Allez le … Paris Saint Germain! (video)

Η Παρί επικράτησε 3-1 της Τσέλσι στο «Παρκ Ντε Πρενς» χάρη σε γκολ του Λαβέτσι (4'), Παστόρε (93') και αυτογκόλ του Νταβίντ Λουίζ (61') και πλέον έχει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Παρί επικράτησε 3-1 της Τσέλσι στο «Παρκ Ντε Πρενς» χάρη σε γκολ του Λαβέτσι (4′), Παστόρε (93′) και αυτογκόλ του Νταβίντ Λουίζ (61′) και πλέον έχει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών:

Ο Λοράν Μπλαν επέλεξε ένα σύτημα 4-3-3 τοποθετώντας τους Μάξγουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ και Ζαλέ στην άμυνα, στο χώρο του κέντρου από δεξιά προς αριστερά οι Βεράτι, Τιάγκο Μόττα και Ματουϊντί ενώ η τριπλέτα της επίθεσης αποτελείται από τους Λαβέτσι, Καβάνι και Ιμπραΐμοβιτς.

Απ’ την άλλη, ο Ζοσέ Μουρίνιο παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-2-3-1 με τους Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ και Ιβάνοβιτς στην άμυνα, αμυντικά χαφ οι Νταβίντ Λουίζ και Ραμίρες, δεξιά ο Γουίλιαν, αριστερά ο Αζάρ, την κορυφή ο Σίρλε και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού μέσου, ο Όσκαρ.

Ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες…

Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τους γηπεδούχους να θέλουν από το πρώτο λεπτό να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να προσπαθήσουν να μπουν σε θέση οδηγού.

Ο ενθουσιασμός της Παρί μετατράπηκε σε γκολ πριν τη συμπλήρωση των πέντε πρώτων λεπτών και συγκεκριμένα στο τέταρτο λεπτό. Ο Ματουϊντί σέντραρε αρχικά από τα αριστερά, η άμυνα της Τσέλσι δεν απομάκρυνε όπως θα έπρεπε την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Λαβέτσι, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί, κοντρόλαρε με το στήθος και με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στον ουρανό των δικτύων του Τσεχ.

Η Τσέλσι έδειχνε ιδιαίτερα μουδιασμένη στο πρώτο εικοσάλεπτο και έπρεπε να φτάσουμε στο 18ο λεπτό για να δούμε την πρώτη της τελική προσπάθεια. Ο Νταβίντ Λουίζ, σε μία από τις πολλές επελάσεις του, επεχείρησε το σουτ από τον άξονα, έξω από την περιοχή, αλλά ο Σιρίγου δεν ανησύχησε μπλοκάροντας εύκολα.

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Μουρίνιο ανέβαζε στροφές και κέρδιζε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αντίθετα, η Παρί προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις έχοντας «οχυρώσει» καλά τα μετόπισθέν της με τους Άγγλους να μην μπορούν εύκολα να μπουν στην αντίπαλη περιοχή.

Σε μία όμως «άτσαλη» στιγμή στο 26ο λεπτό, ο Τιάγκο Σίλβα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Αζάρ και ο άρχων της αναμέτρησης υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βέλγος ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.

Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ, η ομάδα του Μπλαν προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 31ο λεπτό ο Λαβέτσι επεχείρησε ένα γυριστό σουτ μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Τσεχ.

Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών παιχνιδιού, οι Λονδρέζοι έφτασαν μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. ο Γουίλιαν σέντραρε από τα δεξιά, ο «δαιμόνιος» Αζάρ στο δεύτερο δοκάρι έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού προσέκρουσε στο αριστερό δοκάρι του Σιρίγου.

Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Σκόραρε και επιβλήθηκε…

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν τόσο γρήγορος όσο στο πρώτο και η Παρί μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να σκοράρει και να κρατήσει τα μετόπισθέν της ενόψει και της δεύτερης αναμέτρησης.

Η προειδοποιητική βολή για τους Γάλλους ήρθε στο 52ο λεπτό. Ο Ματουϊντί σέντραρε από τα αριστερά, ο Λαβέτσι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας η Παρί πήρε ξανά το προβάδισμα και μπήκε σε θέση οδηγού στο παιχνίδι, με κάπως ανορθόδοξο τρόπο.

Ο Λαβέτσι εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Νταβίντ Λουίζ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, έβαλε άτσαλα το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι προέβησαν σε ένα κοντρόλ παιχνίδι, έχοντας την κυκλοφορία αλλά και την κατοχή της μπάλας, έκλεισαν καλά τα μετόπισθέν τους και δεν άφησαν την Τσέλσι να απειλήσει.

Ο Λοράν Μπλαν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Καμπάϊ, Παστόρε και Λούκας δίνοντας έτσι φρεσκάδα στην μεσοεπιθετική γραμμή των Παριζιάνων και στο 84ο λεπτό βρέθηκαν μια ανάσα από το τρίτο γκολ. Ο Καβάνι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, επεχείρησε το δυνατό πλασέ αλλά αυτή πέρασε άουτ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει στο 2-1 ο Παστόρε, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης πήρε την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε μέσα στην περιοχή και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το τρίτο γκολ για την ομάδα του, δίνοντάς της σαφές πλέον προβάδισμα για πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Μπλαν): Σιρίγου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξγουελ, Ζαλέ, Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί, Βεράτι (75′ Καμπάϊ), Καβάνι, Λαβέτσι (84′ Παστόρε), Ιμπραΐμοβιτς (68′ Λούκας)

Τσέλσι (Ζ. Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Όσκαρ (72′ Λάμπαρντ), Αζάρ, Γουίλιαν, Σίρλε (59′ Τόρες)

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.