FIFA: Νέοι κανόνες έρχονται

Η FIFA ανακοίνωσε νέους κανονισμούς για τον δανεισμό ποδοσφαιριστών, με στόχο την εξέλιξη, την προώθηση της ανταγωνιστικής ισορροπίας αλλά και την πρόληψη της συσσώρευσης.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου σχεδιάζει να θέσει του κανονισμούς σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2022. Ανάμεσα σε αυτά που περιλαμβάνονται, για να εξασφαλιστεί η επίτευξη αυτών των στόχων, είναι η υποχρέωση γραπτής συμφωνίας που καθορίζει τους όρους του δανεισμού, ιδίως τη διάρκεια και τους οικονομικούς όρους, την απαγόρευση νέου δανεισμού επαγγελματία παίκτη που είναι ήδη δανεικός σε τρίτο σύλλογο και τον περιορισμό στον αριθμό των δανεισμών ανά σεζόν μεταξύ των ίδιων συλλόγων. Οι νέοι κανονισμοί σχετικά με τους δανεισμούς παικτών στο διεθνές ποδόσφαιρο θα παρουσιαστούν στο Συμβούλιο της FIFA για έγκριση στην επόμενη συνεδρίασή του, πριν από την έναρξη ισχύος τους.

Η FIFA ορίζει πως κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να αποκτά μόνο έξι ποδοσφαιριστές με τη μορφή δανεισμού ανά μεταγραφική περίοδο και ο ίδιος αριθμός θα ισχύει και για όσους επιθυμεί να παραχωρήσει. Η FIFA τονίζει ωστόσο, ότι θα υπάρχει εξαίρεση για παίκτες κάτω των 21 ετών που έχουν γεννηθεί στην ίδια πόλη που εδρεύει η ομάδα τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.