Ο Σωτήρης και ο σωτήρας (video)

Το άδειο ΟΑΚΑ "εμπνέει" τον Σωτήρη Νίνη, που σημείωσε το χρυσό γκολ του Παναθηναϊκού στη νίκη 1-0 επί του Άρη. Σωτήρας για τους "πράσινους" ο Τζόρβας.
Φερέιρα: "Δουλεύω με το ρόστερ που έχω" Κούπερ: "Ανόητο γκολ" Πολέμης: "Δεν έχω χρόνο..."

Το άδειο ΟΑΚΑ “εμπνέει” τον Σωτήρη Νίνη. Ο 20χρονος μέσος σημείωσε το χρυσό γκολ του Παναθηναϊκού στη νίκη 1-0 επί του Άρη. Σωτήρας για τους “πράσινους” ο Τζόρβας με τις αποκρούσεις του.

Ο Νίνης είχε σκοράρει και στο προηγούμενο παιχνίδι, που έγινε  «κεκλεισμένων των θυρών», αυτό κόντρα στα Τρίκαλα για το Κύπελλο, που είχε διεξαχθεί πριν από τις γιορτές.

Ο Νίνης ψηφίστηκε ΜVP του αγώνα. Κανονικά θα έπρεπε να μοιραστεί τον τίτλο με τον Άλεξ Τζόρβα, ο οποίος με δυο σωτήριες αποκρούσεις, την δεύτερη στην εκπνοή του παιχνιδιού, κράτησε το πολύτιμο 1-0.

Όπως και στον προηγούμενο αγώνα του στην Ξάνθη  ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί και μετά να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ και να αποφύγει τα χτυποκάρδια αλλά θα μπορούσε και να ισοφαριστεί.

Ο Άρης παρά τις ελλείψεις του στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο αλλά στο τέλος έφυγε ηττημένος όπως είχε συμβεί στην προηγούμενη επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ, πέρσι στον τελικό του Κυπέλλου.

Τα πλάνα των προπονητών
Έχοντας μείνει ευχαριστημένος από το «πείραμα» στην Ξάνθη ο Φερέιρα εμπιστεύτηκε την ίδια 11αδα. Προτίμησε τον Γκοβού αντί του Χριστοδουλόπουλου, παρά το γεγονός ότι ο Λάζαρος είχε πάει καλύτερα από τον Γάλλο στον αγώνα με την Σκόντα.

Το σύστημα που επέλεξε ήταν φυσικά το 4-3-3. Με τον Ζιλμπέρτο ως αμυντικό χαφ και τους Νίνη, Κατσουράνη σε πιο δημιουργικούς ρόλους, «αιχμή του δόρατος» το Σισέ και στις πτέρυγες τους Γκοβού (δεξιά), Λέτο (αριστερά).

Από την άλλη πλευρά, με δεδομένες τις απουσίες των Κόκε, Τσέζαρεκ, Φατί, Μενδρινού, Ρονάλντο και με μόλις 17 παίκτες στην αποστολή, ο Κούπερ δυσκολεύτηκε να καταρτίσει αξιόμαχη 11αδα. Λόγω των πολλών προβλημάτων έδωσε φανέλα βασικού στους Καζναφέρη, Οριόλ, Νέτο.

Προκειμένου να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των «πράσινων» ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε το σχήμα 4-2-3-1. Με τους Πρίτα, Τόχα να καλύπτουν τα νώτα των Χαβίτο, Νέτο, Καζναφέρη και τον Ρουίς  «ελεύθερο σκοπευτή» στην επίθεση.
Νίνης αλά Σισέ

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα στον αγώνα και στο 3΄ μετά από ωραία προσπάθεια του Γκοβού ο Κατσουράνης βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε. Ο Γάλλος, φάνηκε από την αρχή, ότι είχε κέφια και καλή «σύνδεση» με το Βύντρα.

