ΠΑΣ για Ευρώπη μέσω play off (video)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε το άγχος και την Κέρκυρα (1-0) και εξασφάλισε την συμμετοχή του στα play off του πρωταθλήματος. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν ο Ίλιτς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε το άγχος και την Κέρκυρα (1-0) και εξασφάλισε την συμμετοχή του στα play off του πρωταθλήματος. «Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν ο Ίλιτς. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την πολύτιμη και ιστορική νίκη, η οποία τους εξασφαλίζει την συμμετοχή στα play off του πρωταθλήματος, καθώς έφτασαν τους 44 βαθμούς και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν συνολικά η δωδέκατη νίκη για τους Ηπειρώτες στο εφετινό πρωτάθλημα. Από την άλλη πλευρά, η Κέρκυρα γνώρισε την 17η εφετινή της ήττα και παρέμεινε ουραγός της βαθμολογίας με 20 βαθμούς.

Καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε δοκάρι με τον Ντε Βινσέντι, ο οποίος αποθεώθηκε κατά την αλλαγή του, λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Σε παθητικό ρόλο η Κέρκυρα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Στρατηλάτη, ο οποίος κράτησε σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του ανέπαφη, όμως δεν κατάφερε να σταματήσει και το Ίλιτς στη φάση του 74ου λεπτού.

Η «σκακιέρα» των προπονητών
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και τον Φεγκρούς κάτω από τα δοκάρια. Οι Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος και Κολοβέτσιος ήταν οι τέσσερις της άμυνας, με τους Λίλα και Τσουκαλά στη μεσαία γραμμή ως αμυντικούς μέσους. Οι Γεωργίου, Ντε Βινσέντι και Κοροβέσης ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Ίλιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, η Κέρκυρα παρατάχθηκε με το ίδιο σύστημα και τον Στρατηλάτη κάτω από τα δοκάρια. Οι τέσσερις της άμυνας ήταν οι Αθανασίου, Βενέτης, Πετρούσης και Τσουμάνης. Οι Σταμόγιαννος και Ηλιάδης ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι, ενώ οι Αγρίτης, Λεόν και Κρητικός ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Κυβελίδης.

Γιαννιώτικη υπεροχή από την αρχή
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η Κέρκυρα παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος αρκετά καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηνε διαδρόμους προς την εστία του Στρατηλάτη, για τους παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου.

Το άγχος κυρίευσε τους γηπεδούχους, που έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους και έφταναν με δυσκολία μπροστά στην αντίπαλη εστία. Από την πλευρά της, η Κέρκυρα άρχισε να ανεβαίνει μετά το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης και να απειλεί σποραδικά την εστία του Φεγκρούς. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αντιμετώπισε σε δυο τρεις περιπτώσεις πρόβλημα με την ορατότητα, καθώς είχε κόντρα τον ήλιο στο πρώτο μέρος.

Κατέβασε ρολά ο Στρατηλάτης
Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβασε στροφές και δημιούργησε μαζεμένες ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Οι Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Πάντος και Κοροβέσης έφτασαν κοντά στο πρώτο γκολ των γηπεδούχων, όμως έπεσαν πάνω στον Στρατηλάτη, ο οποίος κράτησε το μηδέν για την εστία του, στις περιπτώσεις που χρειάστηκε. Κυρίως στη φάση του 39ου λεπτού, ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, κατάφερε να σταματήσει τους Γεωργίου και Πάντο, διατηρώντας το μηδέν για την εστία του.

Το τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο μέρος βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 0-0, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Η Κέρκυρα ήταν αρκετά καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, κυρίως στον αμυντικό τομέα. Επιθετικά, οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν την εστία του Φεγκρούς.

Στο ίδιο μοτίβο η επανάληψη
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον ΠΑΣ Γιάννινα να εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από την αρχή τους φιλοξενούμενους για το γκολ, όμως στις ευκαιρίες που δημιούργησαν ο Στρατηλάτης ήταν και πάλι εκεί για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Λυτρωτής ο Ίλιτς
Στο 74′ ο Τζημόπουλος βρήκε τον Ίλιτς και αυτός κατάφερε να νικήσει τον Στρατηλάτη για το πρώτο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα στην αναμέτρηση. Ο παίκτης της ομάδας των Ιωαννίνων έφτασε τα εννέα γκολ στο εφετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχους εξακολούθησαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα μετά το γκολ, που σημείωσαν ενώ έδειξαν πως είχαν τους είχε φύγει το άγχος που είχαν, όσο το σκορ ήταν ισόπαλο.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν με σχετική ευκολία το υπέρ τους σκορ, μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, καθώς η Κέρκυρα δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία τους. Στις αξιοσημείωτες στιγμές της αναμέτρησης ήταν η αποθέωση του Ντε Βινστέντι κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο, στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη και να εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στα play off του πρωταθλήματος. πανηγυρικό κλίμα στο γήπεδο «Ζωσιμάδες».

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 29η
Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα
Γήπεδο: Ζωσιμάδες
Διαιτητής: Κουκουλάκης
Βοηθοί: Σίπκας, Βέρρης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (Κεϊτά 88′), Γεωργίου (Γιάκος 72′), Ίλιτς (Βίλα 79′), Τζημόπουλος

Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Πετρούσης, Βενέτης, Σταμόγιαννος (Γκούμας 86′), Ηλιάδης, Αγρίτης (Ντινιωτάκης 84′), Λεόν, Κρητικός, Τσουμάνης, Κυβελίδης (Γκέσιος 55′), Αθανασίου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.