Ο Δερμιτζάκης κάνει τον απολογισμό του Α’ γύρου στο Web radio (video)

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μιλώντας στο Web radio του novasports.gr σχολίασε την έως τώρα πορεία του Πανθρακικού, τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και αναφέρθηκε στον πρώτο γύρο της Super League.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μιλώντας στο Web radio του novasports.gr σχολίασε την έως τώρα πορεία του Πανθρακικού, τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και αναφέρθηκε στον πρώτο γύρο της Super League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης στο Web radio του novasports.gr:

Τι άλλαξε και είχαμε αυτή τη μεταμόρφωση του Πανθρακικού και ενώ στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχατε κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοση σας;
«Αυτό που μπορώ να πως είναι ότι το υλικό της ομάδας ήταν και είναι πάρα πολύ καλό. Αυτό που τουλάχιστον εγώ και οι συνεργάτες μου προσπαθήσαμε και περάσαμε στην ομάδα είναι να τους δώσουμε τη δυνατότητα να καταλάβουν ποιες είναι οι δυνατότητες τους και να γίνουν σε κάποια τακτικά κομμάτια πιο συγκεκριμένοι. Και στον αμυντικό τομέα και στον επιθετικό. Αν προσέξετε η ομάδα είναι έξι αγωνιστικές αήττητη αν συμπεριλάβουμε και το παιχνίδι του Κυπέλλου, μετά θα δείτε ότι έχουμε ένα τρομερό παθητικό στοιχείο και αυτό δείχνει ότι τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα στο αγωνιστικό πλάνο. Και νομίζω ότι το δείχνουν στον αγωνιστικό χώρο».

Ποιος από τον Πανθρακικό μπορεί να θεωρηθεί παίκτης του μήνα;
«Επειδή οι περισσότεροι επικεντρωνόμαστε στο θέαμα και αυτό είναι οι ευκαιρίες και τα γκολ τέτοιοι παίκτες είναι οι επιθετικοί. Όπως ο Παπαδόπουλος και ο Βαϊρουά. Εγώ θα έλεγα ότι μαζί με αυτούς υπάρχουν και άλλοι παίκτες από την άμυνα. Γιατί θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι σε τόσα παιχνίδια έχουμε δεχτεί μόλις ένα γκολ. Γενικά όμως θα έλεγα ότι γίνεται μια ομαδική δουλειά και τα εύσημα θα πρέπει να τα πάρουν όλοι».

Πως σκέφτεται πλέον ένας προπονητής  που πριν λίγο καιρό σκεφτόταν την ζώνη του υποβιβασμού και τώρα βαθμολογικά βρίσκεται κοντά σε ομάδες όπως ο Πανιώνιος, τα Γιάννινα, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας;
«Καταρχάς όταν ανέλαβα την ομάδα ήξερα τους παίκτες και το που μπορούν να φτάσουν ως ομάδα. Γίνανε συγκεκριμένα πράγματα όπως σας είπα και πριν στην άμυνα μας και σε ότι έχει να κάνει με την επίθεση μας και τη μετάβαση.  Έχουμε πετύχει πάρα πολλά πράγματα γιατί τα παιδιά έχουν δουλέψει στις προπονήσεις και αυτό βγαίνει στα παιχνίδια. Νομίζω ότι ο στόχος ήταν να κλείσουμε τον πρώτο γύρο όσο γίνεται πιο ψηλά. Η βαθμολογική συγκομιδή που είχαμε ορίσει ήταν από τους 15 βαθμούς και πάνω. Θεωρώ από τη στιγμή που έχουμε φτάσει στους 20 είμαστε πάρα πολύ καλά. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση εφησυχασμό, χρειάζεται συγκέντρωση, πειθαρχία και  ταπεινότητα για να μπορέσουμε να πάμε όσο γίνεται πιο ψηλά, με βάση την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και την ποιότητα των παικτών. Δεν θεωρώ ότι αυτή την στιγμή η ομάδα υπερβάλει. Είναι όλα φυσιολογικά, αφού όπως βλέπω εγώ αυτά που κάνουμε την προπόνηση τα βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Μπορούμε να πάμε ψηλά, χωρίς να μπορούμε να ορίσουμε που είναι αυτό. Όπως είπα στόχος μας είναι να κλείσουμε τη χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα και την Τετάρτη στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου να εξασφαλίσουμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου. Είναι ένας από τους στόχους μας να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και στο Κύπελλο».

