Τον κράτησε ο Χίμπλινγκερ (video)

Το γκολ του Μάριο Χίμπλινγκερ έδωσε τη νίκη 1-0 στον Εργοτέλη επί του Ηρακλή και παράλληλα σήμανε την παραμονή των Κρητικών.

Το γκολ του Μάριο Χίμπλινγκερ έδωσε τη νίκη 1-0 στον Εργοτέλη επί του Ηρακλή και παράλληλα σήμανε την παραμονή των Κρητικών στην Super League και τη νέα σεζόν. Δοκάρι με τον Μπέτο είχε η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου, ενώ ολοκλήρωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε από το 60′ ο Μανώλης Ρουμπάκης. Καλύτερος στο δεύτερο μέρος ο Ηρακλής, δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες που είχε σε γκολ και έτσι γνώρισε την ήττα και πλέον ψάχνει βαθμούς για να εξασφαλιστεί στις δυο τελευταίες αγωνιστικές. Δοκάρι είχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Κατσαμπή στο φινάλε της αναμέτρησης. Αποβλήθηκε ηθελημένα ο Παπαστεριανός στο τέλος της αναμέτρησης.

Στους 36 βαθμούς έφτασε ο Εργοτέλης και πανηγύρισε την δέκατη εφετινή του νίκη και έβδομη στο Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ ο Ηρακλής έμεινε στους 33 βαθμούς και γνώρισε την ένατη εφετινή ήττα και έβδομη εκτός έδρας. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο των «κυανόλευκων». Στην έβδομη θέση οι Κρητικοί, στην ενδέκατη οι “κυανόλευκοι”.

Η σκακιέρα των προπονητών
Ο Εργοτέλης παρατάχθηκε με 4-3-3 και τον Δασκαλάκη κάτω από τα δοκάρια. Οι Γιαλούση και Χίμπλινγκερ ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τους Ρουμπάκη και Σασιασβίλι να είναι οι δυο μπακ. Οι Ολίσε, Τζούνιορ και Μπέτο ήταν οι τρεις παίκτες της μεσαίας γραμμής, ενώ οι τρεις της επίθεσης ήταν ο Ρομάνο στα αριστερά, Βερπακόφσκις στα δεξιά και Μπούντιμιρ στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής παρατάχθηκε με 4-2-3-1, με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια και τους Χοσέμι και Κυριαζή στο κέντρο της άμυνας. Οι Πάμπλο Λίμα και Κανακούδη ήταν οι δυο μπακ, με τους Παπαστεριανό και Καϊτά να είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Ζερκά, Μαχόπ και Σοτ ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί και ο Επαλέ ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Κεφάτοι οι γηπεδούχοι
Ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και είχε την πρώτη καλή στιγμή, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέτο να σταματάει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπαντή. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τα ηνία της μεσαίας γραμμής και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στην αναμέτρηση, με τον «γηραιό» να περιορίζεται στα πρώτα λεπτά σε παθητικό ρόλο για να διασφαλίσει το μηδέν στην άμυνα και να ψάξει κάποιο γκολ στις αντεπιθέσεις. Μετά το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ο Ηρακλής προσαρμόστηκε καλύτερα στο παιχνίδι των γηπεδούχων και έκλεισαν τους διαδρόμους, προς την εστία του Μπαντή.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν το ματς και να φτάσουν με αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η εικόνα των δυο ομάδων δε βελτιώθηκε στην εξέλιξη της αναμέτρησης, καθώς οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δυο εστίες, ενώ τα λάθη ήταν αρκετά στη μεσαία γραμμή. Ο Εργοτέλης φαίνονταν να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτο μέρος, με τον Ηρακλή να έχει την προσοχή του στραμμένη περισσότερο στην άμυνα.

Έδωσε λύση η… άμυνα
Τελικά, ο «γόρδιος δεσμός» για τους γηπεδούχους λύθηκε από μια στημένη φάση. Ο Μάριο Χίμπλινγκερ νίκησε την άμυνα του Ηρακλή στο 33′ και με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο Αυστριακός κεντρικός αμυντικός σκόραρε για δεύτερο σερί ματς για την κρητική ομάδα και έδιωξε το όποιο άγχος είχαν οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου. Από εκείνο το σημείο και για περίπου πέντε λεπτά, ο Εργοτέλης ανέβασε στροφές και προσπάθησε να φτάσει στο δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος την «ψυχρολουσία» των παικτών του Ηρακλή.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή. Ο Ζερκά τραυματίστηκε μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Σασιασβίλι και αποχώρησε από την αναμέτρηση. Στη θέση του πέρασε ο Μάρα, ο οποίος αγωνίστηκε στην πλάτη του Επαλέ. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι και ο Εργοτέλης πήγε μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Μέτριο το θέαμα από τις δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο πρώτο μέρος, έχοντας ένα δοκάρι και ένα γκολ.

