Βαθμός χρυσάφι για τον Εργοτέλη (vid)

Εργοτέλης και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στο Παγκρήτειο, αλλά... χαρούμενοι πρέπει να είναι μόνο οι γηπεδούχοι που βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, ενώ τελείωσαν τον αγώνα με εννιά παίκτες.

Εργοτέλης και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 στο Παγκρήτειο, αλλά… χαρούμενοι πρέπει να είναι μόνο οι γηπεδούχοι που βρέθηκαν να χάνουν με 2-0, ενώ τελείωσαν τον αγώνα με εννιά παίκτες. Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν με δύο πέναλτι και παρόλο που δεν κράτησαν τη νίκη, έμειναν στην τρίτη θέση σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα.

Για τους Κρητικούς, η ισοπαλία είναι πολύτιμη, καθώς απομακρύνθηκαν τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και αύξησαν τις ελπίδες τους για παραμονή. Ο Εργοτέλης βελτιώθηκε με την είσοδο του Λεάλ και έδειξε μεγάλα ψυχικά αποθέματα, ξεπερνώντας το αριθμητικό του μειονέκτημα.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών
Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τους γηπεδούχους ο Νίκος Καραγεωργίου. Ο Καβουσάκης ήταν στην εστία, οι Τζανακάκης, Γιαλούσης στα μπακ και οι Χίμπλινγκερ, Γιοβάνοβιτς κεντρικοί αμυντικοί. Μπέτο, Κυριακίδης και Φραγκουλάκης συνέθεσαν την τριάδα του κέντρου και Κουτσιανικούλης, Κατσικοκέρης και Καρέλης αυτή της επίθεσης.

Στον Ατρόμητο από την άλλη, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε αρκετά νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα, καθώς ακολουθεί ο επαναληπτικός ημιτελικός του Κυπέλλου. Ο Ιτάνζ παρέμεινε στο τέρμα, ο Νάστος και ο Γιαννούλης ήταν τα δύο μπακ και στο κέντρο της άμυνας βρίσκονταν οι Φυτανίδης, Τόμας. Σφακιανάκης, Δημούτσος και Ιγκλέσιας ήταν οι τρεις της μεσαίας γραμμής, με τους Έπσταϊν, Καραμάνο στις πτέρυγες και τον Αναστασάκο στην κορυφή της επίθεσης.

Μοιρασμένο το ημίχρονο
Οι μεγάλες φάσεις απουσίασαν από το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες καλές φάσεις, αλλά η αλήθεια είναι ότι Καβουσάκης και Ιτάνζ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα στα πρώτα 45 λεπτά. Για τους γηπεδούχους οι δύο καλύτερες στιγμές ήταν με τον Γιαλούση, ο οποίος είδε τον Ιτάνζ να λέει «όχι» στο σουτ που επιχείρησε στο 34′ και την μπάλα να περνάει άουτ στην κεφαλιά του στο 45′.

Δύο ήταν οι αξιόλογες φάσεις του πρώτου μέρους και για τους «κυανόλευκους». Η κεφαλιά του Σφακιανάκη στο 18′ πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, ενώ η προσπάθεια του Ιγκλέσιας στο 30′ επίσης με το κεφάλι είχε την ίδια κατάληξη. Παρά τις αρκετές αλλαγές στην 11άδα του, ο Ατρόμητος όχι απλά δεν έδειξε αδύναμος, αλλά ήταν και αυτός που έψαξε περισσότερο το γκολ.

Δύο πέναλτι, τέσσερα γκολ
Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε εντελώς στο δεύτερο μέρος. Ο κύριος λόγος ήταν η φάση του 51′, όταν ο Καβουσάκης ανέτρεψε τον Καραμάνο και ο διαιτητής Κομίνης μετά από υπόδειξη του βοηθού έδειξε το σημείο του πέναλτι και απέβαλε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Αναστασάκος μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ και έβαλε τον Ατρόμητο μπροστά στο σκορ.

Στο 64′ κι ενώ τέσσερα λεπτά πριν ο Δώνης είχε ρίξει στη «μάχη» τον Μήτρογλου, ο Ατρόμητος κέρδισε και δεύτερο πέναλτι. Ο Πίρσον αυτή τη φορά ανέτρεψε τον Δημούτσο, ο Μήτρογλου ευστόχησε από την άσπρη βούλα και διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων, που κρατούσαν σφιχτά πλέον τη νίκη.

Αντεπίθεση απ’ τον Εργοτέλη
Έτσι φαινόταν, αλλά οι παίκτες του Καραγεωργίου είχαν διαφορετική γνώμη. Ο Γιοβάνοβιτς με κεφαλιά στο 74′ μείωσε σε 2-1 και έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τους Κρητικούς, που στο 81′ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Λεάλ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κατσικοκέρης με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Ιτάνζ.

Στο 83′ ο Οικονόμου χτύπησε άθελά του τον Γιαλούση, με το παιχνίδι να διακόπτεται για αρκετά λεπτά. Ο Εργοτέλης που είχε κάνει τρεις αλλαγές, ολοκλήρωσε το ματς με
εννιά παίκτες, αλλά κατάφερε να κρατήσει τον πολυπόθητο βαθμό.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 27η
Αγώνας: Εργοτέλης-Ατρόμητος
Γήπεδο: Παγκρήτιο Στάδιο
Διαιτητής: Κομίνης
Βοηθοί: Ακρίβος, Βασιλειάδης

Οι συνθέσεις:

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Χίμπλινγκερ, Κυριακίδης, Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Γιαλούσης, Μπέτο, Κατσικοκέρης, Κουτσιανικούλης, Καρέλης.

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Τόμας, Φυτανίδης, Έπσταϊν, Σφακιανάκης, Νάστος, Αναστασάκος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Καραμάνος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.