Η UEFA τιμώρησε την Σέλτικ λόγω Παλαιστίνης

Βαριά καμπάνα στην Σέλτικ επέβαλε η UEFA.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου επέβαλε χρηματικό πρόστιμο αξίας 29.000 ευρώ για τις σημαίες της Παλαιστίνης στο «Σέλτικ Παρκ» στον αγώνα απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο σύλλογος της Σκωτίας για τις Παλαιστινιακές σημαίες που υψώθηκαν στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης την βραδιά της 25 Οκτωβρίου για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, θεωρώντας τις “μήνυμα προσβλητικού χαρακτήρα”

Οι οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας αψήφησαν τις συστάσεις του συλλόγου να μην φέρουν σημαίες ή πανό που έχουν σχέση με τον πόλεμο της Μέσης Ανατολής, γέμισαν το γήπεδό τους με σημαίες τις Παλαιστίνης και έστειλαν βροντερό μήνυμα υποστήριξης στον Παλαιστινιακό λαό.

Επομένως, η UEFA τιμώρησε τον σύλλογο της Σκωτίας με χρηματικό πρόστιμο ύψους 29.000 ευρώ. Αναλυτικά, οι «Κέλτες» τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 17.500 ευρώ για την προβολή «προκλητικού μηνύματος προσβλητικού χαρακτήρα», ενώ ειπβλήθηκαν επίσης πρόστιμα ύψους 8.000 ευρώ για το μπλοκάρισμα δημόσιων διαβάσεων από τους οπαδούς της αλλά και 3.500 ευρώ για το άναμμα πυρσών.

Ο σύλλογος βρίσκεται σε κόντρα με τους οργανωμένους οπαδούς Green Brigade , μετά από μια σειρά διαφωνιών και επεισοδίων. Η «Πράσινη Ταξιαρχία» παραμένει αποκλεισμένη από το «Σέλτικ Παρκ» και δεν λαμβάνει εισιτήρια για τους εκτός έδρας αγώνες. Όσον αφορά τον αγώνα της Τρίτης κόντρα στη Λάτσιο, η Σέλτικ προέτρεψε τους οπαδούς της που θα ταξιδέψουν στη Ρώμη ότι όλες οι σημαίες, τα πανό και τα τύμπανα, πρέπει να έχουν περάσει από έγκριση  του ιταλικού συλλόγου.

Ο πέλεκυς ήταν βαρύς ακόμα και για την Ατλέτικο Μαδρίτης, στην οποία επιβλήθηκαν επίσης κυρώσεις. Πιο συγκεκριμένα, η Ισπανική ομάδα τιμωρήθηκε με πρόστιμο 3.000 ευρώ για το άναμμα πυρσών από τους οπαδούς της, ενώ έλαβε επίσης προειδοποίηση για την «ανάρμοστη συμπεριφορά της ομάδας» κατά τη διάρκεια της ισοπαλίας 2-2 στο «Σέλτικ Παρκ» στις 25 Οκτωβρίου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.