Παναιτωλικός-Αρης… 35 χρόνια μετά

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 35 χρόνια για να φιλοξενήσει ο Παναιτωλικός τον Άρη στο Αγρίνιο, σε παιχνίδι για την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 35 χρόνια για να φιλοξενήσει ο Παναιτωλικός τον Άρη στο Αγρίνιο, σε παιχνίδι για την μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τα ζευγάρια, με μικρή παράδοση το παιχνίδι των δύο ομάδων. Βαθμολογικό κίνητρο υπάρχει και για τις δύο ομάδες. Διαφορετικό όμως. Οι Αγρινιώτες, ελπίζουν πλέον σε. Ανάσταση. Ακόμα και αν κάνουν το «2Χ2» δεν είναι σίγουρο ότι θα κρατηθούν στην κατηγορία. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει Εργοτέλης και Κέρκυρα να μην φτάσουν τους 31 βαθμούς. Από την άλλη για τον Άρη, εκκρεμεί η οριστική απόφαση για το τι θα συμβεί στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, για να γνωρίζει εάν θα έχει πιθανότητες να καταλάβει την 6η θέση.

Αήττητος ο Παναιτωλικός.
Τα παιχνίδια Παναιτωλικού-Άρη στο Αγρίνιο, για τη μεγάλη κατηγορία, μπορεί να μην είναι πολλά, όμως οι Αγρινιώτες δεν έχουν γνωρίσει την ήττα από τους «κίτρινους», καθώς σε δύο παιχνίδια μετρούν μία νίκη και μία ισοπαλία. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου του 1985 και ο αγώνας ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 2-1.
Το δεύτερο ραντεβού τους, «έκλεισε» με νικητή τον Παναιτωλικό, ο οποίος επικράτησε με σκορ 2-0 στις 16 Ιανουαρίου του 1977.

Κίτρινη υπεροχή.
Το προσεχές ραντεβού θα είναι το Νο 10 στην ιστορία των δύο ομάδων σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Άρης ελέγχει πλήρως την κατάσταση, καθώς σε 9 παιχνίδια, μετράει 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Αυτή που γνώρισε στο Αγρίνιο με σκορ 2-0 για τη σεζόν 1976-77. Επίσης, οι «κίτρινοι» στα τελευταία 5 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις είναι αήττητοι με δύο νίκες και 3 ισοπαλίες, στα ισάριθμα τελευταία τους παιχνίδια.

Τελευταίο παιχνίδι στη Β’ Εθνική.
Παναιτωλικός και Άρης τέθηκαν αντιμέτωποι στο Αγρίνιο τελευταία φορά στις 23 Μαρτίου του 1998. Νικητής δεν υπήρξε, καθώς το 90λεπτο ολοκληρώθηκε στο 1-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 32ο λεπτό με τον Σέρβο, Σλάβκο Κόμαρ, για να ισοφαρίσουν οι Θεσσαλονικείς στο 65ο λεπτό, με τον Νίκο Μιρτσέκη. Ο Παναιτωλικός είχε στον πάγκο του τον Πέτρο Ραβούση και ο Άρης τον Γιώργο Φοιρό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.