“Τα χρέη είναι περισσότερα”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της Α.Ε.Κ. με αφορμή τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων της Α.Ε.Κ. με αφορμή τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Διαβάσαμε τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της Κυριακής 23/1/2011 και αναδημοσιεύτηκε και σε άλλα Μ.Μ.Ε , ο Πρόεδρος  της Π.Α.Ε. Α.ΕΚ. κ .Αδαμίδης  με τίτλο « Εφαρμογή του Πλάνου μου, αλλιώς η Α.Ε.Κ. θα καταρρεύσει» και θα θέλαμε να παρατηρήσουμε τα ακόλουθα:
1.- Κατ’ αρχή είναι αυτονόητο ότι συμφωνούμε με τον κ. Αδαμίδη για τις περικοπές ασκόπων εξόδων και τεραστίων παροχών για τις οποίες και οι εξ ημών μικρομέτοχοι είχαν αντιδράσει κατά τις δύο τελευταίες Γ.Σ. των χρήσεων 2009 και 2010, όπως επίσης και για την έλλειψη οργανώσεως και διαφάνειας της διοικήσεως που απομακρύνει τους φιλάθλους από τις εκδηλώσεις της ομάδας. Οι μικρομέτοχοι, άλλωστε, πρότειναν, επανειλημμένα, την εφαρμογή των αρχών της Εταιρικής Διακυβέρνησης, με αντίστοιχη τροποποίηση του καταστατικού της Π.Α.Ε     

Από εκεί και πέρα όμως ο ισχυρισμός του του κ. Αδαμίδη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εφαρμογή του «μνημονίου» του, που αποτελεί ένα σχέδιο με χαμηλό μπάτζετ, με νεαρούς και φερέλπιδες παίκτες απο τα φυτώρια  που θα δημιουργήσουν στο μέλλον μια ανταγωνιστική ομάδα, μας θυμίζει δόγματα και θρησκείες που προσπαθούν να προσεταιρισθούν πιστούς υποσχόμενοι «λίγα στο παρόν για ένα καλύτερο μέλλον» και μας βρίσκει εντελώς αντίθετους.  Δηλαδή ο κ. Αδαμίδης  προτείνει ένα πλάνο που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «φαύλος κύκλος της πενίας» όπως τον αποκαλούν μεγάλοι οικονομολόγοι, με τον οποίο εφαρμόζεται χαμηλό μπάτζετ, επιτυγχάνεται χαμηλή ποιότητα θεάματος, χαμηλή προσέλευση θεατών, μειωμένα έσοδα  και τελικά συρρίκνωση και μεταβολή της Α.Ε.Κ. σε «ομαδίτσα», αν βέβαια αποφευχθεί ο υποβιβασμός της στην ερασιτεχνική κατηγορία.
       
 2.- Ισχυρίσθηκε επίσης ο κ. Αδαμίδης ότι «..αν υπάρχει κάποιος που σκοπεύει να εμφανισθεί ως τις 30 Μαΐου αποδεικνύοντας ασφαλώς ότι είναι φερέγγυος…εμείς θα τον διευκολύνουμε και θα φύγουμε». Διερωτώμεθα, αν κάποιος βάλει στο ταμείο της Π.Α.Ε. τα 15 εκ. ευρώ της αποφασισθείσας από τη Γ.Σ. της 17ης/12/2010 αύξησης του Μ.Κ. , σε μετρητά, γιατί θα ερευνηθεί η φερεγγυότητά του; Μήπως οι μέτοχοι που εκπροσωπεί δεν επιθυμούν συμμετοχή νέων μετόχων στο κεφάλαιο της εταιρείας με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά απλά να πωλήσουν τις μετοχές τους και γιαυτό θέλουν να διερευνήσουν την φερεγγυότητα του ενδιαφερόμενου αγοραστή; Και σε κάθε περίπτωση, ποιο τίμημα ζητούν για να πωλήσουν τις μετοχές τους; Μήπως αυτό που ζητούσε προ ετών ο κ. Κανελλόπουλος για το 50% των μετοχών της Π.Α.Ε.; 
        
