Παναθηναϊκός – Ντνίπρο 2-2: Με Σπόραρ οδηγό και Τζούρισιτς δημιουργό (vids)

Μπορεί να αγχώθηκε αλλά πλέον κοιτάει μπροστά για τα ματς με την Μαρσέιγ η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το έργο του, έστω και με άγχος και με το 2-2 κόντρα στην Ντνίπρο πήρε την πρόκριση για την επόμενο προκριματικό γύρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε την είσοδό του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Παναθηναϊκός από το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ντνίπρο είχε κάνει ότι επρεπε για να είναι μία τυπική διαδικασία η υπόθεση πρόκριση. Το 3-1 υπέρ των πράσινων έδινε τόνο γιορτής στον αγώνα της Λεωφόρου και οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς το έκαναν να φαίνεται ακόμα πιο εύκολο από πολύ νωρίς με το γκολ του Σπόραρ στο 15ο λεπτό. Βέβαια οι παίκτς της Ουκρανικής ομάδας δεν έπαιξαν με κάτω τα χέρια.

Στην κατάμεστη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκό μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και πίεσε κόβοντας την ανάσα των παικτών της Ντνιπρο. Από νωρίς πήρε την μπάλα στα πόδια του κι έχτιζε επιθέσης με μία επαφή, κάπως έτσι έφτασε στην πρώτη του φάση στο 11ο λεπτό με καταπλητική συνεργασία των Τζούρισιτς, Βιλέν και Σπόραρ, με το σουτ όμως να σταματά στον τερματοφύλακα.

Η πίεση από την αντίπαλη περιοχή ήταν και αυτή που έφερε το γκολ, καθώς ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Ντνίπρο να μην υπολογίσει σωστά και τον Σπόραρ να μην χάνει την ευκαιρία να πλασάρει και να ανοίξει το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κρατά μπάλα, όμως στο 23ο λεπτό η Ντνίπρο έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης, με ατομική προσπάθεια του Ντόβμπικ, ο οποίος πέρασε όλη την άμυνα του Παναθηναϊκό και πλάσαρε σωστά τον Μπριονιόλι.

Από το γκολ αυτό και για μερικά λεπτά ο Παναθηναϊκός δεν είχε την εικόνα που είχε πριν και η Ντνιπρο πήρε την μπάλα στα πόδια της και στο 32ο λεπτό έκανε ευκαιρία για να γυρίσει το ματς, όμως ο Μπρινιόλι είχε σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ του Ρουμπίνσκι.
Ένα λεπτό μετά όμως ο Παναθηναϊκός έκανε την καλύτερη του ευκαρία για γκολ, ύστερα από πολύ ωραία του Κώτσιρα, πρώτη φάση του Παλάσιος, απέκρουσε ο Βόλινετς και στη συνέχεια το πλασέ του Μπερνάρ πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Καμπανάκι για τους πράσινους η φάση του 40′ όταν η Ντνίπρο έφτασε και σε δεύτερο γκολ, πάλι με τον Ντόβμπικ, το οποίο όμως δεν μέτρησε γιατί είχε πάρει την μπάλα με το χέρι ο Μπλάνκο. Η Ντνίπρο ήταν αυτή που είχε και την τελευταία πολύ μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους με την προβολή του Σαράπι να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι που ήταν εκτός φάσης.

Μπήκε πολύ δυνατά η Ντνίπρο

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός καρδιοχτύπησε σε δύο σερί φάσεις μέσα σε ένα λεπτό με τον Μπρινιόλι να αποκρούει και τις δύο κρατώντας το 1-1 και τους πράσινους μακριά από περιπέτειες και αγωνίες.

Αυτό όμως δεν το γλύτωσε στο 54ο λεπτό, όταν η πίεση της Ουκρανικής ομάδας έφερε αποτέλεσμα και με την κεφαλιά του Σαράπι γύρισε το παιχνίδι υπέρ της και με το 2-1 έβαλε… φωτιά στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να χάνει κάπως το μυαλό του και οι Ουκρανοί προσπάθούσαν για ένα ακόμη γκολ, όμως έμεναν μακριά από την εστία του Μπρινιόλι. Μακριά όμως και από την εστία της Ντνίπρο έμεναν και οι πράσινοι, οι οποίοι ήθελαν να σκοράρουν για να τελειώσουν με τα άγχη στο οποία μπήκαν με το 2-1 των Ουκρανών.

Όλα αυτά όμως μέχρι το 70ο λεπτό όταν και πάλι ο Σπόραρ βρίσκει τον χώρο, από την εξαιρετική προσπάθεια του Τζούρισιτς, να πλασάρει και να σκοράρει για το 2-2, γκολ ηρεμίας, γκολ σφραγίδα πρόκρισης για τους πράσινους, που πλέον “κοιτούν” τα παιχνίδια με την Ολυμπίκ Μαρέιγ. Στο 75ο λεπτό η Ντινίπρο έμεινε και με δέκα παίκτες καθώς ο Τάντσικ είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χουάνκαρ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς “έριξε” στο χορτάρι της Λεωφόρου τον Παναθηναϊκό με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, τους Χουάνκαρ, Γεντβάι, Μάγκνουσον και Κώτσιρας στην άμυνα ενώ στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Βιλένα με τους Πέρεθ και Τζούρισιτς. Ο Παλάσιος με τον Μπερνάρ στα δύο άκρα της επίθεσης και ο Σπόραρ στην κορυφή.

Η 11άδα και διάταξη της Ντνίπρο:  Βόλινετς στο τέρμα, Καπλιένκο, Σαράπι, Ανταμιούκ και Πασίτς στην τετράδα της άμυνας, τους Μπλάνκο και Μπαμπένκο στη μεσαία γραμμή και τους Ρουμπσινσκι και Μιροσνιτσένκο ως εξτρέμ. Ο Ντόβμπικ είναι στην κορυφή μπροστά από τον Πικαλόνοκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.