Αποσύρθηκε ο Σάμουελ

Με άλλον έναν τίτλο στην λαμπρή καριέρα του κρέμασε τα παπούτσια του ο Βάλτερ Σάμουελ.

Με άλλον έναν τίτλο στην λαμπρή καριέρα του κρέμασε τα παπούτσια του ο Βάλτερ Σάμουελ.

Ο Αργεντινός αμυντικός, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών, κατακτώντας δεύτερο σερί πρωτάθλημα στην Ελβετία με τη φανέλα της Βασιλείας.

Γνωστός και ως «το τείχος», ο 56 φορές διεθνής με τη φανέλα της Αργεντινής έκανε μεγάλη πορεία επί 20 χρόνια σε Νιούελς Όλντ Μπόις, Μπόκα Τζούνιορς, Ρόμα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ίντερ, πριν κλείσει την καριέρα του στην ελβετική ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της 20ετίας κατέκτησε πολλούς τίτλους, με σημαντικότερες στιγμές την κατάκτηση του «σκουντέτο» στην Ιταλία το 2001 με τη φανέλα της Ρόμα, αλλά και το «τρεμπλ» του 2010 (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ) με την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο. 

Ο 38χρονος, που αντιμετώπισε αρκετούς τραυματισμούς φέτος έκανε την τελευταία του εμφάνιση ως ποδοσφαιριστής χθες Τετάρτη, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 90ό λεπτό της φιέστας πρωταθλήματος της Βασιλείας απέναντι στην Γκρασχόπερς. 

«Κανείς δεν είναι πραγματικά έτοιμος για να σταματήσει, αλλά δεν θα χάσω τον ύπνο μου. Ήθελα να παίξω μερικά λεπτά για να μυρίσω το γρασίδι και να νιώσω τη μπάλα για μία τελευταία φορά. Δεν έχω βαρεθεί το ποδόσφαιρο, μόνο τον πόνο. Τα παιδιά μου ήθελαν να συνεχίσω, αλλά είναι 7, 11 και 13 ετών, οπότε δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσα χρόνια παίζω ποδόσφαιρο, αφού έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του μπαμπά», είπε ο Σάμουελ στον ελβετικό Τύπο, τονίζοντας ότι θα κάνει διακοπές στην Αργεντινή και στη συνέχεια θα ζήσει μόνιμα στο Μιλάνο, όπου θα λάβει τα απαραίτητα διπλώματα για να ξεκινήσει καριέρα ως προπονητής.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.