 3.-  Λέγεται ότι, ο ισολογισμός αποτελεί την φωτογραφία μιάς εταιρείας, η δε φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. 
           Θα πρέπει, κάποια στιγμή, οι κκ. Μέτοχοι της Π.Α.Ε. να δούν τον ισολογισμό, που οι ίδιοι συνέταξαν ως μέλη του Δ.Σ. (φωτογράφισαν) και ενέκριναν και  να αντικρύσουν την πραγματικότητα. Η αξία των μετοχών τους είναι, σήμερα, μηδαμινή. Αν οποιοσδήποτε ήθελε ενδιαφερθεί για την αγορά των μετοχών της Π.Α.Ε., και έβλεπε τον τελευταίο ισολογισμό της 30ης/6/2010 θα διαπίστωνε ότι;    
        α) οι ζημίες της χρήσεως 1/7/2009 -30/6/2010 ανήλθαν σε 18.218.642 ευρώ και οι σωρευμένες ζημίες με αυτές των προηγουμένων χρήσεων ανέρχονται σε 42.299.597. Στην έκθεση του Τακτικού Ελεγκτή της χρήσεως αναφέρεται ότι υπάρχουν «ΕΠΙΔΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑΣ» 18.050.575 ευρώ οι οποίες προστιθέμενες στο ποσό των σωρευμένων ζημιών αναβιβάζουν το ποσό αυτών σε 60.350.172 ευρώ.
          β) το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων (καθαρή θέση), στα οποία συμπεριλαμβάνονται και ποσό ύψους 2.723.959  προσωρινών καταθέσεων μετόχων είναι αρνητικό (-) κατά -11.652.685 ευρώ και όπως αναφέρει και ο Ελεγκτής στην Έκθεσή του συντρέχει κίνδυνος λύσεως της εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 48 του Ν.2190/20.
          γ) το σύνολο των υποχρεώσεών της (βραχυπροθέσμων και μακροπροθέσμων)  ανέρχεται σε 60.393.339 ευρώ, εκ των οποίων τα 39.585.834 ευρώ είναι οι βραχυπρόθεσμες οφειλές και όχι 23,5 εκατ. ευρώ που ισχυρίσθηκε στη συνέντευξη ο κ. Αδαμίδης ενώ το μεγαλύτερο μέρος του κυκλοφορούντος ενεργητικού (απαιτήσεις και διαθέσιμα) είναι ανεπίδεκτο εισπράξεως.
           Με αυτά τα στοιχεία ισολογισμού, ανυπαρξία παγίων  και με δεδομένο ότι, σε περίπτωση λύσεως της και υποβιβασμού, η Π.Α.Ε  παύει, πλέον, να υπάρχει και το ποδοσφαιρικό τμήμα επανέρχεται στο ιδρυτικό Ερασιτεχνικό Σωματείο, το οποίο σε περίπτωση ανόδου σε επαγγελματική κατηγορία, συνιστά νέα Π.Α.Ε. (π.χ. ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ), είναι αναμφισβήτητο ότι η αξία των μετοχών είναι μηδαμινή.
           Άλλωστε το πρόβλημα της Α.Ε.Κ. δεν είναι να πάρουν ότι πάρουν οι μέτοχοι και να φύγουν, αλλά να μπούν χρήματα στα ταμεία της.  
         
  4.– Στην τελευταία τακτική  Γ.Σ. της 17ης/12/2010, οι μέτοχοι πλειοψηφίας αποφάσισαν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκ ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών που θα διατεθούν σε ενδιαφερόμενους μετόχους στην τιμή των 6,40 ευρώ εκάστη, ενώ η ονομαστική τους αξία είναι 1,20 ευρώ, πλεόν 10% για την κάλυψη των μετοχών της Ερασιτεχνικής, συνολικά 1,32 ευρώ Με αυτή την τιμή εκδόσεως σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση της Π.Α.Ε. νομίζουμε ότι είναι ανέφικτη η προσπάθεια συγκεντρώσεως κεφαλαίων από οποιονδήποτε τρίτο, γιατί, π.χ. αν κάποιος βάλει και τα 15  εκ. ευρώ, με τιμή μετοχής 6,40 ευρώ, θα λάβει το 24 % του συνόλου των μετοχών, δηλαδή θα είναι μικρή μειοψηφία.
          Γιατί οι κ.κ. μέτοχοι πλειοψηφίας ης Α.Ε.Κ. απαιτούν από τους υποψηφίους νέους μετόχους το πενταπλάσιο , περίπου, της ονομαστικής αξίας της μετοχής, γνωρίζοντες ότι, όσο και να αγαπά κάποιος την Α.Ε.Κ. δεν συμμετάσχει σε τέτοια αύξηση; Υπάρχει δέσμευσή τους γιαυτό, δεομένου ότι το ποσό των 6,40 ευρώ παρατηρείται σε όλες τις αυξήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια και από ποιόν;        
        
