Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του από την εμφάνιση κάποιων παικτών. Ο βαθμός της ισοπαλίας απέναντι στην ΑΕΚ δεν άφησε ευχαριστημένο τον Δώνη.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο, ο τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε με σκληρή γλώσσα για όσους «δεν ιδρώνουν τη φανέλα», ενώ δήλωσε υπερήφανος για την απόδοση και την εμφάνιση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο.

«Θεωρώ πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε ματς που δεν κρατάμε για 90 λεπτά. Με ανησυχεί η εικόνα που δείξαμε τα πρώτα 45 λεπτά. Δεν ήθελα να κάνω μόνο μία αλλαγή, αλλά έξι. Είμαι αρκετά εκνευρισμένος από την εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και περήφανος για την εικόνα στο δεύτερο με δέκα παίκτες», δήλωσε αρχικά ο Χιμένεθ, που στη συνέχεια παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ατρόμητου στο πρώτο μέρος, αλλά και την αδυναμία της Ένωσης να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε τρεις διοργανώσεις:

«Ανώτερος ήταν ο Ατρόμητος στο πρώτο ημίχρονο και εμείς στο δεύτερο. Ειλικρινά, η ΑΕΚ δεν είναι σε θέση να παίζει τρία ματς σε μια εβδομάδα. Είχαμε βαρίδια στα πόδια μας. Δεν το χρησιμοποιώ ως δικαιολογία. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε, αλλά η εικόνα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, μετά την ανάλυση που θα κάνουμε, θα έχει σοβαρές συνέπειες για πολλούς. Η δικιά μου ανησυχία είναι να διορθώσω κάποια πράγματα. Πρέπει όμως κάποια πράγματα να μένουν στα αποδυτήρια. Για τις συνέπειες που είπα, θα τις ξέρουμε εγώ και οι ποδοσφαιριστές. Οι συνέπειες δεν έχουν να κάνουν με την έξοδο από την ομάδα. Όποιος φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ, πρέπει να την ιδρώνει μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Όταν ξεκίνησε το παιχνίδι δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Και μόλις πήγα να αλλάξω το σύστημα, ήρθε η αποβολή».

«Υπάρχουν και θετικά στοιχεία»
Η εμφάνιση της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος «μαλάκωσε» τον Ισπανό, που εξήρε τους ποδοσφαιριστές του για το πάθος τους. «Οι περισσότεροι παίκτες της ΑΕΚ τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Θα ήθελα να δω και κάποιες άλλες ομάδες, όταν μένουν με δέκα παίκτες πώς θα μπορούσαν να το χειριστούν», είπε χαρακτηριστικά ο 46χρονος τεχνικός, ο οποίος καταλήγοντας έκανε λόγο για τα προβλήματα στα οποία καλείται να βρει λύση ο ίδιος και η ΑΕΚ γενικότερα:

«Γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα. Και αν ένα είναι το βασικό, δεν έχει γίνει η σωστή προετοιμασία και η σωστή οργάνωση, ώστε να μπορεί να παίζει σε τρεις διοργανώσεις. Και δεν εννοώ μόνο την προετοιμασία σε αγωνιστικό επίπεδο. Αν υπάρχει κάποια εξήγηση για το γεγονός ότι η ομάδα παίζει διαφορετικά στα μεγάλα ματς απ’ ότι στα μικρά, δεν πρέπει να το εκφράσω, αλλά έχει να κάνει πολύ με τις φιλοδοξίες. Οποιοσδήποτε φίλαθλος της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι πικραμένος για την ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό. Είναι πάντως λίγες οι ομάδες που μετά από ένα τόσο κακό πρώτο ημίχρονο και με παίκτη λιγότερο μπορούν να ανατρέψουν μια κατάσταση. Υπάρχουν και θετικά στοιχεία από το ματς. Και από τα αρνητικά πρέπει να μάθουμε. Και πρέπει ή να μάθουμε ή αλλιώς έχουμε πρόβλημα. Όποιος έχει μάθει καλώς, όποιος δεν έχει μάθει, είναι αργά».

Δώνης: “Δεν το πιστέψαμε”
Ο βαθμός της ισοπαλίας απέναντι στην ΑΕΚ δεν άφησε ευχαριστημένο τον Γιώργο Δώνη. Ο προπονητής του Ατρόμητου είδε κάποια θετικά στοιχεία από την ομάδα του, αλλά έκανε λόγο για έλλειψη αποφασιστικότητας και πίστης και πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων.

«Νομίζω πως στο ματς αυτό από πλευράς τακτικής και απόδοσης είδαμε αρκετά πράγματα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον απόλυτο έλεγχο, υπομονή και κάναμε φάσεις. Δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο να φτάσει κοντά στην εστία και θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Μετά την αποβολή η ΑΕΚ μας έδωσε χώρο, μας μείωσε τους χώρους και αυτό είχε ως συνέπεια να μην έχουμε την ηρεμία και τις καλές επιλογές», είπε ο Δώνης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αρνητικά στοιχεία της ομάδας του: «Ξέρουμε τα προβλήματά μας και ξέρουμε γιατί δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις με παίκτη παραπάνω και θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε τον Γενάρη ή το καλοκαίρι. Επίσης μας λείπει η αποφασιστικότητα και η πίστη όταν φτάσουμε κοντά στην εστία, να πετύχουμε γκολ. Επομένως ή θα πρέπει να το διορθώσουμε ή θα πρέπει να ψάξουμε για ποδοσφαιριστές».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.