Ρίσκαρε ο Παράσχος
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τις δυο ομάδες με τις ίδιες ενδεκάδες με τις οποίες τελείωσαν το πρώτο μέρος. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βερπακόφσκις είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων, όμως καθυστέρησε χαρακτηριστικά μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ηρακλή. Ο Παράσχος ρίσκαρε μετά το πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, καθώς έριξε στη «μάχη» τον Τσίτα στη θέση του Σοτ. Ο νεαρός επιθετικός αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και παράλληλα υπήρξαν και εσωτερικές αλλαγές, καθώς ο Επαλέ πέρασε σε θέση δεξιού μεσοεπιθετικού.

Αλλαγή ισορροπιών
Με την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, ο Εργοτέλης αναγκάστηκε να μείνει με δέκα παίκτης, λόγω αποβολής του Μανώλη Ρουμπάκη. Ο έμπειρος μπακ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, σε ένα χρονικό σημείο, όπου οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο καλές στιγμές με τις εκτελέσεις φάουλ του Πάμπλο Λίμα, με τη δεύτερη από αυτές να είναι κλασσικότερη, καθώς ο Μαχόπ δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Εργοτέλης απείλησε με διπλή ευκαιρία στο 67′, όμως αρχικά ο Μπαντής και στην συνέχεια τα σώματα των αμυντικών του Ηρακλή κράτησαν «ζωντανές» τις ελπίδες του «γηραιού» για ένα θετικό αποτέλεσμα. Νωρίτερα, ο Παράσχος είχε αλλάξει τη διάταξη της ομάδας του σε 3-5-2 από 4-2-3-1, προσπαθώντας να κερδίσει τη μεσαία γραμμή και να μεταφέρει το παιχνίδι έξω από τη μεγάλη περιοχή του Δασκαλάκη. Ο Ηρακλής ήταν καλύτερο στο δεύτερο μέρος και πίεζε για την ισοφάριση, όμως ο Εργοτέλης κατάφερε να κρατήσει «με νύχια και με δόντια» το γκολ του Χίμπλινγκερ.

Πίεσε ο «γηραιός»
Ο Ηρακλής πίεσε στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, είχε δυο καλές ευκαιρίες με τον Παπαστεριανό και έδειχνε ικανός να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Εργοτέλης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και προσπάθησε να κρατήσει το υπέρ του 1-0. Οι «κυανόλευκοι» κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Παράσχος έριξε στη «μάχη» και τον έμπειρο Κατσαμπή αποσύροντας τον Καϊτά και περνώντας στη μεσαία γραμμή τον Κυριαζή σε ρόλο αμυντικού μέσου.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Εργοτέλης προσπάθησε να βγει σε κάποια αντεπίθεση για να τελειώσει το ματς με δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο Καραγεωργίου πέρασε τον Λεάλ στη θέση του κουρασμένου Μπούντιμιρ, θέλοντας να φρεσκάρει την επιθετική του γραμμή. Ο Παράσχος ανέβαζε όλο και περισσότερους παίκτες στην επίθεση του Ηρακλή, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Άκαρπη η προσπάθεια των φιλοξενούμενων
Στο φινάλε του αγώνα, η πίεση του Ηρακλή ήταν ασφυχτική. Ο Εργοτέλης οπισθοχώρησε μαζικά και στο 90′ ο Κατσαμπής είχε τη «χρυσή ευκαιρία» να φέρει το ματς στα ίσια, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε, σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστία του Δασκαλάκη. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παπαστεριανός αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κάκου και αποβλήθηκε από την αναμέτρηση. Όπως φάνηκε, ο Έλληνας παίκτης «έψαξε» τη δεύτερη κίτρινη για να απουσιάσει σε ένα από τα δυο ματς που απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο Εργοτέλης κατάφερε να κρατήσει έστω και δύσκολα μια πολύ σημαντική νίκη, η οποία του δίνει το δικαίωμα να παραμείνει στην Super League και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αδικεί το αποτέλεσμα τον «γηραιό», καθώς στο δεύτερο μέρος είχε τις ευκαιρίες ακόμα και να πάρει τη νίκη.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης


90+4′ Λήξη του αγώνα.


90+4′ ΚΟΚΚΙΝΗ: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παπαστεριανό και αποβολή για τον παίκτη του Ηρακλή.


90′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων στο δεύτερο μέρος.


90′ ΔΟΚΑΡΙ: Κεφαλιά του Κατσαμπή από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Δασκαλάκη.


87′ Μακρινό σουτ του Κατσαμπή, η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Δασκαλάκη.


84′ ΑΛΛΑΓΗ: Ο Λεάλ στη θέση του Μπούντιμιρ.


82′ Κεφαλιά του Κατσαμπή από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πέρασε άουτ.