Τι σας έχει κάνει εντύπωση στον πρώτο γύρο είτε αρνητική είτε θετική;
«Αρνητικό στοιχείο είναι ο περιορισμός κάποιων ομάδων. Και αυτό έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας και με τις δεσμεύσεις κάποιων ομάδων στον περιορισμό των μεταγραφών. Για παράδειγμα βλέπουμε ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Άρης χαμηλά στη βαθμολογία. Δεν μας αρέσει να βλέπουμε μεγάλες ομάδας τόσο χαμηλά στη βαθμολογία γιατί αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει δέσμευση στην ενίσχυση των συλλόγων. Αυτό βέβαια δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος να υπάρχει μία ανανέωση. Βλέπουμε πολλούς νέους παίκτες και μπορεί τώρα να είμαστε σε ένα στάδιο προσαρμογής αλλά νομίζω ότι στο μέλλον θα δούμε πολλά παιδιά που θα επανδρώσουν τις ομάδες αυτές. Και αυτό θα είναι ότι καλύτερο για το ελληνικό πρωτάθλημα και για την εθνική ομάδα. Όπως θα έλεγα ότι και οι δεσμεύσεις που υπάρχουν στις ομάδες θα τις βοηθήσουν να φτιάξουν τα οικονομικά τους».

Ποιο είναι το κλίμα που επικρατεί στην Κομοτηνή; Βλέπουμε ότι ο κόσμος βρίσκεται κοντά στην ομάδα.
«Το πλεονέκτημα του Πανθρακικού είναι ότι ο νομός Ροδόπης και η πόλη της Κομοτηνής αγαπάει το ποδόσφαιρο. Είναι κόσμος που δεν έχει πιέσεις προς την ομάδα γιατί πραγματικά την αγαπάει. Δίνει τη δυνατότητα και στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές και στη διοίκηση να κάνουν καλύτερη δουλειά. Νομίζω ότι ο Πανθρακικός είναι μία ομάδα που μπορεί να σταδιοδρομήσει στη Σούπερ Λίγκα και να βγάλει κάτι καλό. Η ομάδα βρίσκεται σε ένα σημείο που χρειάζεται προσοχή λόγω της μειονότητας που επικρατεί. Θεωρώ ότι μέσα από τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο βγαίνει κάτι καλό και ο Πανθρακικός είναι μία ομάδα που μπορεί να το κάνει. Βλέπουμε ότι η ομάδα έχει ένα αθλητικό κέντρο πάρα πολύ καλό που στεγάζει την ΠΑΕ και τα παιδικά τμήματα, έχει ένα καλό γήπεδο και γενικά μία διοίκηση που είναι συνεπής και στέκεται δίπλα στην ομάδα και προσπαθεί να μην μας λείψει τίποτα για να κάνουμε μία καλή πορεία».

Για το αν θα επιστρέψει κάποια στιγμή στον ΠΑΟΚ;
«Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με την έναρξη του δεύτερου γύρου. Έχουμε μία τετράδα παιχνιδιών που είναι ο ΠΑΟΚ, ο Πλατανιάς, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός  και για αυτό θέλαμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο όσο πιο καλά γίνεται. Θεωρώ ότι βάση της εικόνας θα μπορέσουμε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στο δεύτερο γύρο και κόντρα στις μεγάλες ομάδες θα προσπαθήσουμε να «κλέψουμε» ότι μπορούμε. Εγώ αυτή τη στιγμή είμαι στον Πανθρακικό και προσπαθώ να πετύχω τα μέγιστα με την ομάδα μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.