Σάλτσμπουργκ-Τσέλσι 1-2: Πέρασε από την Αυστρία και «κλείδωσε» την πρωτιά (hls)

Η Τσέλσι κέρδισε με 2-1 στην Αυστρία την Σάλτσμπουργκ, έφτασε τους 10 βαθμούς στον 5ο όμιλο του Champions League και «κλείδωσε» την πρωτιά. Σκόρερ για τους «μπλε» οι Κόβασιτς και Χάβερτς, είχε μειώσει για τους γηπεδούχους ο Ανταμού.

Η Τσέλσι ήταν καλύτερη στην Αυστρία και δίκαια πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη της στο Champions League. Μετά τις δύο επιτυχίες σε βάρος της Μίλαν, οι «μπλε» του Λονδίνου κέρδισαν την Σάλτσμπουργκ (1-2) και «κλείδωσαν» την πρώτη θέση του 5ου ομίλου φτάνοντας τους 10 βαθμούς, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της Φάσης των Ομίλων. Παράλληλα, η ομάδα του Πότερ συνεχίζει να αγνοεί την ήττα από τις 6 Σεπτεμβρίου, όταν και είχε ηττηθεί με 1-0 στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό.

Από την άλλη πλευρά, η Σάλτμπουργκ έμεινε στους 6 βαθμούς και εφόσον το παιχνίδι της Μίλαν (4β.) με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (4β.) έχει νικητή, θα πέσει από την δεύτερη θέση του ομίλου. Πάντως όλα, όσον αφορά την πρόκριση, θα κριθούν στην 6η και τελευταία αγωνιστική της Φάσης των Ομίλων.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights της αναμέτρησης

Όσον αφορά το παιχνίδι, η επικράτηση της Τσέλσι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν ακόμη μεγαλύτερη αλλά ο γκολκίπερ των Αυστριακών, Φίλιπ Κον, κατέβασε ρολά, ειδικά στο πρώτο μέρος. Οι Λονδρέζοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν νωρίς (στο 23′) με τον Ματέο Κόβασιτς να πιάνει ένα καταπληκτικό σουτ. Η απάντηση της Σάλτσμπουργκ ήρθε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (49′) με τους Αυστριακούς να αναπτύσσονται υποδειγματικά και τον Τζούνιορ Ανταμού να γίνεται αποδέκτης μίας καταπληκτικής σέντρας για να γράψει με σωστό τελείωμα το 1-1.

Το νικητήριο, όπως αποδείχθηκε, τέρμα των φιλοξενούμενων πέτυχε ο Κάι Χάβερτς με απίθανο σουτ του στο 64ο λεπτό. Η μπάλα στην τρελή πορεία που πήρε προς το δεξί «παραθυράκι» βρήκε και το δοκάρι, σε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ.

Σάλτσμπουργκ: Κεντ, Ντέντιτς, Βέμπερ (78′ Ούλμερ), Πάβλοβιτς, Μπερνάρντο, Ζάιβαλντ, Γκουρνά Ντουάτ, Κιάεργκααρντ, Σούτσιτς (61′ Σέσκο), Αντάμου (82′ Καμερί), Οκαφόρ (78′ Σίμιτς)

Τσέλσι: Κέπα, Τσάλομπα, Σίλβα, Κουκουρέγια, Στέρλινγκ, Κόβατσιτς (68′ Λόφτους Τσικ), Ζορζίνιο, Πούλισικ (75′ Αθπιλικουέτα), Γκάλαχερ (88′ Ζιγές), Χάβερτς, Ομπαμεγιάνγκ (75′ Μπρόγια)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.