5ος Όμιλος: Special… Four! (video)

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο «απάντησε» με «τεσσάρα» στην γκέλα της πρεμιέρας από τη Βασιλεία, διέλυσε στο Βουκουρέστι τη Στεάουα με 4-0 και πήρε τους πρώτους βαθμούς στον πέμπτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο «απάντησε» με «τεσσάρα» στην γκέλα της πρεμιέρας από τη Βασιλεία, διέλυσε στο Βουκουρέστι τη Στεάουα με 4-0 και πήρε τους πρώτους βαθμούς στον πέμπτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το σημαντικό για την Τσέλσι ήταν η νίκη στην «Αρένα Νασιονάλα»: Να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος από την ήττα από τη Βασιλεία (1-2), στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στην πρεμιέρα του πέμπτου γκρουπ και να μετριάσει τις πρόσφατες κακές εντυπώσεις από την αναποτελεσματικότητά της στην Πρέμιερσιπ.

Το ότι η νίκη αυτή ήρθε με 4-0, στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας, σαφώς και αποτελεί ένεση ψυχολογίας για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι το παιχνίδι δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους «μπλε», με το πρόσωπο των ημερών (λόγω της «κοκορομαχίας» με τον Βερτόγκεν, στο Τότεναμ-Τσέλσι, που του έφερε τελικά ποινή μίας αγωνιστικής) Φερνάντο Τόρες να τραυματίζεται στο 10΄ στο γόνατο και να γίνεται αλλαγή από τον Σάμουελ Ετό.

Η Τσέλσι πήρε τους τρεις βαθμούς στο Βουκουρέστι από τη Στεάουα, η οποία γνώρισε τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμα ματς στο γκρουπ, και πλέον έφτασε τους τρεις βαθμούς ούσα ξανά σε τροχιά πρόκρισης. Ένα αποτέλεσμα που χάρηκε ο εκνευρισμένος, εσχάτως, Ζοσέ Μουρίνιο που άρχισε τον Χουάν Μάτα βασικό, «απαντώντας» στη σκληρή κριτική που δέχεται για τη διαχείριση του ρόστερ του.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ σκόραρε για ένατη διαφορετική σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μουρίνιο καρπώθηκε το πέμπτο αυτογκόλ στην καριέρα του στο Τσάμπιονς Λιγκ (ήταν το έβδομο υπέρ της Τσέλσι!), με τον πολυνίκη τεχνικό να γίνεται στο Βουκουρέστι ο τρίτος προπονητής μετά τους Φέργκιουσον και Φαν Χάαλ που αντιμετωπίζει ομάδα από 20ή διαφορετική χώρα στη διοργάνωση!

Με το αποτέλεσμα αυτό η Τσέλσι έφτασε τις τρεις νίκες εκτός έδρας στα έντεκα τελευταία παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ, μετρώντας πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες. Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ραμίρες (τιμωρημένος στο ματς με τη Βασιλεία) με δύο γκολ (20΄, 55΄), ενώ το 2-0 έκανε με αυτογκόλ ο Σκοπιανός Γκεοργκιέφσκι με τον Φρανκ Λάμπαρντ να συμπληρώνει την «τεσσάρα» στο 90΄.

Κορυφαίος του γηπέδου, πάντως, ήταν ο Σούρλε, με τον Γερμανό να πραγματοποιεί την καλύτερή του εμφάνιση με την Τσέλσι, ενώ και ο Ετό ήταν θετικός, έχοντας συμμετοχή στο αυτογκόλ των Ρουμάνων μια και από δικό του σουτ προέκυψε η φάση. Ο Μάτα δεν είχε γκολ στο ενεργητικό του, αλλά ένα δοκάρι στο δεύτερο 45λεπτο όπως και ο Όσκαρ με το 0-4 να διαμορφώνεται από τον Άγγλο αρχηγό, με δυνατό σουτ στο τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στεάουα Βουκουρεστίου (Λαουρέντιου Ρέγκεκαμπφ): Ταταρουσάνου, Γκεοργκιέφσκι (70΄ Βαρέλα), Σούκαλα, Γκάρντος, Λατοβλεβίτσι, Μπουρσεάνου, Φιλίπ, Πόπα (45΄ Τάτου), Στάντσιου, Τανάσε, Πιοβακάρι (45΄ Καπετάνος).
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Λουίζ, Άσλι Κόουλ, Όσκαρ (77΄ Αθπιλικουέτα), Ραμίρες, Λάμπαρντ, Μάτα (79΄ Βίλιαν), Τόρες (10΄ Ετό), Σούρλε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.