Γενικά ο Φερέιρα «φόρτωσε» πιο πολύ την δεξιά πτέρυγα, όπου συχνά έβρισκε πεδίο δράσης και ο Σισέ. Από μια τέτοια κίνηση του Τζιμπρίλ προήλθε το γκολ που πέτυχε ο Νίνης στο 19΄ με ενέργεια που θύμιζε έντονα Σισέ

Ο 20χρονος άσος «τρύπωσε» στην περιοχή κι εκμεταλλευόμενος το  μπέρδεμα που προκάλεσε ο Λέτο στους Οριόλ, Βανγκέλι με μονοκόμματο αριστερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σηφάκη (0-1)

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός άφησε στον Άρη την κυκλοφορία της μπάλας και αρκέστηκε στο να κλείσει τους διαδρόμους προς το τέρμα του, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση.

Δεν την βρήκε μέχρι το τέλος του α΄ ημιχρόνου αλλά ούτε κι επέτρεψε στους «κίτρινους» να απειλήσουν σοβαρά. Ένα
σουτ του Καζναφέρη (32΄), που έφυγε άουτ και ένα άλλο του Χαβίτο (41΄), που μπλόκαρε εύκολα ο Τζόρβας, δεν λογίζονται καν σαν ευκαιρίες.

Η απόκρουση του Τζόρβα
Με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου οι δυο ομάδες προχώρησαν σε δυο αλλαγές. Ο Φερέιρα έβαλε τον Μαρίνο αντί του Ζιλμπέρτο και ο Κούπερ τον Κατίδη αντί του Πρίττα. Όμως ούτε ο Πορτογάλος, ούτε ο Αργεντινός άλλαξαν το αρχικό πλάνο  τους στο παιχνίδι.

Ο Άρης μπήκε πιο αποφασιστικά στο ματς και στο 50΄ άγγιξε την ισοφάριση με το Νέτο τον οποίο όμως ο  Τζόρβας δεν άφησε να πανηγυρίσει.  Ο Παναθηναϊκός που είχε οπισθοχωρήσει  κι άλλο στο γήπεδο σε αυτό το διάστημα είχε τις δικές του ευκαιρίες με τους Σισέ στο 54΄ και Γκοβού στο 59΄.

Ο Σισέ βρήκε δίχτυα στο 57΄ αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι πήγε στράφι η εξαιρετική προσπάθεια του Λέτο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Κούπερ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Τσεσνάουσκις στη θέση του Καζναφέρη.

Ο Άρης σκόραρε στο 66΄ με τον Μίσελ ύστερα από φάουλ του Νέτο αλλά ο διαιτητής Σταθόπουλος είχε σφυρίξει έγκαιρα φάουλ του Ρουίς κατά την διεκδίκηση της μπάλας με τον Βύντρα, και το γκολ δεν μέτρησε.

Στο επόμενο λεπτό ο Φερέιρα, όπως έκανε και στην Ξάνθη, απέσυρε τον Γκοβού κι έβαλε τον Χριστοδουλοπουλο. Ο Λάζαρος στο 73΄ ταλαιπώρησε την άμυνα  του Άρη αλλά ο Σισέ αστόχησε στη κεφαλιά. Ακόμη πιο καθαρή ήταν η ευκαιρία που έχασε ο Γάλλος στο 74΄ στο τετ α τετ με τον Σηφάκη.

Στο τελευταίο 20λεπτό  ο Παναθηναϊκός άρχισε να τον βομβαρδίζει με απανωτά σουτ των Νίνη,  Κατσουράνη. Στο 80΄ ο Κούπερ αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα  κι έριξε στον αγώνα τον Αραβίδη αντί του Βανγκέλι (δεξιός μπάκ γύρισε ο Νέτο).

Στο 87΄ ο Λαζαρίδης λαχτάρησε τους «πράσινους» με την κεφαλιά του που έφυγε πάνω από το δοκάρι. Η τελευταία ευκαιρία του Άρη καταγράφηκε στο 92΄ με το σουτ του Χαβίτο που ανάγκασε τον Τζόρβα να απογειωθεί και να αποκρούσει σωτήρια σε κόρνερ.
 

