Νίκη της Ζενίτ από την… άμυνα (video)

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Ζενίτ με τη νίκη της επί της Σαχτιόρ με 1-0.

Αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Ζενίτ με τη νίκη της επί της Σαχτιόρ με 1-0. Οι Ρώσοι, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από ΑΠΟΕΛ και Πόρτο, “σκαρφάλωσαν” στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με επτά βαθμούς, αφήνοντας στην τελευταία τους Ουκρανούς με μόλις δύο πόντους.


Όπως και στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο Ντόνετσκ, η Ζενίτ ήταν ανώτερη αγωνιστικά, ιδίως μετά το πρώτο 20λεπτο, και πίεζε για την ισοφάριση. Ωστόσο η Σαχτιόρ είχε για ακόμα μία φορά σε μεγάλη μέρα τον Ρίμπκα, ο οποίος είχε κατεβάσει και πάλι τα ρολά στερώντας από τους αντιπάλους του το γκολ. 


Ο,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι Σιρίκοφ, Μπουκχάροφ, το πέτυχε ο Λόμπαρτς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο Φαϊζούλιν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βέλγος αμυντικός στο πρώτο δοκάρι βρήκε την μπάλα και την προώθησε στα δίχτυα.


Οι Ουκρανοί μπήκαν πιο επιθετικά στο δεύτερο μέρος, ωστόσο οι γηπεδούχοι “κέρδιζαν” όλες τις μονομαχίες τόσο στη μεσαία γραμμή, όσο και στην άμυνα, διατηρώντας έτσι το προβάδισμα. Οσο περνούσε η ώρα η Σαχτιόρ ανέβαινε και πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο για να πιέσει περισσότερο την άμυνα της Ζενίτ, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αφήνει και εκτεθειμένα τα νώτα της.


Οι γηπεδούχοι χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα διατήρησαν το μηδέν στα μετόπισθεν και με το γκολ του Λόμπαρτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έφτασαν στο τρίποντο που τους φέρνει κοντά στη συνέχιση των ευρωπαϊκών τους αγώνων και μετά το Φεβρουάριο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.