Το όνειρο έμεινε ζωντανό στο «θέατρο» (video)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των πολλών φετινών προβλημάτων και της μεταβατικής περιόδου κοίταξε στα μάτια (1-1) τη Μπάγερν Μονάχου μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» και απέδειξε πως στην Ευρώπη κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των πολλών φετινών προβλημάτων και της μεταβατικής περιόδου κοίταξε στα μάτια (1-1) τη Μπάγερν Μονάχου μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» και απέδειξε πως στην Ευρώπη κανείς δεν μπορεί να την ξεγράψει. 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Βίντιτς (58′), ωστόσο έξι λεπτά αργότερα ο Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος λίγο πριν το φινάλε αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έφερε το ματς στα ίσια. Πέραν του Γερμανού μέσου τη ρεβάνς του Μονάχου χάνει επίσης ο Χάβι Μαρτίνεθ. 

Τα πλάνα των προπονητών:

Ο Ντέιβιντ Μόγιες, που δεν υπολόγιζε στους τραυματίες Φαν Πέρσι και Ράφαελ, αλλά και στον τιμωρημένο Εβρά παρέταξε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ντε Χέα, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Τζόουνς, στο αριστερό ο Μπίτνερ και κεντρικό δίδυμο οι Φέρντιναντ και Βίντιτς. Στα χαφ ο Σκωτσέζος τεχνικός τοποθέτησε τους Φελαϊνί, Κάρικ και Γκιγκς και στην επίθεση τους Βαλέντσια (δεξιά), Ρούνεϊ και Γουέλμπεκ (αριστερά).

Από την άλλη πλευρά, ο Πεπ Γκουαρντιόλα που δεν είχε στη διάθεση του τον τραυματία Τιάγκο και τον τιμωρημένο Ντάντε παρέταξε τη Μπάγερν με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από την εστία κάθισε ο Νόιερ, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Ραφίνια, αριστερά ο Αλάμπα και στο κέντρο οι Χάβι Μαρτίνεθ και Μπόατενγκ. Στη μεσαία γραμμή ο Ισπανός προπονητής επέλεξε τους Λαμ και Σβαϊνστάιγκερ, δεξιά τον Ρόμπεν, αριστερά τον Ριμπερί και πίσω από τον προωθημένο Μίλερ τον Κροος.

Η Μπάγερν την κατοχή, η Μάντσεστερ την κλασική ευκαιρία

Η Μπάγερν όπως ήταν αναμενόμενο πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα την κατοχή, έκλεισε τη Μάντσεστερ στο μισό γήπεδο, κυκλοφόρησε με υπομονή τη μπάλα, ωστόσο δεν έβρισκε τρόπο για να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες με διακριτούς ρόλους μέσα στο γήπεδο και πρέσινγκ ψηλά, έδειξε πως είχε ως πρωταρχικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και να «χτυπήσει» στην κόντρα εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των Ρούνεϊ και Γουέλμπεκ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου, οι Βαυαροί ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν ακόμη περισσότερο την Μάντσεστερ, ωστόσο με εξαίρεση ένα σουτ του Ρόμπεν (30′), δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ντε Χέα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που στο 40′ έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι για να ανοίξουν το σκορ. Ο Ρούνεϊ βρήκε εξαιρετικά τον Γουέλμπεκ, όμως ο διεθνής επιθετικός της Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να νικήσει τον Νόιερ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Προβάδισμα η Γιουνάιτεντ, ισοφάρισε, αλλά αποβλήθηκε ο Σβαϊνστάιγκερ

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Η Μπάγερν συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό και να ψάχνει τρόπους για να απειλήσει, την ώρα που η Μάντσεστερ είχε κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ντε Χέα και πρέσαρε ασφυκτικά. Στο 58′ η ομάδα του Μόγιες κατάφερε να πιάσει στον ύπνο τους πρωταθλητές Ευρώπης και με κεφαλιά του Βίντιτς, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρούνεϊ να ανοίξει το σκορ.

Η απάντηση των Γερμανών πάντως δεν άργησε παρότι αρχικά έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Ο Σβαϊνστάιγκερ στο 67′ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μάτζουκις και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Ντε Χέα και έγραψε το 1-1.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο του ματς, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τη Μπάγερν να έχει μια ελαφρά υπεροχή αλλά να μην απειλεί. Στο 89′ ο Σβαϊνστάιγκερ πήγε απότομα στα πόδια του Ρούνεϊ και ο διαιτητής του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, στέλνοντας τον στα αποδυτήρια και στερώντας του τη συμμετοχή από τη ρεβάνς του Μονάχου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Μπίτνερ (74′ Γιανγκ), Βαλέντσια, Κάρικ, Φελαϊνί, Γκιγκς (46′ Kαγκάβα), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (84′ Ερνάντεζ)

Μπάγερν Μονάχου (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Ριμπερί, Μαρτίνεζ, Ρόμπεν, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Μίλερ (63’Μάντζουκιτς), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος (74′ Γκέτσε)  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.