Η εξέλιξη του αγώνα
1′ Το παιχνίδι ξεκίνησε…
3′ Ατομική ενέργεια του Γκοβού από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Κατσουράνη που σούταρε από το ύψος της περιοχής, άουτ
13′ Σουτ του Βύντρα από πλάγια θέση δεξιά, άστοχο
19′ Σέντρα του Σισέ (που έγινε εξτρέμ σε αυτή τη φάση), σουτ του Νίνη με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα
28′ Σέντρα του Μίσελ από αριστερά, προβολή του Ρουίς, ο Σαριέγκι του έβαλε την κόντρα, η μπάλα κατέληξε κόρνερ
32′ Σουτ του Καζναφέρη από πλάγια θέση αριστερά, άουτ
41′ Σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, η μπάλα στα χέρια του Τζόρβα

46′ Ο Μαρίνος πέρασε στη θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα
46′ Ο νεαρός Κατίδης στη θέση του Πρίττα, που δεν μπόρεσε να συνεχίσει λόγω τραυματισμού
50′ Ο Ρουίζ γύρισε από δεξιά, ο Νέτο σούταρε από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, ο Τζόρβας έδιωξε σωτήρια για τον Παναθηναϊκό
54′ Σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, κεφαλιά του Σισέ, η μπάλα πάνω από το δοκάρι
57′ Ο Λέτο σέντραρε από αριστερά, ο Σισέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως ήταν σε θέση οφ σάιντ και το τέρμα σωστά δεν μέτρησε
60′ Κόρνερ του Νίνη από αριστερά, κοντινή κεφαλιά του Γκοβού, άουτ
61′ Ο Τσεσνάουσκις στη θέση του Καζναφέρη
67′ Ο Μίσελ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζόρβα με προβολή όμως το τέρμα δεν μέτρησε καθώς η φάση είχε σταματήσει για επιθετικό φάουλ του Ρουίζ πάνω στον Βύντρα
68′ Ο Χριστοδουλόπουλος πέρασε στη θέση του Γκοβού
70′ Κίτρινη κάρτα στον Μαρίνο για μαρκάρισμα πάνω στον Χαβίτο
73′ Σέντρα του Βύντρα από δεξιά, άστοχη έξοδος του Σηφάκη, κεφαλιά του Σισέ, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι
74′ Ο Σισέ βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη όμως σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα του Αρη, που έδιωξε
76′ Εκπληκτική ατομική ενέργεια του Νίνη και σουτ έξω από την περιοχή, άουτ
77′ Σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι. Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει εδώ και αρκετή ώρα την απόδοσή του
79′ Φάουλ του Ρουίζ, έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα ο Τζόρβας
80′ Ο Αραβίδης πέρασε στη θέση του Βανγκέλι
84′ Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα για φάουλ πάνω στον Τσεσνάουσκις
85′ Κίτρινη στον Τόχα για φάουλ πάνω στον Νίνη
89′ Σουτ του Τσεσνάουσκις μέσα από την περιοχή, άουτ
90+ Μετά από λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Χαβίτο πήρε την μπάλα σούταρε έξω από την περιοχή, ο Τζόρβας πραγματοποίησε σπουδαία και σωτήρια επέμβαση

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Τουμπάκαρης (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: “Σπύρος Λούης”, ΟΑΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο (46′ Μαρίνος), Νίνης, Κατσουράνης, Γκοβού (68′ Χριστοδουλόπουλος), Λέτο, Σισέ
Στον πάγκο: Καρνέζης, Ιωαννίδης, Γκαρσία, Πλεσί, Πετρόπουλος

ΑΡΗΣ (Έκτορ Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Βανγκέλι (80′ Αραβίδης), Οριόλ, Μίσελ, Τόχα, Ρουίς, Καζναφέρης (61′ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Πρίττας (46′ Κατίδης)
Στον πάγκο: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Οικονομόπουλος


… Κώστας Χαλέμος

Δείτε εδώ το γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.