40 χρόνια ισοπαλίες!

40 χρόνια ιστορία μετρούν οι μονομαχίες Ατρόμητου και Αρη στο Περιστέρι, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν δύσκολα και να μετρούν περισσότερες ισοπαλίες. Το Novasports.gr θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές του παρελθόντος.

40 χρόνια ιστορία μετρούν οι μονομαχίες Ατρόμητου και Αρη στο Περιστέρι, με τις δύο ομάδες να κερδίζουν δύσκολα και να μετρούν περισσότερες ισοπαλίες. Το Novasports.gr θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές του παρελθόντος.

Λευκό ξεκίνημα

Για πρώτη φορά Ατρόμητος και Αρης συναντήθηκαν τη σεζόν 1972-1973, ωστόσο καμία ομάδα δεν σκόραρε σε καμία απ’ τις δύο έδρες. Εκείνη τη σεζόν ο Ατρόμητος υποβιβάστηκε, ενώ ο Αρης τερμάτισε στην ένατη θέση.

Πρώτη νίκη, πρώτο διπλό!

Ο Ατρόμητος έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1976 για να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη εντός έδρας επί του Αρη, όταν και επικράτησε 2-1. Αυτή είναι και η τελευταία εντός έδρας νίκη του Ατρόμητου επί των “κιτρίνων” για το πρωτάθλημα. Καταιγιστικός ήταν ο Αρης το 1976, όταν κέρδισε 4-2 τους Περιστεριώτες στο σπίτι τους με μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς τον Κώστα Δράμπη, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.

25 χρόνια εκεχειρία!

Απ’ το 1981 ως το 2006 οι δύο ομάδες δεν συναντήθηκαν σε καμία κατηγορία. Στις 16 Δεκεμβρίου του 2006 ο Ατρόμητος υποδέχτηκε τον Αρη για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια. Ο Λαζανάς άνοιξε το σκορ στο 14′ για τον Ατρόμητο, με τον Χαβίτο να ισοφαρίζει στο 40′, αφήνοντας έτσι τους Περιστεριώτες μακριά από ακόμα μια εντός έδρας νίκη.

Ο Αρης το πάνω χέρι…

Από το 2006 μέχρι σήμερα σε τέσσερις αναμετρήσεις στο Περιστέρι ο Αρης μετράει δύο νίκες, ενώ δύο ματς έχουν λήξει ισόπαλα. Πιο σπουδαία νίκη για τους “κίτρινους” εκείνη του 2010 με 3-0. Σκόρερ για τον Αρη ο Τόνι Κάλβο και ο Κάμπορα, ο οποίος σ’ εκείνο το ματς πέτυχε δύογκολ.

Τελευταίος χαμογέλασε ο Ατρόμητος…

Στα τέσσερα τελευταία ματς για το πρωτάθλημα ανεξαρτήτως έδρας ο Ατρόμητος έχει πάρει μία νίκη εκτός έδρας, ενώ τα υπόλοιπα τρία είναι ισοπαλίες. Την περασμένη σεζόν στο Περιστέρι οι δυο μονομάχοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη, επίσης ισόπαλοι με 1-1.  

Όταν μιλούν οι αριθμοί…

Σε δέκα ματς για την κορυφαία κατηγορία οι Περιστεριώτες μετρούν μία νίκη, έξι ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ τρεις φορές έχουν κερδίσει οι Θεσσαλονικείς. Ανεξαρτήτως έδρας ο Αρης έχει κερδίσει δέκα φορές, οκτώ ματς έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ τρεις φορές έχει επικρατήσει ο Ατρόμητος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.