ESL προς Ευρωπαϊκή Ένωση: «Aνοιχτή λίγκα χωρίς μόνιμα μέλη»

She is back! Η European Super League επέστρεψε με νέες προτάσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου!

Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης έστειλαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα έγγραφα του ανανεωμένου project τους, απορρίπτοντας την κλειστή λίγκα!

Παράλληλα δήλωσαν την πρόθεση λειτουργίας τους με τα εγχώρια πρωταθλήματα, στην προσπάθειά τους να… κερδίσουν τις ομάδες!

  • Το… στόρι!

Ύστερα από σχεδόν δέκα μήνες μετά την ξαφνική εξαγγελία της δημιουργίας της από 12 κορυφαία κλαμπ της ηπείρου, η European Super League επιστρέφει στο προσκήνιο με ανανεωμένες προτάσεις!

  • Τι προτείνει;

Η κύρια πρόθεσή της μέσω της πολυσέλιδης επιστολής που κοινοποίησε είναι το ότι εγκαταλείπει το μοντέλο της κλειστής λίγκας με τα εξασφαλισμένα συμβόλαια και προχωρά σε ανοιχτό πρωτάθλημα για όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους!

Αυτό σκοπεύει να διαμηνύσει στο Business Football Summit ο Αντρέα Ανιέλι, παρουσία του Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος νωρίτερα εξαπέλυσε τα «πυρά» του για τα όσα σκέφτονται να κάνουν οι τρεις σύλλογοι!

  • Το μήνυμά της

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι σύλλογοι πρέπει να διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίζουν για το δικό τους εμπορικό μέλλον και να προτείνουν εναλλακτικές για το ποδόσφαιρο.

Αυτές α) παράσχουν διοργανώσεις πιο ελκυστικές για τον καταναλωτή καλύπτοντας την απαίτηση για πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις β) θα διασφαλίσει καλύτερο οικονομικό έλεγχο που θα υποστηρίξει την ανταγωνιστικότητα και που θα παρέχει σταθερότητα και γ) θα επιτρέψει φορμάτ που θα καρποφορήσουν τη δημιουργία μεγαλύτερων συλλόγων από διαφορετικές πόλεις, ανεξαρτήτως της έκτασης ή του πληθυσμού των χωρών τους, προάγοντας την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου μέσα στην ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιστεύουμε ακράδαντα, επίσης, ότι οποιοδήποτε εποπτικό σύστημα πρέπει να είναι ανεξάρτητο ώστε να επιτηρεί επαρκώς το παιχνίδι και τις διάφορες διοργανώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο»,αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή τους.

  • Επόμενο βήμα;

Πλέον το… μπαλάκι περνάει στην πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και σε εκείνη της UEFA, που αναμένεται να αντιδράσει άμεσα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.