Παρί-Μπάγερν 0-1: Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς! (hls)

Χάρη στη νίκη τους με 3-2 στη Βαυαρία, οι Παριζιάνοι αν και ηττήθηκαν με 1-0 στο Παρίσι απέκλεισαν τους πρωταθλητές Ευρώπης, παίρνοντας ρεβάνς για το χαμένο τελικό του Αυγούστου και περιμένουν στα ημιτελικά του Champions League είτε τη Μάντσεστερ Σίτι είτε τη Ντόρτμουντ.

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα, η Παρί έχοντας την «προίκα» της νίκης της με 3-2 στη Βαυαρία, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League μολονότι ηττήθηκε με 1-0 στο Παρίσι, εκθρονίζοντας την Μπάγερν Μονάχου.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 9’, με τον Εμπαπέ να κινείται από την αριστερή πλευρά και να γυρίζει στην «καρδιά» της βαυαρικής άμυνας και τον Νεϊμάρ να μην νικάει τον Νόιερ.

Στο 26’ ο Σανέ με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά και πάλι οι Παριζιάνοι ήταν αυτοί που είχαν μεγαλύτερη ευκαιρία. Στο  27’ στο ανοικτό γήπεδο ο Εμπαπέ τράβηξε δύο παίκτες επάνω του, μοίρασε στον Νεϊμάρ, με τον Νόιερ να νικάει τον Βραζιλιάνο στο τετ-α-τετ, κάτι που συνέβη και στο 34’ με τον Γερμανό γκολκίπερ να πέφτει στην κλειστή γωνία του και να απαντά στο σουτ εντός μεγάλης περιοχής του άσου της Παρί, έχοντας και τη βοήθεια του δοκαριού.

Και στο 37’ ο κεφάτος Νεϊμάρ στάθηκε εκ νέου άτυχος, καθώς το πλασέ του πήγε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των πρωταθλητών Ευρώπης. Σε διάστημα δύο λεπτών οι Παριζιάνοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Νεϊμάρ και πάλι να σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Παρί είδε τον τέως παίκτη της, Τσούπο-Μότινγκ να την πληγώνει και πάλι (είχε σκοράρει και στη Βαυαρία), στο 40’ ο Αλάμπα βρήκε χώρο για να σουτάρει, ο Νάβας απέκρουσε, με τον Καμερουνέζο να ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά προλαβαίνοντας τους πάντες στη γαλλική άμυνα.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ένα ωραίο σουτ του Αλάμπα, το οποίο εξουδετέρωσε ο Νάβας.

Στο 53’ ο Νεϊμάρ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή για να πετύχει πανεύκολο γκολ σε κενή εστία, αφού για έμεινε ελάχιστα πίσω από την μπάλλα στο γύρισμα του Ντι Μαρία. Οι Βαυαροί δεν βρήκαν το 0-2 στο 62’ μετά την πανέμορφη πάσα του Σανέ και την προσπάθεια του Μίλερ να καταλήγει άουτ.

Στο 78’ δικαίως ακυρώθηκε γκολ του Εμπαπέ για όφσαϊντ του Γάλλου επιθετικού, ενώ στο 82’ ο Σανέ με περίφημη προσπάθεια έφτασε κοντά στο 0-2, αλλά η μπάλα πέρασε για λίγο έξω από την εστία του γαλλικού συλλόγου.

Μέχρι το τέλος του αγώνα η Παρί έψαξε αποτυχημένα μια καλή αντεπίθεση, ενώ η Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να δημιουργήσει «καθαρή» ευκαιρία, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.

Υπενθυμίζεται πως η Παρί Σεν Ζερμέν περιμένει το νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ, με το σύνολο του Γουαρδιόλα να έχει νικήσει στην πρώτη αναμέτρηση στην Αγγλία με 2-1.

Παρί Σεν Ζερμέν (4-2-3-1): Νάβας, Νταγκμπά, Ντανίλο, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (58’ Μπάκερ), Παρέδες, Γκέιγ, Ντι Μαρία (88’ Ερέρα), Νεϊμάρ, Ντράξλερ (72’ Κεν), Εμπαπέ

Προπονητής: Μαουρίσιο Ποτσετίνο

Μπάγερν Μονάχου (4-2-3-1): Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Ερναντέζ, Ντέιβις, Κίμιχ, Αλάμπα (71’ Μουσιάλα), Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Τσούπο-Μότινγκ (85’ Μαρτίνεθ)

Προπονητής: Χάνζι Φλικ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.