81′ Ο Δασκαλάκης νίκησε τον Μαχόπ, στη “μονομαχία” των δυο ποδοσφαιριστών.


80′ ΑΛΛΑΓΗ: Ο Σαρρής στη θέση του Μπέτο.


78′ Κεφαλιά του Παπαστεριανού, η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Δασκαλάκη.


77′ Σουτ του Μπούντιμιρ, ο Μπαντής μπλόκαρε τη μπάλα.


76′ ΑΛΛΑΓΗ: Ο Κατσαμπής στη θέση του Καϊτά.


76′ Ο Παπαστεριανός βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και μπροστά στον Δασκαλάκη έστειλε τη μπάλα άουτ.


74′ Έξυπνη προσπάθεια του Μπούντιμιρ, ο Μπαντής κατάφερε με δυσκολία να διώξει τη μπάλα.


72′ Σουτ του Επαλέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


67′ Ο Μπούντιμιρ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπαντή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιιά του Ρομάνο σταμάτησε πάνω στα σώματα.


64′ ΚΙΤΡΙΝΗ: Στον Παπαστεριανό για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή της αναμέτρησης.


62′ ΑΛΛΑΓΗ: Ο Βίσιο στη θέση του Βερπακόφσκις.


61′ Νέο φάουλ με τον Πάμπλο Λίμα, ο Δασκαλάκης έδιωξε με δυσκολία τη μπάλα, ο Μαχόπ δεν κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να στείλει τη μπάλα στην άδεια εστία, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ.


60′ ΚΟΚΚΙΝΗ: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ρουμπάκη για σκληρό μαρκάρισμα και αποβολή για τον έμπειρο μπακ του Εργοτέλη.


59′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Λίμα, ο Δασκαλάκης έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.


56′ Σουτ του Μπούντιμιρ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ.


54′ ΚΙΤΡΙΝΗ: Στον Χοσέμι για σκληρό μαρκάρισμα πάνω σε αντίπαλο.


53′ ΑΛΛΑΓΗ: Ο Τσίτας στη θέση του Σοτ για τον Ηρακλή.


48′ Σουτ του Βερπακόφσκις μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Μπαντής μπλόκαρε τη μπάλα.


46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.


45+1′ Λήξη του πρώτου ημιχρόνου.


45′ Ένα λεπτό ο χρόνος των καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο.


44′ Σουτ του Μπούντιμιρ από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα πάνω στα σώματα των αμυντικών.


42′ ΚΙΤΡΙΝΗ: Στον Ρομάνο για διαμαρτυρία στον διαιτητή Κάκο, μετά από υπόδειξη φάουλ.


40′ ΑΛΛΑΓΗ: Ο Μάρα στη θέση του τραυματία Ζερκά.


36′ ΚΙΤΡΙΝΗ: Στον Σασιασβίλι για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ζερκά.


33′ ΓΚΟΛ (1-0): Κόρνερ από τα δεξιά για τον Εργοτέλη, ο Χίμπλινγκερ έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους.


32′ Δυνατό σουτ του Μπέτο, ο Μπαντής έδιωξε τη μπάλα.


25′ Χωρίς κάποια άλλη καλή στιγμή μπροστά στις δυο εστίες η αναμέτρηση μέχρι στιγμής.


24′ ΚΙΤΡΙΝΗ: Στον Τζούνιορ για σκληρό μαρκάρισμα πάνω σε παίκτη του Ηρακλή.


20′ ΚΙΤΡΙΝΗ: Στον Κανακούδη για μαρκάρισμα πάνω στον Ρομάνο.


10′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάμπλο Λίμα, η μπάλα πέρασε άουτ.


9′ ΚΙΤΡΙΝΗ: Στον Ρουμπάκη για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Επαλέ.


8′ ΔΟΚΑΡΙ: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπέτο, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων και πέρασε άουτ.


1′ Έναρξη του αγώνα.


Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική 28η
Αγώνας: Εργοτέλης-Ηρακλής
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μαγιάννης (Άρτας)

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γιαλούσης, Ρομάνο, Σίλβα Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Σασιασβίλι, Μπέτο (80′ Σαρρής), Μπούντιμιρ (84′ Λεάλ), Βερπακόφσκις (62′ Βίσιο).
Στον πάγκο: Αθανασίου, Καρέλης, Χαντι, Χρυσοφάκης.

Ηρακλής (Γιώργος Παράσχος): Μπαντής, Κυριαζής, Χοσέμι, Σοτ (53′ Σοτ), Κανακούδης, Ζερκά (40′ Μάρα), Λίμα, Καϊτά (76′ Κατσαμπής), Παπαστεριανός, Μάχοπ, Επαλέ.
Στον πάγκο: Βιτκόφσκι, Ηλιάδης, Βουτσιάς, Ρόμπλες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.