Χριστόπουλος: «Θέλω να παραμείνω»

Την πρόθεσή του να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα κα τη νέα χρονιά εξέφρασε ο Γιάννης Χριστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Την πρόθεσή του να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα κα τη νέα χρονιά εξέφρασε ο Γιάννης Χριστόπουλος στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού των Ηπειρωτών:

«Προσπαθούμε όλοι στην ομάδα να μαζέψουμε το μυαλό το δικό μας αλλά και των παικτών, γιατί μετά την νίκη επί της Κέρκυρας η χαρά μας είναι μεγάλη. Προετοιμαζόμαστε εδώ και δυο μέρες για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που είναι ένα από τα δυσκολότερα της περιόδου και θα πρέπει να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση, καλή οργάνωση στο παιχνίδι μας, αγωνιστική πειθαρχία και να τρέξουμε πολύ για να καταφέρουμε να πάρουμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα”.
Για το αν επαναπροσδιορίζονται οι στόχοι πλέον με την συμμετοχή στα play offQ Τα play off είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι. Γίνονται έξι ματς μέσα σε τρεις εβδομάδες κι εκεί οι πιθανότητες δεν είναι μαζί μας. Και οι τρεις ομάδες που θα παίξουμε είναι πολύ δύσκολες και έχουν διαφορά από εμάς στο μπάτζετ, την οργάνωση και στο ρόστερ, όπου έχουν εμπειρία και βάθος. Εμείς έχουμε 11 παίκτες στο όριο των καρτών. Νιώθω ότι έχω πάρει από τους παίκτες μου ό,τι είχαν μέσα τους σε αντοχές, σε ψυχικά αποθέματα, κατά μία έννοια τους έχουμε στύψει. Σίγουρα όμως πρέπει πάντα να έχουμε κάποιο στόχο. Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ όλοι οι παίκτες θα πάνε σπίτι τους να ξεκουραστούν και όταν γυρίσουμε θα μιλήσουμε στα αποδυτήρια για να δω κι εγώ μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε και τι κυνηγάμε. Το σίγουρο όμως είναι ότι αυτή η ομάδα έχει το πνεύμα του νικητή και σε όλους αρέσει να κερδίζουμε. Αυτή η ομάδα, παρά τις δυσκολίες που είχαμε τον χειμώνα, είναι προετοιμασμένη για να αντέχει μέχρι και τον Μάιο. Οι «ρεζέρβες» που χρησιμοποιήσαμε μάς έδειξαν ότι έχουν να δώσουν και ότι μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω τους, οπότε μετά τη μικρή άδεια θα δούμε τους στόχους που θα βάλουμε.
Για τον ΠΑΣ των δυο τελευταίων ετών: Είναι τελείως διαφορετική ομάδα η περσινή και η φετινή. Έχει τεράστιες διαφορές στο ρόστερ, στο στυλ του παιχνιδιού, αποδίδει περισσότερο οργανωμένο και ποιοτικό ποδόσφαιρο και είναι τελείως διαφορετικές οι ομάδες.
Θα σας πω, επομένως, μόνο για τη φετινή ομάδα. Πιστεύω ότι το πιο όμορφο και μεγάλο που πετύχαμε δεν είναι η 3η, 4η, 5η θέση που θα πάρουμε, αλλά η διαδρομή. Ο ΠΑΣ πιθανότατα φέτος θα πετύχει ίσως τη μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του κι αυτό θα συμβεί στην πιο δύσκολη συγκυριακά χρονιά της ιστορίας του. Κι αυτό κάνει το επίτευγμα τεράστιο. Αν συζητήσουμε πως έγινε η κάθε μια μεταγραφή με τον περιορισμό που υπήρχε, τότε κάθε μεταγραφή είναι και μια ξεχωριστή ιστορία. Κάθε παιχνίδι, ακόμα και ο χειμώνας που περάσαμε, κι αυτά είναι μια ξεχωριστή ιστορία. Ακόμα και όσα δεν γνωρίζετε ότι συνέβησαν στα αποδυτήρια είναι μια ιστορία. Το μέγεθος της επιτυχίας δεν μπορεί να το αντιληφθεί ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος, που δεν έχει ζήσει την κάθε στιγμή όπως εμείς. Ούτε εσείς, ούτε καν όλοι οι παίκτες δεν το αντιλαμβάνονται τι έγινε φέτος.
