Παρί-Σίτι 1-2: Ένα ημίχρονο ήταν αρκετό (hls)

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 της Παρί Σεν Ζερμέν εκτός έδρας και έκανε άλμα πρόκρισης για τον τελικό του Champions League.

Η Σίτι σημείωσε την 18η συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις και μάλιστα με ανατροπή αφού έχανε με 1-0 στο ημίχρονο.
Μοιρασμένη η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου με την ομάδα του Ποκετίνο να είναι περισσότερο απειλητική στο πρώτο του μισό και να παίρνει προβάδισμα και την Σίτι να επιστρέφει και να έχει εκείνη καλύτερο ρυθμό στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους.

Η Παρί απείλησε πρώτη στο 3ο λεπτό όταν σε αντεπίθεση ο Εμπαπέ βρήκε τον Νεϊμάρ που δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Έντερσον και με τη Σίτι να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή της από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Πρώτη σημαντική ευκαιρία του ημιτελικού με τον Νειμάρ να εκτελεί μέσα από την περιοχή και τον Έντερσον να κάνει δύσκολη επέμβαση σε κόρνερ.

Στο 15’ η Παρι άνοιξε το σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντι Μαρία, ο Μαρκίνιος πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον και να κάνει το 1-0.

Η πρώτη απόπειρα των Άγγλων να απαντήσουν ήρθε στο 21’ όμως χωρίς αποτέλεσμα με τον Μπερνάρντο Σίλβα. Ο ίδιος παίκτης δεν πρόλαβε να απειλήσει όταν στο 31 από την κεφαλιά του Μάχρες πρόλαβε να απομακρύνει ο Παρέδες.

Στο 42ο λεπτό ο Φόντερ είχε την καλύτερη ευκαιρία των Άγγλων στο πρώτο μέρος, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στον Νάβας.

Η Σίτι μπήκε με καλή κυκλοφορία μπάλας και διάθεση να παίξει περισσότερο από αριστερά με τον Ζοάο Κανσέλο σε δημιουργικό ρόλο και πολλά ανεβάσματα. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τη μπάλα οι Παριζιάνοι έφτασαν κοντά στο γκολ, χωρίς ο Βεράτι να προλάβει να βάλει την προβολεί και να αξιοποιήσει πολύ ωραία ενέργεια και πάσα του Εμπαπέ.

Στο 61’ απάντησε με άστοχο γυριστό εντυπωσιακό σουτ ο Ντε Μπρόινε. Τρία λεπτά αργότερα ο Βέλγος επιχείρησε σέντρα στην περιοχή, η μπάλα είχε πολλά φάλτσα, δεν την ακούμπησε κανείς και κατέληξε στα δίχτυα του Νάβας για την ισοφάριση της Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Άγγλοι συνέχισαν να πιέζουν, πήραν φάουλ σε εξαιρετική θέση και ο Μάχρες με απευθείας εκτέλεση σκόραρε δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Ο Γκέιγ είδε κόκκινη κάρτα αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες μετά από μαρκάρισμα στον Γκιντογκάν στο 77ο λεπτό. Μάλιστα έγινε ο 2ος παίκτης στην ιστορία του Champions League μετά τον Αρμπελόα που αποβάλλεται δύο φορές στην ίδια σεζόν.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Παρί: Νάβας, Μαρκίνιος, Φλορέντσι, Κιμπεμπέ, Μπάκερ, Παρέδες (83’ Ερέρα), Γκέιγ, Ντι Μαρία (80’ Ντανίλο), Βεράτι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Κανσέλο (61’ Ζιντσένκο), Γκιντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Μάχρες, Φόντεν. Οι ομάδες έχουν αναμετρηθεί και το 2016 στα προημιτελικά της διοργάνωσης με την Σιτι να παίρνει την πρόκριση με νίκη 3-2 στο πρώτο ματς και ισοπαλία 2-2 στη ρεβάνς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.