Της έκλεισε το… σπίτι

Ο Πανιώνιος νίκησε τη Λάρισα 1-0 στο "Αλκαζάρ" στο τελευταίο ματς των "βυσσινί" στη φυσική τους έδρα. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Σάμαρης στο 42'.

Ο Πανιώνιος νίκησε τη Λάρισα 1-0 στο “Αλκαζάρ” στο τελευταίο ματς των “βυσσινί” στη φυσική τους έδρα. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο Σάμαρης στο 42′. Καλύτερη η Λάρισα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρηση, δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μάχο. Στο φινάλε της αναμέτρησης απείλησε η ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην αντίπαλη άμυνα. Στους δέκα βαθμούς ανέβηκε ο Πανιώνιος και στη 15η θέση της βαθμολογίας. Στους έντεκα βαθμούς και στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας έμειναν οι “βυσσινί”, οι οποίοι μετακομίζουν στο νέο τους “σπίτι”. Συγκινητικές στιγμές από τους φίλους της ομάδας, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η σκακιέρα των προπονητών
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση η Λάρισα του Γιάννη Παπακώστα. Ο Αμπάρης κάθισε κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, με τους Κολοβέτσιο και Νταμπίζα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Ταλ και Βενετίδης κάλυψαν τα δυο άκρα της άμυνας, με τους Ιγκλέσιας και Ρομέου να αγωνίζονται ως αμυντικοί μέσοι. Οι Σίμις, Μετίν και Κανόμπιο ήταν οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Κουζέν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με 4-4-1-1. Ο Μάχο κάθισε κάτω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων, με τους Σιόβα και Λάτκα να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Οι Κοντοές και Μανιάτης κάλυψαν τα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Όμο και Αναστασόπουλος ήταν οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Γουνδουλάκης και Σάμαρης αγωνίστηκαν στις πτέρυγες, με τον Σαλαλί να παίρνει θέση επιτελικού μέσου, πίσω από τον Ριέρα, ο οποίος ήταν η μοναδική επιθετική αιχμή των φιλοξενούμενων.

Συγκινητικές στιγμές στο “Αλκαζάρ”
Ιδιαίτερα φορτισμένο ήταν το κλίμα στο “Αλκαζάρ” στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι φίλοι της Λάρισας δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο τελευταίο ματς των γηπεδούχων στο συγκεκριμένο γήπεδο και αρκετά καπνογόνα έκαναν αρκετά δύσκολη την ορατότητα στην έναρξη της αναμέτρησης.

Επέβαλε τον ρυθμό της η Λάρισα
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησαν να μεταφέρουν το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μάχο, με τον Κανόμπιο να χάνει την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, όταν η κεφαλιά του στο 12′ πέρασε έξω από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 17′ ο Μετίν σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήρθε ένα λεπτά μετά την συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου της αναμέτρησης, όταν ο Αμπάρης αναγκάστηκε να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ σε σουτ του Αναστασόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων. Οι “βυσσινί” ήταν σαφώς καλύτεροι των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Μάχο.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών
Η ομάδα του Γιάννη Παπακώστα είχε δυο ευκαιρίες μετά την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τους Σίμιτς και Ιγκλέσιας, όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις, η μπάλα δεν κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα. Οι χαμένες ευκαιρίες της Λάρισας συνεχίστηκαν και στο 36′, όταν ο Κανόμπιο και πάλι δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Πανιώνιος παρουσίασε αρκετά προβλήματα στη μεσαία του γραμμή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάνεται στο πρώτο μέρος με ευκολία η μπάλα. Οι επισκέψεις των “κυανέρυθρων” στην αντίπαλη εστία ήταν ελάχιστες και ο Ριέρα έμοιαζε αρκετά απομονωμένος από την υπόλοιπη ομάδα του ʼκη Μάντζιου.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και ενώ η Λάρισα ήταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία, ο Πανιώνιος βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Μετά το φάουλ του Γουνδουλάκη και την απομάκρυνση του Νταμπίζα, ο Σάμαρης με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αμπάρη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε σε θέση οδηγού (0-1) τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν αρκεστεί σε παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται. Η Λάρισα ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος, όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε.