Η ομάδα πήγαινε μόνη της, όπως πρέπει να πηγαίνει η κάθε ομάδα. Δεν αφήνω υπονοούμενα γι’ άλλες ομάδες, αλλά ξέρω ότι η δική μου ομάδα δεν είχε δανεικό παίκτη, ήταν μακριά από τα κέντρα αποφάσεων,κατά τη διάρκεια της χρονιάς μόνο δυο  πέναλτι δεν δόθηκαν σε αντιπάλους μας, που ήταν όπως είδα μετά, και αναφέρομαι στα ματς με Άρη στο Χαριλάου και Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Αν όμως βάλω όλες τις άλλες διαιτησίες, ακόμα και τη συνολική στα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια, θα καταλάβετε όλοι ότι η ομάδα μας ευνοήθηκε από στιγμιαία λάθη των διαιτητών. Κόντρα σε όλα αυτά και ακόμα και στο μυαλό κάποιων συμπολιτών μας που δεν πίστευαν ότι εμείς παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη, αυτοί οι παίκτες βρήκαν την ψυχή, το σθένος, τον τσαμπουκά να κάνουν αυτήν τη μεγάλη επιτυχία. Και θα πρέπει όλο το επόμενο διάστημα αυτά τα παιδιά να τα αποθεώσετε.
Για το παιχνίδι με τον  ΠΑΟΚ: Δεν έχω δει μόνο τον αγώνα κυπέλλου του ΠΑΟΚ, αλλά πάρα πολλά από τα τελευταία. Σας λέω ότι είναι δύσκολο παιχνίδι, το οποίο θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψουμε στη συγκέντρωση που είχαμε πριν την Κυριακή.
Για το πώς θα αγωνισθεί ο ΠΑΣ στην Τούμπα: Δεν μπορώ να σας το πω, γιατί θα το πείτε στον κ. Δώνη (σ.σ. γέλια). Θα σας πω κάτι άλλο. Στο β’ γύρο του πρωταθλήματος πολλοί καί δημοσιογράφοι καί φίλαθλοι μιλούσαν για άγχος των ποδοσφαιριστών. Εμείς καταφέραμε να παίζουν τα παιδιά χωρίς άγχος. Τους κάναμε το άγχος θέληση και κίνητρο και δύναμη της θέλησης για να αποδείξουν πόσο καλή ομάδα είμαστε. Άρα ούτε στο παιχνίδι της Κυριακής θα έχουμε άγχος. Από εκεί και πέρα πάμε πάντα για τη νίκη και μετά από 10 μήνες αυτό πέρασε στο DNA της ομάδας. Αν καταφέρουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα ψυχικά και σωματικά και αν καταφέρουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα, θα το δούμε την Κυριακή.
