Σάλτσμπουργκ – Μπενφίκα 1-3: Στο Europa League στο 90+2′ οι Πορτογάλοι! (highlights)

Στην καλύτερη επίθεση κρίθηκε η πρόκριση της Μπενφίκα στο Europa League από το Group D του Champions League.

Στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου του Champions League η Σάλτσμπουργκ υποδεχόταν την Μπενφίκα στη Ρέντ Μπούλ Αρένα της Αυστρίας, με τους Πορτογάλους να επικρατούν 3-1 και να παίρνουν την πρόκριση στο Europa League!

Αυτή κρίθηκε στο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης! Αφού είχαν ηττηθεί με 2-0 στο πρώτο ματς και είχαν ίδια διαφορά τερμάτων, πέρασαν χάρις στα περισσότερα γκολ (7-4)!

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, δέχθηκε στο 57′ γκολ αποκλεισμού από τον Σούσιτς, όμως το τακουνάκι του Καμπράλ στο 90+2, τους κράτησε στην Ευρώπη.

Η γκολάρα με απευθείας κόρνερ του Ντι Μαρία!

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά κάνοντας την πρώτη ευκαιρία στο 13’ με τον Ρατκόφ να απειλεί αλλά τον Τρούμπιν να έχει την απάντηση, μπλοκάροντας την μπάλα. Λίγα λεπτά μετά ήταν η σειρά της Μπενφίκα να απειλήσει, με τον Ράφα Σίλβα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 32’ με απίστευτο τρόπο. Ο Άνχελ Ντι Μαρία εκτέλεσε κόρνερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σλάγκερ για να κάνει το 0-1 για τους «Λουζιτανούς». Το παιχνίδι έφτασε στις καθυστερήσεις και στο πρώτο λεπτό, η Μπενφίκα έφυγε στον κενό χώρο και ο Ράφα Σίλβα έκανε το 0-2 για την ομάδα του Ρότζερ Σμίντ.

Ευρωπαϊκή πρόκριση στο 90+2′

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα είχε την ευκαιρία να κάνει το 0-3 αλλά ο Ράφα Σίλβα αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Στο 57’ το γκολ ήρθε για τους «ταύρους». Ο Γκλούκχ έδωσε την πάσα στον Σούτσιτς και αυτός από το όριο της περιοχής μείωσε για την Σάλτσμπουργκ. Στο 76’ η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε με τον Κόιτα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR.  Στις καθυστερήσεις η Μπενφίκα έβαλε και τρίτο γκολ με τον Άρτουρ Καμπράλ να παίρνει την ασίστ από τον Άουρσενς. Το τελικό σφύριγμα του Σίμπερτ δεν άργησε να έρθει η Μπενφίκα κέρδισε 3-1 μέσα στην Αυστρία, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του ομίλου και θα αγωνιστεί στα νοκ-άουτ του Europa League.

Σάλτσμπουργκ (Στρούμπερ): Σλάγκερ -Ντέντιτς,Πιατκοβσκι,Πάβλοβιτς,Μπάιντου- Σούτσιτς,Γκούρνα-Ντουάθ,Μπιντστρούπ(95’ Σίμιτς)- Γκλούκχ(82’ Καμέρι)- Ράτκοφ(55’ Φερνάντο),Νένε(55’ Κόιτα)

Μπενφίκα (Σμίντ): Τρούμπιν- Μοράτο,Οταμέντι,Αραούχο,Άουρσενς- Κόκτσου, Ζ. Νέβες- Ζ. Μάριο(91’ Καμπράλ), Ράφα Σίλβα(94’ Φλορεντίνο), Α. Ντι Μαρία- Τενγκστένττ(46’ Μούσα)

Σάλτσμπουργκ-Μπενφίκα 1-3
(57′ Σούσιτς – 32′ Ντι Μαρία, 45’+1′ Σίλβα, 90’+2′ Καμπράλ)

Η βαθμολογία

1. Σοσιεδάδ 12 (7-2)
2. Ίντερ 12 (7-5)
3. Μπενφίκα 4 (7-11)
4. Ζάλτσμπουργκ 4 (4-8)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.