Στιγμές αναμνήσεων
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ έκαναν την εμφάνισή τους με πέντε πανό τα οποία έγραφαν ιστορικές ημερομηνίες των “βυσσινί”, δημιουργώντας κλίμα συγκίνησης στις τάξεις των οπαδών. Οι ημερομηνίες ήταν 1964 χρονιά ίδρυσης της ομάδας, 1985 έτος κατάκτησης πρώτου κυπέλλου Ελλάδος, 1988 το πρωτάθλημα Ελλάδος, 2007 το δεύτερο κύπελλο Ελλάδος και 2010 η χρονιά κατασκευής του νέου γηπέδου. Το χειροκρότημα των φιλάθλων ήταν έντονο και όπως ήταν φυσικό, το αγωνιστικό σε εκείνο το σημείο πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις ο Πανιώνιος
Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης του “Αλκαζάρ” με τη Λάρισα να προσπαθεί από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλει τον ρυθμό της και να φτάσει γρήγορα στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Πανιώνιος βρήκε αρκετούς χώρους στην επίθεση και προσπάθησε να φτάσει στο δεύτερο γκολ, που ουσιαστικά θα “καθάριζε” το ματς. Ο Σαλαλί έστειλε τη μπάλα άουτ στο 53′, στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στην επανάληψη. Η Λάρισα απάντησε στις ευκαιρίες με το σουτ του Μετίν στο 57′. Στο 63′ ο Κουζέν έχασε μια ακόμα ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσια, για τους γηπεδούχους.

Πίεσε για την ισοφάριση η Λάρισα
Στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, ο Γιάννης Παπακώστας ρίσκαρε, καθώς έριξε στη “μάχη” και τον Μακίνουα. Ο Πανιώνιος κρατούσε με “νύχια και με δόντια” το υπέρ του 1-0 και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Οι “βυσσινί” εγκαταστάθηκαν έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μάχο, στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και έψαξαν τους διαδρόμους προς την εστία του Μάχο. Ο Χίκα στο 85′ έχασε την ευκαιρία του αγώνα για να “κλειδώσει” το ματς για τους φιλοξενούμενους, καθώς στο τετ-α-τετ με τον Αμπάρη, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Λάρισας.

Στο φινάλε της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες για να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν το “Αλκαζάρ” με ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Πανιώνιος πήρε μια σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία και κατάφερε να πάρει βαθιά βαθμολογική “ανάσα”. Δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε κάποιο γκολ η Λάρισα και γνώρισε μια οδυνηρή ήττα, που της ανέκοψε την ανοδική πορεία των τελευταίων αγωνιστικών.

Γήπεδο: “Αλκαζάρ
Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

Η εξέλιξη του αγώνα:
1′: Ξεκίνησε η αναμέτρηση με τους γηπεδούχους στη σέντρα
3′: Ένα σύννεφο καπνού, έχει θολώσει την ατμόσφαιρα στην περιοχή του Μάχο
4′: Σέντρα του Σίμιτς από τα δεξιά, ο Κοντοές θα βρεθεί στο έδαφος καθώς δέχθηκε τη μπάλα στη βουβωνική χώρα…
6′: Επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο ο Κοντοές
10′: Η ΑΕΛ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχει περιορίσει σε παθητικό ρόλο τον Πανιώνιο
12′: Σέντρα του Σίμιτς από τα δεξιά, κεφαλιά του Κανόμπιο, η μπάλα έφυγε άουτ
16′: Συρτό σουτ του Ρομέου, ο Μάχο βλέπει τη μπάλα να καταλήγει άουτ…
17′: Σουτ του Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Μάχο
21′: Σουτ στην κίνηση του Αναστασόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Αμπάρης με υπερένταση έπεσε στην αριστερή του γωνία και παραχώρησε κόρνερ…
30′: Βαθιά μπαλιά του Βενετίδη, ο Νταμπίζας κέρδισε στον αέρα τον Κοντοέ, ο Λάτκα απομάκρυνε τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Σίμιτς, ο τελευταίος έκανε το βολέ, αλλά ο Λάτκα και πάλι έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ
31′: Στο έδαφος και πάλι ο Κοντοές, ο οποίος μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο
32′: Σέντρα του Μετίν από τα αριστερά, ο Σίμιτς κατέβασε τη μπάλα, ο Ιγκλέσιας έκανε με τη μία το γυριστό σουτ, αλλά από την κόντρα του Αναστασόπουλου, η μπάλα κατέληξε κόρνερ…
34′: Επέστρεψε στο ματς ο Κοντοές, με επίδεσμο στο κεφάλι του
36′: Σέντρα του Σίμιτς από τα δεξιά, ο Κανόμπιο βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής, έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ
41′:ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Βενετίδη για φάουλ στον Σάμαρη
42′: ΓΚΟΟΟΛ (0-1): Φάουλ του Γουνδουλάκη από τα δεξιά, ο Νταμπίζας απομάκρυνε τη μπάλα, ο Σάμαρης που βρισκόταν έξω από την περιοχή, έκανε με τη μία το πλασέ και έκανε τα δίχτυα του Αμπάρη να σπαρταρίσουν!
45′: Κάθετη πάσα του Μετίν για τον Βενετίδη, ο τελευταίος έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Σίμιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν θα μετρήσει διότι ο Μποζατζίδης υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Βενετίδη
45′: Δύο είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
45’+1′:ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Σαλαλί για φάουλ στον Ιγκλέσιας
45’+3′: Λήξη του ημιχρόνου