Για το θέμα του γηπέδου: Είχα πει ότι ανοίγω το θέμα, αλλά θα περιμένω νέα μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ισχύει αυτό. Πρέπει να δημιουργηθούν κάποιες προϋποθέσεις για να έχει η ομάδα συνέχεια και για να μπορώ κι εγώ από την πλευρά μου να δώσω κίνητρο στους παίκτες μου να βάλουν στόχους, να είναι χαρούμενοι όταν έρχονται για προπόνηση, να έχουν διάθεση όταν μπαίνουν για προπόνηση ή αγώνα, όλες αυτές είναι προϋποθέσεις, που μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ πρέπει να τις δούμε. Ο πρόεδρος τα γνωρίζει όλα αυτά, κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει να ετοιμαστεί και να κάνουμε μια συζήτηση»
Για τορόστερ και το φετινό  σκάουτιγκ : Πέρυσι το ρόστερ χτίστηκε πάνω στη βάση ένδεκα παικτών, που μάλιστα κάποιοι είχαν από ελάχιστη ως μηδαμινή συμμετοχή την περσινή περίοδο,  ψάξτε όλες τις ομάδες, την Κέρκυρα, τον Πανιώνιο, την ΑΕΚ, τον ΟΦΗ, τι ρόστερ είχαν που συνέχισε να παίζει φέτος, εμείς προσθέσαμε τρεις μεταγραφές άνω των 24 ετών, εκ των οποίων δύο ήταν οι Πάντος και Τζημόπουλος και συμπληρώσαμε το ρόστερ με παιδιά κάτω των 24 ετών και παιδιά από την Ακαδημία. Τον Ιανουάριο πάλι ίσως ήμασταν η μοναδική ομάδα που δεν έκανε μεταγραφή και ήταν μεγάλο το ρίσκο που πήρα τότε. Ίσως ήταν και λίγο εγωιστικό, αλλά είχα βάλει πάνω απ’ όλα τη λογική και κάποια κριτήρια που είχα εγώ. Εμείς είχαμε αποδυναμωθεί με την αποχώρηση δυο παικτών και αποφασίσαμε να ανεβάσουμε δυο παιδιά από την Κ-20 που τα πιστεύω πολύ. Όλο αυτό το διάστημα δουλεύουμε και προσπαθούμε να εξελίξουμε αυτά τα παιδιά.
Όσον αφορά το σκάουτινγκ, δεν υπήρχε η δυνατότητα να δημιουργηθεί τμήμα φέτος, αλλά πιστεύω και εύχομαι να υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί τη νέα σεζόν. Έχω πάρει και έχω οργανώσει κατάλληλα τη δουλειά, ώστε από εδώ και πέρα, ανάλογα τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν και το μπάτζετ που θα υπάρξει, να γίνει η κατάλληλη έρευνα στην αγορά, ώστε οι λίγες προσθήκες που πιστεύω ότι θα χρειαστούν, να μπορεί η ομάδα να τις κάνει.
Για την παραμονή του : Το ξεκαθαρίζω και να μεταφερθεί όπως ακριβώς το λέω. Εμένα ο ΠΑΣ Γιάννινα μ’ έχει κερδίσει συναισθηματικά, θέλω να παραμείνω και τη νέα σεζόν στην ομάδα, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι και επαγγελματίας προπονητής. Και πρέπει να βάλω τη λογική. Περιμένω τον πρόεδρο να ετοιμαστεί για να κάνουμε μία συζήτηση, εγώ δεν έχω μιλήσει με καμία άλλη ομάδα, ούτε θα μιλήσω μέχρι να συζητήσω με τον πρόεδρο και από εκεί και πέρα ανάλογα τα αποτελέσματα θα δω αν έχω τη δύναμη να δώσω κι άλλα πράγματα σ’ αυτήν την ομάδα ή όχι. Απλώς όσο είμαι στην ομάδα θα πρέπει να λειτουργώ ως προπονητής και να προσπαθώ να ετοιμάσω την επόμενη μέρα της ομάδας.
Για το αν ο ΠΑΣ είναι πλέον ελκυστικός ώστε να προσελκύει ποδοσφαιριστές : Αυτό πρέπει να γίνει για να αλλάξει επίπεδο και μέχρι να καθιερωθεί στην Α’ Εθνική και ίσως και σε ψηλότερες θέσεις. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει ελκυστικός αγωνιστικά όσον αφορά την εικόνα και το οργανωμένο ποδόσφαιρο που παίζει, το κλίμα και τη δουλειά που γίνεται, αλλά πρέπει να γίνει ελκυστική και στην οργάνωση που θα έχει στο λειτουργικό και τις υποδομές για να προσελκύσουμε και ποδοσφαιριστές που θα δουλέψουν εδώ με την καρδιά τους.

Χωρίς απουσίες

Κανονικά προπονήθηκαν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το τελευταίο παιχνίδι πριν την έναρξη των πλέι οφ, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Η ένταση του προγράμματος ήταν ανεβασμένη, με τους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν ασκήσεις τακτικής και ταχύτητας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Αυγενικού και Ιωάννου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.