 5.-   Η Ένωσή μας, δια των μικρομετόχων της που έλαβαν μέρος στις τελευταίες Γ.Σ.,  προτείναμε, ως εναλλακτική και εφαρμόσιμη λύση, την  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 20 εκ. ευρώ , σε πρώτη φάση, με την έκδοση νέων μετοχών στο άρτιο ( δηλ στην ονομαστική αξία του 1,20 ευρώ πλέον του 10% της Ερασιτεχνικής) και την ευρεία διασπορά τους σε φιλάθλους της Α.Ε.Κ. , χωρίς πλαφόν συμμετοχής, με παράλληλη τροποποίηση του καταστατικού  ώστε να εναρμονισθεί με τις αρχές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και κυρίως των αρχών της οργανώσεως διαρκούς εσωτερικού διαχειριστικού ελέγχου και εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας και την εφαρμογή της απλής αναλογικής κατά την εκλογή του Δ.Σ. για να είναι πλέον αντιπροσωπευτικό . Πιθανολογείται, με το σχέδιο αυτό ότι, μέτοχος ή ομάδα μετόχων που κατέχουν ποσοστό 2-3 % των παρόντων σε Γ.Σ. θα εκλέγει ένα μέλος του Δ.Σ.
       Από το ποσό αυτό της αυξήσεως , ποσό 5 εκ ευρώ, περίπου, προτείναμε να διατεθεί για την εξόφληση του ομολογιακού δανείου για να απαλλαγούν οι παλαιοί μέτοχοι από τις προσωπικές τους εγγυήσεις και να συναινέσουν στην πρότασή μας, αλλά, δυστυχώς, η πρότασή μας αυτή, που αποτελεί εναλλακτική πρόταση στο πλάνο συρίκνωσης της Α.Ε.Κ. του  κ. Αδαμίδη  δεν έγινε δεκτή. Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας αυτή είναι εφαρμόσιμη, συνδυαζόμενη δε με τις περικοπές περιττών εξόδων  που προτείνει ο κ. Αδαμίδης, θα ξανακάνει την Α.Ε.Κ. άμεσα, μεγάλη και δυνατή, όπως ονειρευόμαστε.
       
6.-  Θέμα EMPIRE A.E. : Πολλοί από εμάς τους φιλάθλους της Α.Ε.Κ. για να μην πούμε οι περισσότεροι, έχουμε αγοράσει από τα Α.Ε.Κ SHOPS της EMPIRE A.E, αλλά και από άλλα καταστήματα στα αεροδρόμια, σταθμούς αυτοκινήτων κ.λ προϊόντα με το σήμα της Α.Ε.Κ.  τα οποία προσφέρονται σε τιμές τετραπλάσιες , τουλάχιστον, των ιδίων προϊόντων χωρίς το σήμα, με σκοπό να ενισχύσουμε οικονομικά την Α.Ε.Κ. υπό ευρεία έννοια (Π.Α.Ε., Α.Σ.).       
         Με έκπληξη όμως που μετατράπηκε σε οργή, διαβάσαμε στην Έκθεση ελέγχου της BDO (σελ. 48) ότι η Π.Α.Ε Α.Ε.Κ. επί μία πενταετία, όχι μόνο δεν έχει λάβει δεκάρα από την  EMPIRE A.E, προς την οποία, μη νόμιμα όπως αναφέρουμε παρακάτω, έχει εκχωρήσει τη χρήση του σήματος Α.Ε.Κ.   αλλά, η εταιρεία αυτή  χρωστάει στην Π.Α.Ε. και ποσό 1.027.464,60 ευρώ. Στη συνέντευξή του αλλά και στη δε Γ.Σ. της 17ης /12/2010, σε σχετική ερώτηση των παρισταμένων από την Ένωσή μας μικρομετόχων, ο κ. Αδαμίδης ισχυρίσθηκε ότι κατάφερε να μειώσει το χρέος της EMPIRE προς την PUMA από (7) εκ. σε (1) εκ. και ότι η Π.Α.Ε ανέλαβε να εξοφλήσει το χρέος  του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
         Και διερωτώμεθα: με ποιό δικαίωμα και με ποια νομιμοποίηση η Π.Α.Ε., δια των εκπροσώπων της ανέλαβε να εξοφλήσει το χρέος της  EMPIRE η οποία δεν έχει καμία, απολύτως σχέση με την Π.Α.Ε., αλλά αποτελεί εταιρεία των μετόχων της ; Πως το χρέος αυτό προς τους «Προμηθευτές » της αυξήθηκε  από 4.954.563  ευρώ που εμφανίζεται στον ισολογισμό της 31/12/2008, σε  7.553.799 κατά τον ισολογισμό της 31/12/2009 (Πρόεδρος της EMPIRE ο Ν. Θανόπουλος); Γιατί εξαιρέθηκε του διενεργηθέντος ελέγχου η EMPIRE (σελ.2 Εκθέσεως), παρά το γεγονός ότι θεωρείται , λανθασμένα κατά την γνώμη νομικών, ως συνδεδεμένη με την Π.Α.Ε. επιχείρηση, σύμφωνα με το άρθρο 42ε του Ν.2190/20;  Ο κ. Αδαμίδης δεν γνωρίζει τις 12 αποφάσεις της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων με τις οποίες το σήμα ΑΕΚ. κατακυρώθηκε στην Ερασιτεχνική ; 
           
