8ος Όμιλος: “Καθάρισε” ο αντι-Μέσι (video)

Ο Φάμπρεγας πήρε τη θέση του τραυματία Μέσι στην 11αδα της Μπαρτσελόνα και με δικό του γκολ στο 75' οδήγησε τους Μπλαουγκράνα στη νίκη στην έδρα της Σέλτικ. Οι Σκωτσέζοι από το 58' έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω της ανόητης ενέργειας του Μπράουν να κλωτσήσει τον πεσμένο Νεϊμάρ.

Ο Φάμπρεγας πήρε τη θέση του τραυματία Μέσι στην 11αδα της Μπαρτσελόνα και με δικό του γκολ στο 75′ οδήγησε τους Μπλαουγκράνα στη νίκη στην έδρα της Σέλτικ. Οι Σκωτσέζοι από το 58′ έπαιζαν με δέκα παίκτες, λόγω της ανόητης ενέργειας του Μπράουν να κλωτσήσει τον πεσμένο Νεϊμάρ.

Η Μπαρτσελόνα είχε τη συντριπτική κατοχή από τα πρώτα λεπτά, ωστόσο οι μπλαουγκράνα τα έβρισκαν σκούρα απέναντι στη διπλή άμυνα ζώνης των Σκωτσέζων, οι οποίοι απείλησαν πρώτοι με τον Βαλντέζ να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Σαμαρά. Ο Ελληνας άσος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης επιθετικά της Σέλτικ. Με κινήσεις χωρίς την μπάλα, αλλά και με ατομικές ενέργειες προσπαθούσε να ανεβάσει την ομάδα του ψηλά και να διώξει την πίεση από την περιοχή του Φόρστερ.

Από την άλλη μεριά ο Νεϊμάρ ήταν ο παίκτης που ταλαιπώρησε περισσότερο την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα ο Βραζιλιάνος είχε και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες των Καταλανών στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να τις μετατρέψει σε γκολ.

Η απουσία του Μέσι από την κορυφή της επίθεσης, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο Φάμπρεγας δεν μπόρεσε ούτε να βγάλει κάθετες μπαλιές, ούτε και να απειλήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Η Σέλτικ βλέποντας τη φλύαρη υπεροχή της Μπαρτσελόνα πίεσε περισσότερο στην έναρξη του δεύτερου μέρους “αναγκάζοντας” τους αντιπάλους τους να γυρίσουν κάποια μέτρα πίσω. Ωστόσο ο Μπράουν φρόντισε με μία ανόητη ενέργεια να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες και να της ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη της δυσκολίας.

Η Μπαρτσελόνα που δεν είχε τελική προσπάθεια στην επανάληψη φρόντισε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή και να φύγει με το διπλό από τη Σκωτία. Ο Σάντσες στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έδωσε και την ασίστ στον Φάμπρεγας, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Φόρστερ στο 75′. Ο γκολκίπερ της Σέλτικ στα τελευταία λεπτά πραγματοποίησε τρεις εκπληκτικές αποκρούσεις στερώντας το γκολ από τους Νεϊμάρ, Σάντσες. Θετική ήταν και η παρουσία του Βαλντέζ στη άλλη μεριά του γηπέδου, καθώς σταμάτησε σουτ του Φόρεστ δύο λεπτά πριν ο Φάμπρεγας πετύχει το γκολ που έκρινε και το ματς.

Πλέον η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ομάδα του τελευταίου ομίλου που μετρά δύο νίκες, αφού στο άλλο παιχνίδι η Μίλαν με πέναλτι, που δεν ήταν, κατάφερε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να ισοφαρίσει τον Αγιαξ. Για ό,τι αφορά τη Σέλτικ, βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, χωρίς βαθμό.

Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Κίτρινες: Λούστινγκ, Σαμαράς, Ιζαγκίρερ – Φάμπρεγας, Μπουσκέτς, Σάντσες
Κόκκινες: 58′ Μπράουν
 
ΣΕΛΤΙΚ (Νιλ Λέμον): Φόρστερ, Μάθιους, Ιζαγκίρε, Βαν Ντάικ, Αμπρόζε, Μάλγκριου, Λούστινγκ (69′ Φόρεστ), Μπράουν, Κόμονς (86′ Πούκι), Σαμαράς, Στόουκς (70′ Καγιάλ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.