μονάχου συγκεντρώθηκαν περίπου εκατό οπαδοί της Λάτσιο και τραγούδησαν φασιστικά συνθήματα, επαινώντας τον Μουσολίνι δίνοντας μάλιστα ρωμαϊκούς χαιρετισμούς.

Την παραμονή του σημερινού (5/3) επαναληπτικού αγώνα Μπάγερν-Λάτσιο για τη φάση των «16» του Champions League, περίπου εκατό οπαδοί της Ιταλικής ομάδας συγκεντρώθηκαν σε γνωστή μπυραρία που έλαβε μέρος μία από τις πρώτες συγκεντρώσεις του Χίτλερ.


Ένα ζυθοποιείο, το Hofbräuhaus, το μέρος που επέλεξε ο Χίτλερ το 1920 για να ξεκινήσει το πρόγραμμα του Εθνικοσοσιαλιστικού Γερμανικού Εργατικού Κόμματος και κορυφώθηκε με την κήρυξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, χθες ένας νεαρός Ιταλός τουρίστας συνελήφθη προσωρινά επειδή χαιρέτησε ναζιστικά, ενώ βρισκόταν σε ένα εστιατόριο.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Καπιτωλίου, Αλεσάντρο Ονοράτο, δήλωσε: «Οι εικόνες των οπαδών της Λάτσιο που τραγουδούν τα συνθήματα του Ντούτσε και κάνουν ρωμαϊκούς χαιρετισμούς είναι ντροπή. Αυτά τα πράγματα δεν μας αντιπροσωπεύουν αλλά είναι επίσης ενδεικτικό μιας αφύπνισης που πρέπει να υποχρεώσει το σύνολο της πολιτικής να αναλάβει την ευθύνη για τη στάση απερίφραστης καταδίκης που οφείλεται στην πιο σκοτεινή και δραματική περίοδο της ιστορίας της χώρας μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.