Τσέλσι-Ντόρτμουντ 2-0 (2-1): Λονδρέζικος θρίαμβος! (vids)

Σε μια εκπληκτική παράσταση οι Μπλε ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου ματς και πήραν την πρόκριση για τους «8» του Champions League.

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League πήρε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» η Τσέλσι, η οποία επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ και ανέτρεψε το 1-0 που είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στη Βεστφαλία.

Σκόρερ της «χρυσής» νίκης με διαφορά δύο τερμάτων ήταν οι Στέρλινγκ (43′) και Χάβερτς (53′ πεν.), οι οποίοι σημείωσαν τα γκολ τους με διαφορετικό, αλλά… περιπετειώδη τρόπο! Το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ ήταν εξαιρετικά στημένο στον αγωνιστικό χώρο, είχε ευκαιρίες να κάνει το 3-0, καθώς και δοκάρι με τον Γερμανό μεσοεπιθετικό (28′)!

Από την απέναντι πλευρά,πλην από το 15λεπτο 10′-25′, οι Κιτρινόμαυροι δεν μπόρεσαν επιβάλλουν τον ρυθμό τους, με τις σημαντικότερες ευκαιρίες τους να έρχονται μετά τα δύο τέρματα που δέχτηκαν όταν έψαχναν με οποιοδήποτε τρόπο το ένα γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Με καθυστέρηση η έναρξη!

Με καθυστέρηση δέκα λεπτών άρχισε η αναμέτρηση στο Λονδίνο λόγω της κίνησης στους δρόμους της αγγλικής πρωτεύουσας. Το πούλμαν της Ντόρτμουντ έφτασε με καθυστέρηση στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έτσι η σέντρα του ματς έγινε στις 22:10, ύστερα από απόφαση της UEFA.

Τα πλάνα των Πότερ-Τέρζιτς

Με σύστημα 3-4-3 εκκίνησε το παιχνίδι ο προπονητής της Τσέλσι, Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος επέλεξε τον Κεπά κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα έδωσε φανέλα βασικού στους Φοφανά, Κουλιμπαλί και Κουκουρέγια, με τους Κόβατσιτς και Φερνάντες μπροστά τους στα χαφ. Όλη την πλευρά από αριστερά και δεξιά είχαν οι Τσίλγουελ και Τζέιμς αντίστοιχα, με τους Στέρλινγκ, Χάβερτς και Φέλιξ να αποαρτίζουν την επιθετική τριάδα των Μπλε.

Από την απέναντι πλευρά, ο Εντίν Τέρζιτς επέλεξε το 4-1-4-1 για την ομάδα του, με τον Μάγερ στην εστία και τους Βολφ, Ζούλε, Σλότεμπεργκ και Γκερέιρο στην άμυνα. Στο «6» πήρε θέση ο Εμρέ Τζαν, έχοντας δεξιά του τον Μπέλινγχαμ και αριστερά του τον Όζκαν. Στα εξτρέμ άρχισαν τον αγώνα οι Ρόις και Μπραντ, με τον Αλέ να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης!

Βρήκε το γκολ που έψαχνε πριν το ημίχρονο η Τσέλσι

Με αναγκαστική αλλαγή για την Ντόρτμουντ άρχισε τελικά το παιχνίδι, μιας και ο Μπραντ τραυματίστηκε και στο 5′ ο Τζιοβάνι Ρέινα πέρασε στη θέση του. Εν συνεχεία η Τσέλσι άρχισε να… σφυροκοπεί τους αντιπάλους της, έχοντας χαμένε ευκαιρίες με Φέλιξ στο 6′ και Χάβερτς στος 8′. Ειδικά του Γερμανού ήταν κλασσική ευκαιρία, αλλά το τελείωμά του με το δεξί δεν ήταν το ιδανικό αφού πιέστηκε από τον Τζαν και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Οι Βεστφαλοί άρχισαν να αντιδρούν μετά το πρώτο τέταρτο στην πίεση των Λονδρέζων και είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία στο 17′. Ο Ρόις εκτέλεσε φανταστικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή, όμως ο Κέπα έδειξε τα αντανακλαστικά του και με υπερένταση έβγαλε την μπάλα σε κόρνερ.

Ο ρυθμός έπεφτε και παράλληλα οι φιλοξενούμενοι… πάγωσαν το ματς και δείγμα αυτού ήταν ότι με την πάροδο του χρόνου έφτασαν να έχουν 71% κατοχή της μπάλας στο πρώτο 25λεπτο! Όμως, το εν λόγω στοιχείο δε φέρνει αποδεδειγμένα την επιτυχία και τρία λεπτά μετά ήρθε η καλύτερη στιγμή των Μπλε ως εκείνο το σημείο…

Ο Χάβερτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στο ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από κακή απομάκρυνση των αμυντικών της Ντόρτμουντ, έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, καταλήγοντας στο δοκάρι του Μάγερ και εν συνεχεία άουτ με τα φάλτσα που είχε!