46′: Χωρίς αλλαγές από τους δύο τεχνικούς ξεκίνησε το β’ σαρανταπεντάλεπτο
50′: Η ΑΕΛ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πάλι…
53′: Βαθιά μπαλιά του Κοντοέ, ο Σαλαλί βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, έκανε με τη μία το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα εκατοστά έξω από την εστία του Αμπάρη
57′: Δυνατό σουτ του Μετίν έξω από την περιοχή, ο Λάτκα έκανε την προβολή και πέταξε τη μπάλα κόρνερ…
59′:ΑΛΛΑΓΗ Ο Μακίνουα στη θέση του Σίμιτς
63′: Σέντρα του Μετίν από τα αριστερά, ο Κουζέν νίκησε στον αέρα τον Σιόβα, αλλά η κεφαλιά του από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν ήταν εύστοχη…
65′:ΑΛΛΑΓΗ Ο Οκπάκο στη θέση του Σαλαλί
67′:ΑΛΛΑΓΗ Ο Μπλάζεκ στη θέση του Ιγκλέσιας
67′: Με φορείο μεταφέρεται εκτός αγωνιστικού χώρου ο Μανιάτης μετά από χτύπημα που δέχθηκε από τον Βενετίδη
70′:ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Μανιάτη που επέστρεψε στο γήπεδο για διαμαρτυρία
74′:ΑΛΛΑΓΗ Ο Βελάσκο στη θέση του Ταλ
76′: Μακρινό σουτ του Οκπάκο, ο Αμπάρης μπλόκαρε τη μπάλα
77′: Γέμισμα του Νταμπίζα στην περιοχή, ο Μετίν έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Μάχο
80′:ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη κάρτα στον Αναστασόπουλο για φάουλ
83′:ΑΛΛΑΓΗ Ο Χίκα στη θέση του Γουνδουλάκη
85′: Ο Οκπάκο έβγαλε τον Χίκα τετ α τετ με τον Αμπάρη, ο Αλβανός προσπάθησε να πράσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, ο οποίος όμως τον σταμάτησε και στη συνέχεια ο Βελάσκο απομάκρυνε τη μπάλα
86′: Διακοπή της αναμέτρησης εξαιτίας ρίψης φωτοβολίδων…
87′: Ξεκίνησε και πάλι το παιχνίδι
90′: Τέσσερα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90’+1′:ΑΛΛΑΓΗ Ο Γιόνσον στη θέση του Ριέρα
90’+2′: Γέμισμα του Βελάσκο από τα δεξιά, ο Νταμπίζας κέρδισε την κεφαλιά και έβγαλε τον Μετίν τετ α τετ με τον Μάχο, όμως ο Τούρκος σχεδόν από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε ψηλά άουτ…
90’+3′: Τράβηγμα του Σιόβα στον Νταμπίζα, ο τελευταίος βρέθηκε στο έδαφος εντός της περιοχής του Μάχο, όμως ο Μάνταλος δείχνει να συνεχιστεί το ματς
90’+4′: O Νταμπίζας μετά το σουτ του Κανόμπιο και την απόκρουση του Μάχο θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν θα μετρήσει σωστά, διότι ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ, ήταν οφσάιντ
90’+5′: Λήξη του αγώνα

ΑΕΛ (Γιάννης Παπακώστας): Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταλ (74′ Βελάσκο), Σίμιτς (59′ Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Κολοβέτσιος, Κανόμπιο, Ιγκλέσιας (67′ Μπλάζεκ)
Στον πάγκο: Βιέρα, Ταυλαρίδης, Γκέρεμι, Κατσιαρός
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ακης Μάντζιος): Μάχο, Μανιάτης, Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Όμο, Αναστασόπουλος, Γουνδούλάκης (83′ Χίκα), Σάμαρης, Σαλαλί (65′ Οκπάκο), Ριέρα (90’+1′ Γιόνσον)
Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Κούκετς, Μπάλαμπαν, Πούπο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.