Ένας Κούκ(ος)ετς έφερε την άνοιξη

Τη δεύτερη σερί νίκη του πέτυχε ο Πανιώνιος ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή στη Νέα Σμύρνη και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Κούκετς με κεφαλιά στο 69ο λεπτό του παιχνιδιού. Λίγα πράγματα από τον Ηρακλή που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του ματς να γίνει απειλητικός. Αποβλήθηκε για ακόμα ένα παιχνίδι ο Γιάκομπ.
Τα σχέδια των προπονητών
Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1 θέλοντας να κυριαρχήσει η ομάδα του στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Μάχο ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Σιόβας με το Λάτκα κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με το Μανιάτη στο δεξί άκρο και τον Κοντοέ στο αριστερό. Ο Τσότσαλιτς με τον Αναστασόπουλο ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Κούκετς να καλύπτει τη δεξιά πλευρά το Σαλαλί την αριστερή και ο Σάμαρης σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό επιθετικό που ήταν ο Σίτο Ριέρα.

Ακριβώς την ίδια διάταξη επέλεξε να ξεκινήσει το ματς και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με τον Ελευθερόπουλο κάτω από τα δοκάρια του Ηρακλή τους Κατσαμπή και Χοσέμι στο κέντρο της άμυνας, τον Κανακούδη αριστερά και τον Αραμπατζή δεξιά. Στη μεσαία γραμμή ο Πίτου Γκαρσία με το Ντάνι είχαν το ρόλο των ανασταλτικών χαφ, με τον Μάρα να παίζει λίγο πιο μπροστά τους. Στο αριστερό άκρο ήταν ο Σίσιτς, σο δεξί ο Ζοτ και ο Γιάκομπ στο συνήθη ρόλο του σέντερ φορ.
Κακό θέαμα στο πρώτο μέρος
Το θέαμα που παρακολούθησαν στο πρώτοι ημίχρονο όσοι επέλεξαν να περάσουν το μεσημέρι τους στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης ήταν αποκαρδιωτικό. Οι δυο ομάδες κακοποίησαν το ποδόσφαιρο και οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ο Πανιώνιος ο οποίος είχε και την ελαφρά υπεροχή  ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις δυο μοναδικές καλές στιγμές του πρώτου 45λεπτου. Η πρώτη ήταν στο 28 όταν ο Σαλαλί με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Ελευθερόπουλο να πέσει στην αριστερή γωνία του και να διώξει τη μπάλα, ενώ στο 34 οι νεοσμυρνιώτες έχασαν την σημαντικότερη ευκαιρία τους όταν ο Ριέρα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του «γηραιού» αλλά σούταρε άουτ.
Λύτρωση απο Κούκετς
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δυο ομάδες ανέβασαν την απόδοση τους με τους γηπεδούχους να φτάνουν περισσότερες φόρες κοντά στην επίτευξη κάποιου γκόλ Στο 63ο λεπτό από το βολέ του Μάχο και το λάθος του Κατσαμπή, ο νεοεισελθόντας Μπάλαμπαν βρέθηκε τετ α τετ με τον Ελευθερόπουλο, έκανε το πλασέ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ηρακλή δεν επέτρεψε στον επιθετικό του Πανιωνίου να πανηγυρίσει!

Ένα λεπτό αργότερα ο Ηρακλή έφτασε κοντά στο γκόλ όμως το σουτ του Πίτου Γκαρσία από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή έφυγε λίγο έξω από τα δοκάρια του Μάχο. Στο 69ολεπτο ο Πανιώνιος κατάφερε να φτάσει στο γκόλ. Ο Κοντοές σέντραρε από αριστερά και ο Νταβόρ Κούκετς ο οποίος κινήθηκε στο δεύτερο δοκάρι και στην πλάτη της άμυνας του Ηρακλή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ελευθερόπουλου πετυχαίνοντας το 1-0.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο να πανηγυρίζει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, αφού το μόνο αξιοσημείωτο μέχρι το φινάλε του ματς ήταν η δεύτερη κίτρινη του Γιάκομπ στις καθυστερήσεις. Ο Ρουμάνος δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του και έτσι για ακόμα ένα ματς αποβλήθηκε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.