Για να μην επεκταθούμε περισσότερο, παραθέτουμε, προς το παρόν, χαρακτηριστικό απόσπασμα του σκεπτικού μιας των αποφάσεων αυτών, για την πλήρη κατανόηση του θέματος.   «..Το ποδόσφαιρο εξάλλου, αποτελούσε, μέχρι την κατά τα ανωτέρω , καθιέρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (1979) το κυρίως εμπορικό τμήμα που διαχειρίζονταν τα αθλητικά σωματεία, τα οποία χρησιμοποιούσαν τα απ’ αυτό έσοδα, προκειμένου να διατηρήσουν τα λοιπά παθητικά του τμήματα . Με την οργάνωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εκχωρήθηκαν έναντι αμοιβής, άϋλα περιουσιακά στοιχεία των αθλητικών σωματείων στις Α.Α.Ε. , όπως είναι η χρήση του σήματος αυτών, για την εκτέλεση του σκοπού τους. Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω η Α.Α.Ε. στην οποία το παρεμβαίνον Α.Σ. εκχώρησε την επωνυμία, το σήμα , τα διακριτικά του γνωρίσματα και την εν γένει πελατεία και φήμη, δεν έχει υπεισέλθει στα δικαιώματα του τελευταίου , έχει δε μόνο δικαίωμα χρήσης του σήματος και όχι ίδιο δικαίωμα επί του σήματος αυτού. Κατά συνέπεια , βάσει των ανωτέρω, το αποκλειστικό δικαίωμα επί του σήματος ΑΕΚ ανήκει στο παρεμβαίνον σωματείο , το οποίο, επί πλέον, έχει κατοχυρώσει ως εμπορικό σήμα , με την υπ΄αρίθμ. 135806/4-7-1997 δήλωση.»
        
 Ως προς τις συνέπειες ως προς την χρήση σήματος χωρίς τη συγκατάθεση του Αθλητικού Σωματείου στην υπ’ αρίθμ. 82/2010 απόφαση της Δ.Ε.Σ. (αφορά το σήμα AEK INSURANCE) αναφέρονται τα εξής:
« . Επί πλέον όμως υφίσταται ευθεία παραπλάνηση του κοινού, κατ’ αρθρο 3 παρ.1 εδαφ. ζ΄ ν. 2239/1994, ως προς τον φορέα του σήματος και παραβιάζεται εκ πλαγίου το καθήκον αληθείας, επερχομένης συγχύσεως του κοινού, το οποίο θεωρεί ότι οι ως άνω συγκεκριμένες υπηρεσίες προέρχονται από τον φορέα του «ουσιαστικού σήματος» ή του διακριτικού τίτλου και της συνακόλουθης φήμης , ιστορίας κ.λ. που έχει ενσωματωθεί στην επωνυμία και το έμβλημα του αθλητικού συλλόγου , λόγω της από πολλών ετών ιστορικής διαδρομής του στον αθλητικό χώρο της Ελλάδος»
        
Επί του θέματος αυτού θα επανέλθουμε, σύντομα, με πλήρη στοιχεία για τον εμπαιγμό των φιλάθλων μας και τις νομικές ενέργειες που θα πραγματοποιήσουμε σε βάρος όλων αυτών που μας παραπλανούσαν τόσα χρόνια προς ίδιο όφελός τους.
         
Τέλος, ενημερώνουμε τους φίλους της Α.Ε.Κ. ότι, εντός των ημερών θα τους ενημερώσουμε, ειλικρινά και υπεύθυνα, για τις παρατηρήσεις μας επί της Εκθέσεως Ελέγχου της BDO με γραπτή ανάλυση των παρατηρήσεών μας που  συντάσσει ομάδα από τα μέλη μας με ειδικές γνώσεις και εμπειρία σε διαχειριστικούς ελέγχους.
                                                               Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2011       
                                                    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.