Ύστερα από αυτή τη φάση ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και πάλι, με την Τσέλσι να πιέζει αφόρητα την Ντόρτμουντ προς το τέλος του πρώτου μέρους, ώστε να βρει το γκολ που θα έφερνε το συνολικό σκορ του ζευγαριού στα ίσα!

Στο 38′ οι γηπεδούχοι παραβίασαν την εστία του Μάγερ με τον Χάβερτς, όμως το γκολ τους ακυρώθηκε μιας και στην εκκίνηση της φάσης υπήρξε οφσάιντ του Στέρλινγκ.

Δύο λεπτά μετά ο Φέλιξ είδε την προσπάθεια του να σταματάει στα σώματα των αμυντικών των φιλοξενούμενων, αν και η μπάλα έφτασε στα πόδια του από προβολή-σουτ του Κουλιμπαλί, ο οποίος αν δεν ήταν στόπερ θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα τη φάση. Το ίδιο συνέβη και με τον Τσίλγουελ στο 42′, με το σουτ του αριστερού μπακ-χαφ των Μπλε από τη μεγάλη περιοχή να περνάει ψηλά άουτ!

Η πίεση των Λονδρέζων έφερε τελικά καρπούς στο 43′. Ο Τσίλγουελ έκανε υπέροχο γύρισμα από τα αριστερά βρίσκοντας τον Στέρλινγκ μέσα στην περιοχή του Μάγερ, με τον Άγγλο άσσο να κάνει αρχικά… τσαφ, εν συνεχεία να παίρνει την μπάλα μπροστά του και να… κεραυνοβολεί τον Γερμανό γκολκίπερ για το 1-0! Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου!

Με VAR και Χάβερτς έφτασε στην πρόκριση

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο έτσι άρχισε και το δεύτερο. Η Τσέλσι βρήκε γκολ με νέο περιπετειώδη τρόπο στο 53′! Αρχικά κέρδισε πέναλτι στο 49′ μετά και την παρέμβαση του VAR, μιας και ο Βολφ υπέπεσε σε χέρι μέσα στην περιοχή.

Ο Χάβερτς ανέλαβε την ευθύνη στο 51′ και αστόχησε… προσωρινά! Το πέναλτι επαναλήφθηκε ύστερα από νέα χρηση του VAR, μιας και οι παίκτες της Ντόρτμουντ είχαν μπει στην περιοχή πριν ο Γερμανός άσσος προλάβει να εκτελέσει! Τη δεύτερη φορά ήταν εύστοχος και νίκησε τον για το 2-0, γκολ με το οποίο οι Μπλε πήραν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση!

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη η Ντόρτμουντ πήρε τα ηνία του αγώνα στην προσπάθειά της να βρει το γκολ που θα έστελνε τουλάχιστον το ματς στην παράταση. Στο 61′ ο Μπέλινγχαμ είχε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ήταν άστοχος, ενώ στο 65′ ο Κέπα έκανε εκπληκτική απόκρουση στην προσπάθεια του Βολφ και κράτησε το 2-0 για την ομάδα του!

Σιγά-σιγά όμως η Τσέλσι… πάγωσε τον ρυθμό και αμυνόταν σωστά στις επιθέσεις των αντιπάλων της, που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να βρουν κάποιο τέρμα. Οι αλλαγές του Πότερ μάλιστα έφεραν και την αντίδραση που ήθελε ο προπονητής των Λονδρέζων, παίρνοντας τη μάχη του κέντρου.

Τελικά, οι Μπλε άντεξαν στην πίεση των Κιτρινόμαυρων και αν ήταν πιο προσεκτικοί στο τέλος θα μπορούσαν να είχαν βρει και τρίτο γκολ σε κάποια από τις αντεπιθέσεις τους. Αυτό μπορεί να μην ήρθε, αλλά και πάλι το εισιτήριο για τα προημιτελικά κατέληξε σε εκείνους, με το 2-0 να τους κρατάει ζωντανούς στη συνέχεια του Champions League!

Η ταυτότητα του ματς:

Champions League: Φάση των «16»

Γήπεδο: «Στάμφορντ Μπριτζ»

Διαιτητής: Μάκελι

Κίτρινες: 65′ Κέπα, 77′ Φερνάντες, 90+2′ Τσίλγουελ – 41′ Ζούλε, 90+2′ Βολφ, 90+8′ Μπέλινγχαμ

Σκόρερ: 43′ Στέρλινγκ, 53′ (πεν.) Χάβερτς

ΤΣΕΛΣΙ (Πότερ): Κέπα – Φοφανά, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια – Τζέιμς, Κόβατσιτς (83′ Πούλισικ), Φερνάντες (87′ Ζακάρια), Τσίλγουελ – Στέρλινγκ (83′ Λόφτους-Τσικ), Χάβερτς, Φέλιξ (67′ Γκάλαχερ)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τέρζιτς): Μάγερ – Βολφ, Ζούλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο – Εμρέ Τζαν, Όζκαν (64′ Μπάινο-Γκίτενς), Μπέλιγχαμ – Ρόις, Αλέ (77′ Μάλεν), Μπραντ (5′ λ.τρ. Ρέινα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.