Κατέβασαν ρολά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (vid)

Ισόπαλοι 0-0 αναδείχτηκαν Άρης και Skoda Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους Βελλίδη και Λόντιγκιν να είναι οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.

Ισόπαλοι 0-0 αναδείχτηκαν Άρης και Skoda Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους Βελλίδη και Λόντιγκιν να είναι οι πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Τόσο ο τερματοφύλακας των «κίτρινων», όσο και αυτός των Ακριτών, κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν στην εστία τους, στις λιγοστές κλασσικές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν στο ματς της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Καλύτερος ο Άρης στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, πίεσε για το γκολ, όμως βρήκε απέναντί του μια καλά οργανωμένη Ξάνθη.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, για τον οποίο είχε παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ είχε δυο σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπένζαμιν Ονουάτσι, προκειμένου φύγει από τη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στους 13 βαθμούς η ομάδα του Αλκαράθ, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και στη 13η θέση. Στους 15 βαθμούς η ακριτική ομάδα και στη 12η θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η έβδομη εφετινή ισοπαλία για τον Άρη στο εφετινό πρωτάθλημα και τέταρτη εντός έδρας, ενώ η Ξάνθη αναδείχτηκε για έκτη φορά ισόπαλη στο πρωτάθλημα και πήρε την τέταρτη εκτός έδρας ισοπαλία της.

Η «σκακιέρα» των προπονητών
Ο Άρης ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-4-2 και τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια. Οι Γιαννίτσης και Πουλίδο ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Καζναφέρη στο δεξί και τον Μαργαρίτη στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Παπαστεριανός και Κοέλιο ήταν τα δυο κεντρικά χαφ, με τον Καραγιάννη στα αριστέρα και τον Σούνα στα δεξιά. Το επιθετικό δίδυμο των «κίτρινων» αποτελείται από τους Γιαννιώτα και Αγκάνθο.

Από την άλλη πλευρά, η Ξάνθη ξεκίνησε την αναμέτρηση με 4-2-3-1 και τον Λόντινγκιν κάτω από τα δοκάρια. Οι Βάλλας και Γούτας ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Μπέρτο στα δεξιά και τον Κομεσίδη στα αριστερά. Οι Ντάνι και Φλίσκας ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τους Μαρσελίνιο, Μάνταλο Μαρίν να αποτελούν την τριάδα των μεσοεπιθετικών. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ονουάτσι.

Εγκλωβισμένοι στην τακτική
Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του κέντρου και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Η Ξάνθη φάνηκε πιο απειλητική στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης με τους Μαρσελίνιο, Μαρίν και Ονουάτσι να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του Άρη, χωρίς όμως να καταγράφεται κάποια κλασσική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης έφτανε με δυσκολία μπροστά στην αντίπαλη περιοχή, ενώ όταν συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν είχε την σωστή τελική πάσα. Ο Άρης προσπάθησε από το 25′ και μετά να ανεβάσει στροφές και πίεσε για το γκολ, με τον Αγκάνθο να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία της αναμέτρησης στο 27′, η κεφαλιά του δεν κατέληξε στα δίχτυα της αντίπαλης εστίας, λόγω Λόντιγκιν.

Επικίνδυνη στην κόντρα η Ξάνθη
Η Ξάνθη προσπάθησε από το πρώτο ημίωρο και μετά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και έψαξε τα κενά στην αντίπαλη άμυνα, ώστε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη ουσιαστικά καλή επίσκεψη της Ξάνθης στην αντίπαλη εστία, ο Ονουάτσι δεν κατάφερε στο 39′ να πλασάρει σωστά τον Βελλίδη και σπατάλησε την σημαντικότερη ευκαιρία της αναμέτρησης, μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Νιγηριανός επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ισοπαλία χωρίς θέαμα
Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν με ευκολία το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ φάνηκε πως θα μπορούσαν να απειλήσουν περισσότερο στην επίθεση, εφόσον ρίσκαραν λίγο περισσότερο. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης παρουσίασε προβλήματα στην ανάπτυξη παιχνιδιού και έβγαλε ελάχιστες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες 0-0 και με ελάχιστες καλές ευκαιρίες, σε ένα πρώτο ημίχρονο, όπου η τακτική «έπνιξε» τις δυο ομάδες στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Μπήκε δυνατά ο Άρης στην επανάληψη
Ο Άρης προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να μεταφέρει το ματς προς τη μεγάλη περιοχή της Ξάνθης. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν με στημένες φάσεις και ατομικές προσπάθειες να διασπάσουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια καλή φάση, μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Εννέα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άρης έχασε τριπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν οι Σουνάς, Γιαννιώτης και Καραγιάννης δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Η Ξάνθη περιορίστηκε στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης σε παθητικό ρόλο και ενδεικτικό είναι πως δεν κατάφερε να δημιουργήσει υποψία ευκαιρία σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Κυριάρχησε ο Άρης
Ο Άρης κατάφερε να επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του στην επανάληψη και ήταν η ομάδα που έψαξε περισσότερο το γκολ. Η ομάδα του Αλκαράθ πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες και από τα άκρα να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε μέσω αλλαγών, να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Οι Μαρκόφσκι και Πλατέλλας προσπάθησαν να τονώσουν την επίθεση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στην επανάληψη περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Μοιραίος ο Ονουάτσι
Στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, η Ξάνθη έψαξε στις αντεπιθέσεις το γκολ το οποίο θα της έδινε το «διπλό» μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Στην καλύτερη ευκαιρία της στο δεύτερο μέρος, ο Ονουάτσι έχασε, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, βρήκε τις δυο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό και την Ξάνθη να είναι σαφώς πιο ικανοποιημένη με το τελικό αποτέλεσμα. Ο Άρης είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του στον αγωνιστικό χώρο σε κάποιο γκολ. Δεν ρίσκαραν οι φιλοξενούμενοι, αν και φάνηκε πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμα και τη νίκη στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 15η
Αγώνας: Άρης-Skoda Ξάνθη
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»
Διαιτητής: Στυλιάρας
Βοηθοί: Δημητριάδης, Γουργιώτης

Οι συνθέσεις:

Άρης (Λούκας Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Καζναφέρης, Αγκάνθο (Αγγελούδης 80′), Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Σούνας, Καραγιάννης (Τριανταφυλλάκος 77′), Κοέλιο (Οικονομόπουλος 89′).

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λόντιγκιν, Βάλλας, Κομεσίδης, Φλίσκας, Μάνταλος (Μπαξεβανίδης 79′), Γούτας, Μάριν (Μαρκόφσκι 71′), Μπέρτος, Μαρσελίνιο (Πλατέλλας 66′), Ονουάτσι, Ντάνι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.