Τότεναμ vs Μαρσέιγ, Κόντε vs Τούντορ

Η αποψινή σύγκρουση για το Champions League βλέπει τους παλιούς συμπαίκτες της Γιουβέντους, Αντόνιο Κόντε και Ιγκόρ Τούντορ να κοντράρονται στους πάγκους των ομάδων.

Οι Spurs επιστρέφουν στην ελίτ της Ευρώπης αντιμετωπίζοντας την ανανεωμένη Μαρσέιγ του Κροάτη τεχνικού που μετά την αποχώρηση του Σαμπαόλι μοιάζει ικανή για σπουδαία πράγματα. Ο πρώην μεταξύ άλλων και προπονητής του ΠΑΟΚ, είχε μια επιτυχημένη περίοδο στο πάγκο της Βερόνα την περασμένη σεζόν στη Serie A. Ορίστηκε, μετά από μόλις τρία παιχνίδια για να αντικαταστήσει τον Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, οδηγώντας τους Gialloblu στην 9η θέση καταγράφοντας και ρεκόρ γκολ στην ιστορία του συλλόγου (65).

Κόντε και Τούντορ πέρασαν αρκετά χρόνια στη Γιουβέντους κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Ο Τούντορ εντάχθηκε στον σύλλογο το 1998, καταγράφοντας 174 συμμετοχές και 21 γκολ με τη ”Γηραιά Κυρία”. Ο Κόντε ήταν ήδη βετεράνος όταν ο Τούντορ έφτασε στο Τορίνο, καθώς ο είχε ενταχθεί στον σύλλογο το 1991. Ο πρώην Ιταλός μέσος είχε κατακτήσει ένα Champions League το 1996, αλλά έχασε τα δύο διαδοχικά από την Μπορούσια Ντόρτμουντ (3-1, 1997) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-0, 1998). Ο Τούντορ ήταν μέλος της ομάδας της Γιουβέντους το 2003 όταν έχασε έναν τελικό Champions League (ίσως ο πιο βαρετός των τελευταίων ετών) από τη Μίλαν στο Ολντ Τράφορντ (0-0 κανονική διάρκεια, 3-2 πέναλτι).

Ωστόσο, το ξόρκι τους στο Τορίνο τους είδε να κατακτούν τέσσερα τρόπαια: Δύο τίτλους Serie A και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας. Ο Κόντε αποσύρθηκε το 2004 μετά από 419 γκολ και 33 γκολ στο Τορίνο, ενώ ο Τούντορ παρέμεινε στον σύλλογο μέχρι το 2007 μετά από έναν ενάμιση χρόνο δανεισμού στη Σιένα. Δεν έκανε ούτε μία εμφάνιση στη πτώση στη Serie B της Γιουβέντους το 2006-07 και τελείωσε την καριέρα του την επόμενη χρονιά μετά από μία σεζόν στη Χάιντουκ Σπλιτ.

«Ο Ιγκόρ είναι φίλος και παίζουμε μαζί στη Γιούβε για πολλά χρόνια», είπε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου «Είναι πολύ καλό παιδί και είμαι χαρούμενος που τον βλέπω στον πάγκο σε έναν σημαντικό ευρωπαϊκό σύλλογο. Κάνει πολύ καλή δουλειά, του αρέσει να δουλεύει πολύ και η ομάδα του έχει πολύ ξεκάθαρη ιδέα και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για εκείνον και τη Μαρσέιγ, εκτός από δύο παιχνίδια εναντίον μας».

Ο Κόντε κέρδισε 13 τρόπαια με τη Γιουβέντους ως ποδοσφαιριστής, συν τρεις τίτλους της Serie A και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας ως προπονητής. Ο Τούντορ ήταν βοηθός του Αντρέα Πίρλο το 2020-21, όταν ο Κόντε κέρδισε τον τίτλο με την Ίντερ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.